Τα τραγούδια της εβδομάδας 12 – 18 Οκτωβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 12 – 18 Οκτωβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Lawrence Rothman τραγουδά για την άνυδρη Καλιφόρνια κι είναι απορίας άξιο πώς κάτω από έναν καυτό ήλιο μπορεί κάποιος να γίνεται τόσο μελαγχολικός. Ο Nicolas Jaar ταρακουνάει λίγο το διάστημα κι ο Johnny Greenwood των Radiohead μεταφέρεται στο Bollywood. Αντιθέσεις…

12 Οκτωβρίου 2015Τραγούδι της εβδομάδας

Lawrence Rothman - California Paranoia (feat. Angel Olsen)
Ο Lawrence Rothman δεν είναι ένας ακόμα τραγουδοποιός από τους πολλούς που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στηριγμένοι στις folk φόρμες των τελών της δεκαετίας του ’60 και ολόκληρης της δεκαετίας του ’70. Ούτε είναι απλώς ένας ακόμα επηρεασμένος μουσικός από τον μεγάλο Leonard Cohen. Πόσοι δεν είναι, άλλωστε; Το ντεμπούτο άλμπουμ του είναι ένα μελαγχολικό κομψοτέχνημα με συνεργασίες που το απογειώνουν: Charli XCX, Kim Gordon κι η Angel Olsen εδώ.


 


Nicolas Jaar – Fight
Για τον χιλιάνο μάγο των συνθεσάιζερ και της κονσόλας δεν υπάρχουν πολλά να προσθέσει κανείς. Εδώ σε ακόμα μία αξιοθαύμαστη… σπουδή του στο διαστημικό cool funk (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό ως όρος).


 
Mikael Delta - With My Whole Being
Ο δικός μας Μιχάλης Δέλτα συνεχίζει τις ambient αναζητήσεις του στην πολύ πιο ενδιαφέρουσα πορεία του από αυτή του συνοδοιπόρου του στους Στέρεο Νόβα. Το νέο του άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 26 του μήνα και θα φέρει τον τίτλο "Life is Now".


 
Johnny Greenwood – Roked
Όσο για τον κύριο Jonny Greenwood των Radiohead συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις κινηματογραφικές μουσικές του κι εδώ συνθέτει στην Ινδία παρέα με τον Shye Ben Tzur και τους Rajasthan Express, παντρεύοντας με μοναδικό τρόπο δύο κόσμους. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου με τον τίτλο Junun και θα συνοδεύεται από ένα ντοκιμαντέρ του Paul Thomas Anderson που υπογράφει και τη σκηνοθεσία αυτού του βίντεο.


 
Christine and the Queens ft. Perfume Genius – Jonathan
Η γαλλίδα loïse Letissier (Christine and the Queens) συναντά τον Mike Hadreas (Perfume Genius) σε ένα τραγούδι για την σεξουαλική ταυτότητα και την ομοφυλοφιλία. Αγαπημένο θέμα και των δύο, άλλωστε. Η συνεργασία τους, ένα εύθραυστο ποπ διαμαντάκι,  θα συμπεριλαμβάνεται στην αμερικανική κυκλοφορία του περυσινού άλμπουμ της Letissier.


 
Matt Corby – Monday
Όταν έχεις ξεκινήσει στα 16 σου συμμετέχοντας στην αυστραλέζικη εκδοχή του Idol είναι δύσκολο να γίνεις αποδεκτός από ένα πιο απαιτητικό και «ψαγμένο» κοινό. Ο 22χρονος Matt Corby, όμως, διαθέτει πραγματικά ταλέντο -συνθετικό και ερμηνευτικό. Αυτό είναι το πρώτο του single που μας προετοιμάζει για το ντεμπούτο άλμπουμ του έπειτα από μία σειρά τραγουδιών που έβγαλε από το 2009 ως σήμερα.


 
Kurt Cobain - Sappy
Η μοίρα κάθε σπουδαίου ρόκερ το έχει να κυκλοφορεί άλμπουμ μετά τον θάνατό του. Για κάποιους, μάλιστα, οι μεταθανάτιες κυκλοφορίες ξεπερνούν σε αριθμό αυτές που είχαν εν ζωή. Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και με τον Kurt Cobain που 21 χρόνια μετά τον θάνατό του κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ! Η ιστορία γνωστή. Κάποιος ανακάλυψε σε ένα ντουλάπι τις ηχογραφήσεις που έκανε στο σπίτι. Εδώ, μία εκτέλεση του Sappy, ενός τραγουδιού που ο Kurt ποτέ δεν έκρινε ολοκληρωμένο για να ηχογραφηθεί από τους Nirvana.



Thee Holy Strangers - Silver Lake
Παρότι καινούριοι οι Thee Holy Strangers δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αρκεί μονάχα να αναφέρεις τα ονόματα των μελών τους. Αλέξης Καλοφωλιάς ή Alex K αν προτιμάτε, Νίκος Φυσάκης, John Hardy, Costas C. ή Digital Alkemist, Φλώρα Ιωαννίδη, Τζένη Καπάδαη και Τάσος Παλαιολόγου. Μία dream team της αθηναϊκής roc k ‘n’ roll σκηνής που παντρεύει την americana με τα blues και τη soul. Η κυκλοφορία του άλμπουμ τους έγινε στις 10 του μήνα με ταυτόχρονη παρουσίασή του στο Αν Club.


 
Courtney Barnett - Shivers
H Courtney Barnett είναι η τελευταία μουσικός που θα περίμενα να διασκευάσει Nick Cave και μάλιστα από τα πολύ νεανικά του χρόνια όταν ακόμα, προ Birthday Party, τραγουδούσε με τους Boys Next Door. Όμως, ως αυστραλέζα, πιθανότατα μεγάλωσε ακούγοντας τον Nick…


 
Bloc Party - The Love Within
Οι βρετανοί που μας ταρακούνησαν πριν λίγα χρόνια με την πρώτη τους κυκλοφορία αφού πρώτα είχαν τραβήξει την προσοχή του Alex Kapranos των Franz Ferdinand επιστρέφουν με το πέμπτο άλμπουμ τους Hymns” και δύο καινούρια μέλη κι αυτό το παράξενο ηλεκτρονικό και αρκετά ρυθμικό κομμάτι είναι το πρώτο δείγμα.Κι όσοι σκεφτείτε ότι σας θυμίζει Gangnam Style, δεν θα έχετε κάνει λάθος.