Τα τραγούδια της εβδομάδας 26 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 26 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα ερωτηματικά πολλά. Η απάντηση μία: αγάπη. Το έλεγαν οι hippies το λένε και οι post punks και, μάλιστα, οι Savages με τρόπο τέτοιο που δεν χωρά αμφισβητήσεις. Η Adele χάνει το δρόμο της προς γερασμένες επιλογές κι οι Weezer μας αποκαλύπτουν τον τρόπο δημιουργίας της γυναίκας από τον Θεό. Αυτά είναι τα τραγούδια της εβδομάδας που ξεχωρίσαμε...

26 Οκτωβρίου 2015Τραγούδι της εβδομάδας

Savages - The Answer
Λέμε πάντοτε ότι το δεύτερο άλμπουμ είναι το δυσκολότερο για κάθε νέα μπάντα ή μουσικό και, συνήθως, πιστοποιεί το ταλέντο τους. Αποδεχόμενοι αυτό τότε πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στο βρετανικό κουαρτέτο που το 2013 μας είχε κερδίσει με το ντεμπούτο άλμπουμ του και ένα από τα καλύτερα εκείνης της χρονιάς. Η ίδια η Jehnny Beth, frontwoman της μπάντας, υποστηρίζει ότι το νέο άλμπουμ τους είναι αρκετά επηρεασμένο από  τον παραγωγό τους Johnny Hostile και περιέχει έντονα στοιχεία death metal.
Σ’ αυτό το πρώτο, εξαιρετικό και πολύ δυνατό τραγούδι, ομολογώ δεν διακρίνονται αυτές οι επιρροές, μα δεν μένει πολύς καιρός μέχρι την κυκλοφορία του Adore Life για να δούμε και να ακούσουμε την πραγματικότητα.
Μέχρι τότε… Love is the answer, που τραγουδά κι η ίδια…


 


Weezer - Thank God for Girls
Πόσες μπάντες ξέρουμε να έχουν κλείσει 20 χρόνια ζωής και να εξακολουθούν να συναρπάζουν, ηχογραφώντας δουλειές άνω του απλώς καλού και εξίσου διασκεδαστικές; Την εξής μία: Weezer.
Ο Rivers Cuomo ραπάροντας μας παραθέτει, με τον δικό του τρόπο, το manual κατασκευής της γυναίκας από τον Θεό:
"God took a rib from Adam / Ground it up / In the centerfuge machine / Mixed it up with cardamom and cloves / Microwaved it on the popcorn setting".


 
Soldiers Of Fortune - Campus Swagger (feat. Stephen Malkmus)
Δεν αρκούσαν οι Kid Millions, Mike Bones, Barry London, Matt Sweeney, Jesper Eklow και Brad Truax που αποτελούν τους Soldier Of Fortune, για τους οποίους είχαμε ξαναγράψει πρόσφατα. Εδώ, τους συναντά στο στούντιο κι ο αγαπημένος της στήλης Stephen Malkmus για να ηχογραφήσουν έναν πραγματικό δυναμίτη.


 
Bruce Springsteen - Meet Me In The City
Και μιας και λέμε για δυναμίτες… Ο Bruce Springsteen έχει ανοίξει εδώ και καιρό τα ντουλάπια του και μας παρουσιάζει μία μοναδική συλλογή από τα «κομμένα» τραγούδια κάθε του άλμπουμ. Σειρά τώρα έχει το all time classic (και ποιο δεν είναι, δηλαδή;) The River που θα κυκλοφορήσει σε μία πλούσια κασετίνα με 4 CD και 3 DVD! Από εκεί ένα κρυμμένο διαμάντι…


 
Adele – Hello
Η Adele έφτασε αισίως τα 25 και κυκλοφορεί το τρίτο της πολυαναμενόμενο άλμπουμ που, όπως και τα δύο προηγούμενα, έχει για τίτλο την ηλικία της. 25, λοιπόν… Μα, γιατί, το Hello μου ακούγεται σαν 55; Ένα τυπικό τραγούδι που θα μπορούσε να έχει ηχογραφηθεί από οποιαδήποτε ντίβα. Και τα πράγματα χειροτερεύουν καθώς αναγνωρίζεις την ομοιότητα με το ομότιτλο classic και γλυκανάλατο τραγούδι του Lionel Ritchie. Κι η πλάκα στο διαδίκτυο ήδη ξεκίνησε με ένα μοντάζ των δύο βίντεο…




 
Róisín Murphy – Unputdownable
Καθόλου γλυκανάλατη και γερασμένη ωστόσο, δεν ακούγεται η ιρλανδέζα isín Murphy στο βίντεο για το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ της Hairless Toys που προτάθηκε προ ολίγων ημερών –και δικαίως- για το Mercury Prize.


 
Merchandise (featuring Dum Dum Girls) - Red Sun
Κι από τις ατομικές προσπάθειες στις συλλογικές και δη των παράξενων ζευγαριών. Η σκοτεινή ποπ των Merchandise συναντά το new wave των Dum Dum Girls για ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα που, όπως σημείωσε και το Pitchfork, θυμίζει Ennio Morricone παιγμένο από τους Bauhaus.


 
Porches – Hour
Και μιας και μιλάμε για παράξενα ιδού και μία μεταμόρφωση του Aaron Maine, που από την folk και την country περνάει στην ηλεκτρονική pop συνεργαζόμενος με την Frankie Cosmos σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό τραγούδι.


 
CeeLo Green - Mother May I
Ο ράπερ Cee-Lo που έγινε παγκοσμίως γνωστός από το Crazy και τη συνεργασία του με τον με τον Danger Mouse κάτω από το όνομα Gnars Barkley έχει χάσει την αίγλη του κάτω από τη σκιά ενός σεξουαλικού σκανδάλου, καθώς κατηγορήθηκε ότι έδωσε ecstasy σε ένα κορίτσι. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να ηχογραφεί ενδιαφέροντα πράγματα όπως το τελευταίο του τραγούδι με τη βοήθεια του «χρυσοχέρη» παραγωγού Mark Ronson.


 
Jeezy - Nov. 13th
Ο Jeezy, αντιθέτως, ακολουθεί τον δρόμο του... Θεού της ραπ και ως ιερέας του freestyle ευλογεί το ποίμνιό του με ένα εξαιρετικό δείγμα του είδους. Το νέο του άλμπουμ, Church in These Streets, κυκλοφορεί στις –καλά μαντεύετε- 13 Νοεμβρίου και ημέρα Παρασκευή, παρακαλώ.