Είδαμε Zola Jesus στο Fuzz: Είναι το φως το οποίο σπρώχνει μακριά το σκοτάδι

Είδαμε Zola Jesus στο Fuzz: Είναι το φως το οποίο σπρώχνει μακριά το σκοτάδι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δυναμικό, ανατρεπτικό και άκρως ατμοσφαιρικό. Ένα βράδυ πραγματικά υπέροχο, από το opening act ως και τους... ηχολήπτες. Ο κόσμος δεν γέμισε το Fuzz, δυστυχώς, όσοι όμως ήμασταν εκεί, μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

06 Νοεμβρίου 2015
Της Ζωής Νικολάου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού
 
Η Zola Jesus, με απίστευτο δυναμισμό μας παρέσυρε σε έκσταση. Από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής της φάνηκε ότι το μικρό της ηλικίας της –μόλις 26 ετών παρακαλώ- δεν στέκεται εμπόδιο. Και καθήλωσε το βλέμμα μας πάνω της. Με χέρια στολισμένα, ανάμεσα σε σκοτάδι, ελάχιστα φώτα και καπνό, με την τόσο ιδιαίτερη φωνή της και με τη μουσική που η ίδια δημιουργεί, μετέτρεψε το stage του Fuzz σε κάτι εξωπραγματικό. Ήταν πολύ καλή, τι να λέμε. Πολύ εκφραστική. Μας θύμισε αυτό που ο Ben Frost είπε πριν μερικούς μήνες: «Η χαραυγή δεν έχει τόσο να κάνει με το να επιτρέψεις στο φως να ξανάρθει, όσο με το ότι είναι το φως το οποίο σπρώχνει μακριά το σκοτάδι». Συνδύασε τη gothic ατμόσφαιρα με απόκοσμα ηλεκτρονικά στοιχεία και δημιούργησε ήχο τόσο «αιρετικό», όσο και το ψευδώνυμό της.


 
Όσο για την Σοφία Σαρρή που μας μύησε κυριολεκτικά στο κλίμα της βραδιάς, τι να πούμε. Υπέροχη επιλογή για να ξεκινήσει το Live, αφού η φωνή και η σκηνική της παρουσία θύμιζε κέλτικο παραμύθι, σκοτεινό και φτιαγμένο με λύρα και βιμπράφωνο. Ήταν ένα βράδυ που θα συζητάμε για καιρό και είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη εμφάνιση της εκπληκτικής Zola θα σπάσει ταμεία. Αμήν.