Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-25 Οκτωβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-25 Οκτωβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέσα στο ζοφερό τοπίο της αδικίας και του παραλογισμού της βίας υπάρχουν ακόμα φωνές που προβληματίζονται και σπάνε τη σιωπή. Η Erika M. Anderson βγάζει τη δική της κραυγή απέχθειας και απόγνωσης, ο John Carpenter επιστρέφει μουσικά κι οι Beach House προσπαθούν να κατευνάσουν την οργή με τα δικά τους ονερικά ηχοτοπία…

19 Οκτωβρίου 2015Τραγούδι της εβδομάδας

EMA – Active Shooter
Active Shooter… Αυτός που διαπράττει μία μαζική δολοφονία και στο τέλος αυτοκτονεί. Φαινόμενο που επαναλαμβάνεται με ανησυχητική πρόοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε αρκετές δυτικές, καπιταλιστικές χώρες. Η Erika M. Anderson επηρεασμένη από το τελευταίο παρόμοιο τραγικό συμβάν στην Umpqua του Oregon χρησιμοποιεί σκηνές από την εκπαίδευση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Αμερική για την αντιμετώπιση παρόμοιων τραγικών περιστατικών. Η κραυγή της επάνω σε ένα μουσικό χαλί βγαλμένο από ταινία τρόμου προσπαθεί να αφυπνήσει μια κοινωνία εθισμένη στα όπλα και τον βίαιο θάνατο. 294 περιστατικά έχουν καταγραφεί φέτος κι η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε!
 "Armed good guys are a myth/ Never saved no one from shit".
Την ακούει, άραγε, κανείς;


 


The Jon Spencer Blues Explosion - Wax Dummy
Ο Jon Spencer θα μπορούσε να είναι αυτό που σήμερα είναι οι Black Keys και αρκετά άλλα ονόματα που αναβίωσαν και προσάρμοσαν το blues rock στους καιρούς μας. Θα το δικαιούτο και με το παραπάνω αφού το κάνει αυτό πολλά χρόνια πριν από αυτούς. Το τελευταίο άλμπουμ του, όπως πάντοτε, πολύ δυνατό κι ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, φαν του, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού από εκεί.


 
The Big Moon - Nothing Without You
Τέσσερα κορίτσια στις μέρες μας συνήθως παραπέμπουν σε γυναικεία φωνητικά ποπ σχήματα της σειράς. Οι λονδρέζες Big Moon, όμως, είναι μία εμπνευσμένη παρέα τεσσάρων «άγριων» κοριτσιών που σκαρώνουν απολαυστικά garage τραγούδια γεμάτα κέφι, χιούμορ και αυθορμητισμό.


 
Eleanor Friedberger - False Alphabet City
Αγριο και προβληματισμένο κορίτσι κι η Eleanor Friedberger η οποία πρωταγωνιστεί σε μία σειρά ταινιών ανεξάρτητης παραγωγής που σκηνοθετεί η Sara Magenheimer και υποδύεται μία ραδιοφωνική παραγωγό. Ο τίτλος της ταινίας False Alphabets κι αυτό είναι το τραγούδι των τίτλων της.


 
Deep Cotton - Let's Get Caught ft. Jidenna
Οι Deep Cotton, το ντουέτο των Chuck Lightning και Nate "Rocket" Wonder από την Atlanta είναι ένα κομμάτι της Wondaland Arts Society, μιας κολλεκτίβας της οποίας διασημότερο μέλος είναι η Janelle Monáe, για την οποία έχουν γράψει και αρκετά τραγούδια. Το funk τους μας ταξιδεύει πίσω τέσσερις δεκαετίες μα δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς.


 
Beat Connection – Hesitation
Στο funk με έναν πιο αφηρημένο τρόπο βασίζονται και οι Beat Connection που πήραν το όνομά τους από τραγούδι με τον ίδιο τίτλο στο πρώτο άλμπουμ του LCD Soundsystem. Φυσικό, να ακούγονται φανερά επηρεασμένοι από αυτόν παρότι ο ήχος τους είναι αρκετά πιο αμερικανικός. Για το δεύτερο άλμπουμ τους υπέγραψαν στην Anti Records, που από τότε που έκανε το άνοιγμά της έξω από το punk που ήταν σημαία της δεν σταματά να μας εκπλήσσει.


 
Beach House - Common Girl
Μακριά από τα ρυθμικά μοτίβα και τους ηλεκτρονικούς θορύβους, οι Beach House, κυκλοφορούν το έκτο άλμπουμ τους και δεύτερο μέσα στη χρονιά (!) με τον τίτλο Thank Your Lucky Stars. Η dream pop στα καλύτερά της…


 
Blood and Glass – Broken Arrow - In Memory of A Tree
Αντίθετα με τους Beach House οι καναδοί Blood And Glass μας συστήνονται για πρώτη φορά βάζοντάς μας στον δικό τους ονειρικό κόσμο που έχει αρκετές επιρροές από την Bjork.


 
John Carpenter - Night (Zola Jesus and Dean Hurley Remix)
Κι από τα όνειρα στον μάστορα του εφιάλτη και της αγωνίας John Carpenter που κυκλοφορεί μία συλλογή με κομμένα κινηματογραφικά θέματα. Εδώ η άποψή του για τη νύχτα με τη βοήθεια της Zola Jesus και του Dean Hurley.


 
Kacey Musgraves - A Spoonful of Sugar
Κι από τους κινηματογραφικούς εφιάλτες στην κινηματογραφική μαγεία των παραμυθιών της Disney. Στο τέλος του μήνα η σπουδαία και ιστορική δισκογραφική Verve θα κυκλοφορήσει μία συλλογή με κλασικά τραγούδια ταινιών της εταιρίας ερμηνευμένα από τους NE-YO, Jessie J, Jason Derulo, Gwen Stefani, Ariana Grande, Fall Out Boy, Tori Kelly, Jhené Aiko, Rascal Flatts & Lucy Hale, Charles Perry, Jessie Ware και την Kacey Musgraves, που την ακούμε εδώ στο κλασικό τραγούδι από την Mary Poppins.