Τα τραγούδια της εβδομάδας 2 – 8 Νοεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 2 – 8 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία κραυγή… Φρίκης από την Grimes, οργής από τον Travis Scott και τον Kanye West, απέχθειας από την Bibi Bourelly απόγνωσης από τον Dev Hynes. Μία κραυγή ενώνεται με τη δική μας απέναντι στη φρικαλέα και κυνική αριθμητική νεκρών. Ο δυτικός πολιτισμός βαμμένος στο αίμα κι η μουσική αντίδοτο…

02 Νοεμβρίου 2015Τραγούδι της εβδομάδας

Grimes - Scream ft. Aristophanes
Πάνε ήδη τρία χρόνια και κάτι παραπάνω από το εξαιρετικό Visions του 2012 που έκανε τότε τους κριτικούς και όλα τα μουσικά media να μιλούν για την Claire Elise Boucher, που όλοι γνωρίζουμε ως Grimes. Η καναδέζα μουσικός επιστρέφει με το τέταρτο άλμπουμ της που έχει τον τίτλο Art Angels και λίγες ημέρες πριν ανέβασε στο διαδίκτυο το πρώτο βίντεο για το Flesh Without Blood/Life in the Vivid Dream. Το δεύτερο δείγμα που μας προσφέρει ξεφεύγει αρκετά από το ύφος της καθώς συνεργάζεται με τον ταϊβανέζο ράπερ Aristophanes σε ένα παράξενο για την ίδια ραπ που οδηγείται από ένα industrial riff κιθάρας που θυμίζει Marilyn Manson.







Travis Scott ft. Kanye West - Piss On Your Grave
Κι αφού ξεκινήσαμε με ραπ ας πάμε και στους πιο αρμόδιους. Ο νεαρός Travis Scott συνεργάζεται με τον σπουδαίο Kanye West σε ένα σκληρό αντισυστημικό ραπ όπου στην κυριολεξία φτύνει τις λέξεις στα μούτρα του αμερικανικού ρατσιστικού συστήματος. «I use your face as a urinal / Then do the same at your funeral / Piss on your grave, piss on your grave, piss on your grave / This one here for the executives / fuck you and all your relatives” τραγουδάει στο ξεκίνημα με πραγματική οργή.


 
Bibi Bourelly - Ego
Ο ανήσυχος Kanye, όμως, δεν συνεργάζεται μόνο με πρωτόβγαλτους αφού έχει γίνει ήδη γνωστό ότι γράφει τραγούδια για το νέο άλμπουμ της Rihanna, της οποίας την επιτυχία Bitch Better Have My Money υπέγραφε αυτό το κορίτσι, η Bibi Bourelly, η οποία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη προσωπική της δουλειά. Και όπως και η καταγωγή της (μαροκινή – αϊτινή γεννημένη στο Βερολίνο) έτσι κι οι επιρροές της συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο.

 
 
Blood Orange - Sandra's Smile
Πριν μερικούς μήνες μία νεαρή μαύρη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο κελί της σε φυλακή του Τέξας όπου εγκλείστηκε για τροχαία παράβαση! Η ιστορία της Sandra Bland ενέπνευσε τον Dev Hynes να γράψει αυτό το τραγούδι γι’ αυτήν, αλλά και για όλα τα θύματα αστυνομικής βίας –που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερα- στις ΗΠΑ. Ένα τραγούδι για τις μητέρες που υποχρεώθηκαν να θάψουν τα παιδιά τους. “I mean, why should she forgive?/ Do we lose you if we don’t?”


 
Timbaland  (ft. Migos) - Them Jeans
Καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα του Timbaland. Ο αμερικανός παραγωγός και ράπερ, όμως, υπογράφει σκόρπια τραγούδια και συνεργασίες όπως αυτό…


 
Keep Shelly In Athens - Now I'm Ready
Κι από τις ΗΠΑ στα μέρη μας για να συναντήσουμε τους Keep Shelly in Athens, το ντουέτο του πρώην Astyplaz, Notis και της τραγουδίστριας Myrtha. Το δεύτερο άλμπουμ τους, Now I'm Ready, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και το υποστηρίζουν με εμφανίσεις στην Ευρώπη.


 
Pink Lung (White Lung x Pink Mountaintops) – Chinese Watermelon
Τρίτη κυκλοφορία της σειράς Converse CONS, CONS EP Vol. 3 και η πετυχημένη συνταγή των απρόσμενων συνεργασιών συνεχίζεται. Μία από αυτές και η συνάντηση των White Lung με τους Pink Mountaintops σε ένα από τα δυνατότερα κομμάτια της συλλογής, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το soundcloud κάνοντας κλικ εδώ 


 
Eleanor Friedberger - He Didn't Mention His Mother
Κι από τις παράξενες συναντήσεις στις προσωπικές αφηγήσεις της ex- Fiery Furnaces κυρίας Eleanor Friedberger, η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ της New View. Αυτό είναι το πρώτο δείγμα με μία παράξενη ιστορία χωρισμού.


 
A Giant Dog - Sleep When Dead
Κι από τις εξομολογήσεις στις εκρήξεις της φοβερής και τρομερής Sabrina Ellis και της μπάντας της που πρόσφατα υπέγραψαν στην Merge Records και ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ με παραγωγό και πάλι τον Mike McCarthy (Spoon, White Denim, Trail Of Dead). Σίγουρα μία από τις μπάντες που θα συζητηθούν μέσα στη νέα χρονιά.


                                                                                                                               
Sports - Get Bummed Out
Το ίδιο αναμένεται να συζητηθούν, όμως, και οι Sports, οι οποίοι επιλέγονται από το Rolling Stone (που σπανίως πέφτει έξω)ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ονόματα. Το δεύτερο άλμπουμ τους, All Of Something μόλις κυκλοφόρησε.