Τα τραγούδια της εβδομάδας 28 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 28 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μελαγχολία, αλλά και groove. Από τη σκοτεινή Αγγλία στη φωτεινή Μεσόγειο κι από το παρελθόν στο παρόν. Οι νέοι Suede που, επιτέλους, ξαναβρίσκουν τον παλιό εαυτό τους, οι Tindersticks, η Laetitia Sadier, ο Dave Gahan, o Cayetano, ο George Clinton, οι Rudimental… Το μωσαϊκό ήχων και χρωμάτων αυτής της εβδομάδας…

28 Σεπτεμβρίου 2015Τραγούδι της εβδομάδας

Suede – Outsiders
Δύσκολοι οι καιροί για τους πρίγκηπες της Britpop από τη δεκαετία του ’90. Οι Suede είχαν επιστρέψει ήδη από το 2013 με το Bloodsports, ένα μέτριο άλμπουμ που πέρασε σχεδόν αδιάφορα. Δεν άγγιξε… Δύο χρόνια μετά, τα πράγματα φαντάζουν καλύτερα γι’ αυτούς, αν κρίνουμε από το πρώτο single του αναμενόμενου άλμπουμ τους με τίτλο Night Thoughts. Τραγούδι που είχαν πολλά χρόνια να γράψουν.


 


Tindersticks - We Are Dreamers!
Οι Tindersticks, αντιθέτως, δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ, ευτυχώς. Το δέκατο άλμπουμ τους, The Waiting Room, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα και θα φιλοξενεί δύο συνεργασίες με την Jehnny Beth των Savages και την μακαρίτισσα μεξικάνα Lhasa De Sela! Για κάθε τραγούδι θα υπάρχει και ένα βίντεο σκηνοθετημένο από διαφορετικό σκηνοθέτη. Ιδού, λοιπόν, και το πρώτο σε σκηνοθεσία του βραζιλιάνου Gabriel Sanna.


 
Rose McGowan - RM486
Όταν είσαι σύντροφος του Marilyn Manson και μετέπειτα του Robert Rodriguez, όταν έχεις ξεκινήσει με μία ανεξάρτητη μαύρη κωμωδία όπως το Doom Generation και όταν ξεκινάς αγώνα ενάντια στον σεξισμό της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλυγουντ, τότε σίγουρα δεν είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Η επιθετική και προκλητική Rose McGowan ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της και για το βίντεο της πρώτης σύνθεσης από αυτό συναντά τον σκηνοθέτη του Spun, Jonas Åkerlund ενώ η ίδια παίζει ένα παιχνίδι συνεχών μεταμορφώσεων. 


 
Laetitia Sadier - Dry Fruit
Μία παλιά και αγαπημένη φίλη επιστρέφει. Η titia Sadier, τραγουδίστρια των καταπληκτικών Stereolab, με ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ και ενδιαφέρουσες πάντοτε ιδέες.


 
Dave Gahan & Soulsavers - All of This and Nothing
Το ίδιο και ο Dave Gahan των Depeche Mode που ηγείται των Soulsavers και ηχογραφεί το Angels & Ghosts, δεύτερο άλμπουμ της συνεργασίας τους. Κι αν περιμένετε να ακούσετε Depeche, ξεχάστε το. Το All Of This And Nothing είναι ένα σκοτεινό, ροκ κομψοτέχνημα.


 
Dawes - All Your Favorite Bands
Οι αμερικανοί Dawes επιστρατεύουν μία all-star παρέα για το βίντεο του All Your Favorite Bands, ενός τραγουδιού που μας ταξιδεύει πίσω στο ροκ των 70s. Στο βίντεο συναντάμε τους Conor Oberst, Brandon Flowers, My Morning Jacket, M. Ward, Johnathan Rice, Gillian Welch, Blake Mills και πολλούς άλλους…


 
Rudimental - We The Generation feat. Mahalia
Επιστροφή στο παρόν με τους Rudimental, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες που το 2013 σάρωσε στα Mercury Prize. Το We the Generation φιλοδοξεί να ξεπεράσει την επιτυχία του ντεμπούτο τους κι αν κρίνουμε από το ομότιτλο τραγούδι μάλλον θα τα καταφέρει.


 
Cayetano - Third World War ft. Georges Perin
Κι από το dub groove της Μ. Βρετανίας ερχόμαστε στο μεσογειακό με τον Γιώργο Μπρατάνη, γνωστότερο, φυσικά, ως Cayetano και τη νέα του δουλειά που κυκλοφορεί τρία χρόνια μετά το Once Sometime του ’12. Το The Right Time είναι ένα ηχητικό λεύκωμα με 11 καθημερινές ιστορίες  έρωτα και μοναξιάς, όπως μας πληροφορεί ο ίδιος.


 
Funkadelic & Soul Clap feat. Sly Stone - In Da Kar
Πίσω στο… παρελθόν. Για να συναντήσουμε τον Sly Stone και τον dj Soul Clap σε μία συνεργασία-έκπληξη με ένα ξεσηκωτικό remix του In Da Kar από το περυσινό και πρώτο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια νέο άλμπουμ των Funkadelic!


 
Black Honey – Corrine
Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα νέα ονόματα της βρετανικής σκηνής είναι και οι Black Honey από το Μπρίστολ. Κι αυτό είναι ένα φωτεινό κιθαριστικό τραγούδι σε πείσμα του μουντού περιβάλλοντος της πόλης τους.