Νέα νόμιμη συχνότητα στην Αθήνα

Νέα νόμιμη συχνότητα στην Αθήνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δικαίωση μετά από χρόνια, για τον Ηρόδοτο 107.4. Ένα ακόμα ραδιόφωνο προστίθεται στον κατάλογο των νομίμως λειτουργούντων ραδιοσταθμών της Αθήνας. 

06 Οκτωβρίου 2015
Το Ηρόδοτος FM, ιδιοκτησίας Κώστα Χούντα που κατέχει και το High TV. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ (ΕΔΩ) που «ανέβηκε» σήμερα στην Διαύγεια (με νέα αίτηση θεραπείας στην ανεξάρτητη αρχή) διαπιστώθηκε πως τελικά εξέπεμπε από τους 107.4 FM και το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, την 31η Δεκεμβρίου 2004. Όπως ανέφεραν έγγραφα της ΕΕΤΤ η λειτουργία του διεκόπη δύο φορές, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο του ιδίου έτους, λόγω επέμβασης της αστυνομίας. Βασικοί όροι δηλαδή για την χορήγηση Βεβαίωση Νομίμου Λειτουργίας, βάσει του άρθρου 12 παρ. 29 του νόμου 3310/2005.
 
Η συχνότητα του ραδιοσταθμού είναι προς το παρόν κατειλημμένη από ραδιοπειρατές. Για την ιστορία, ο Ηρόδοτος FM ήταν ένα ειδησεογραφικό ραδιόφωνο που εξέπεμπε στους 107.4 τουλάχιστον μέχρι το 2000. Οπότε και η συχνότητά του εξαγοράστηκε από την Alpha Digital, για να λειτουργήσει τον Alpha Sports Radio (ο τωρινός Music 89.2). Παρ' όλα αυτά και μετά τη μετακίνηση του σταθμού στους 89.2, ο Κώστας Χούντας διεκδίκησε ξανά τη συχνότητά του, καταθέτοντας αίτηση για άδεια το 2001, χωρίς όμως αυτή να γίνει αποδεκτή.
 
Ενδιαφέρον θα έχει πάντως η πορεία του σταθμού από εδώ και στο εξής. Θα εκπέμψει; Τι πρόγραμμα θα βγάλει; Ή, μήπως, θα... μοσχοπουληθεί σύντομα σε νέο επενδυτή, όπως έγινε με άλλες συχνότητες που νομιμοποιήθηκαν με τον νόμο Ρουσσόπουλου;