Τα τραγούδια της εβδομάδας 9-15 Νοεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 9-15 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τον Paul Weller στον Φοίβο Δεληβοριά δέκα τραγούδια δρόμος με στάσεις στους Neon Indian, DIIV, Goon Sax, 1975. Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία. Νοσταλγία, εφιαλτικά τοπία, ρυθμοί, προσευχές και, φυσικά, μουσική…

09 Νοεμβρίου 2015Τραγούδι της εβδομάδας
 
Paul Weller – Pick It Up
Δεν είναι πολλοί οι μουσικοί που καταφέρνουν να κρατούν τόσο ψηλά τα στάνταρ μετά από τέσσερις δεκαετίες. Ο Paul Weller είναι ένας από αυτούς αφού από τα χρόνια των Jam μέχρι σήμερα, είτε ως Style Council είτε μόνος δεν έχει ηχογραφήσει ούτε μία έστω και μέτρια δουλειά. Το Saturns Pattern, που κυκλοφόρησε τον Μάιο είναι το 12ο προσωπικό του άλμπουμ και το Pick It Up είναι το δεύτερο single από αυτό, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Martin Freeman γνωστός από το Lord Of The Rings, αλλά και το τηλεοπτικό Office.


 


DIIV - Bent (Roi's Song)
Πέρασαν ήδη τέσσερα σχεδόν χρόνια από το ντεμπούτο των αμερικανών κι η επιστροφή τους προσδιορίζεται στις αρχές του 2016 με το δεύτερο άλμπουμ τους που θα έχει τον τίτλο Is This Are. Το πρώτο δείγμα από εκεί, το Dopamine, δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αλλά το δεύτερο είναι ένα εξαιρετικό δείγμα μελωδικού ροκ.


 
The Goon Sax - Sometimes Accidentally
Η Αυστραλία δεν σταματά να μας χαρίζει φρέσκα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Έτσι, μετά την Courtney Barnett οι Goon Sax έρχονται κι αυτοί να μας εκπλήξουν ευχάριστα με το ντεμπούτο τους και ένα παράξενο ερωτικό τραγούδι.


 
The 1975 - Love Me
Κι από το παρόν βουτάμε τρεις δεκαετίες πίσω, στο μεσουράνημα των Duran Duran. Μπορεί το κουαρτέτο από το Μάντσεστερ να ονομάζεται 1975, όμως, η σχέση του με τα 80s μοιάζει πολύ πιο δυνατή. Οι Duran Duran συναντούν την synth pop σε ένα απολαυστικό τραγούδι.


 
Neon Indian - Slumlord Rising
Όταν το Rolling Stone σε έχει αναδείξει ως  ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και υποσχόμενα ονόματα στη μουσική τότε κουβαλάς βαρύ φορτίο. Οι Neon Indian, καταφέρνουν, μέχρι στιγμής, να ανταποκριθούν και ο Alan Palomo «συγχωνεύει» την περσόνα του VEGA με τον Neon Indian για ακόμα ένα καλολουστραρισμένο χορευτικό διαμαντάκι με έντονα στοιχεία funk-soul.


 
Daniel Caesar - Death and Taxes
Και μιας και μιλάμε για soul ο Daniel Caesar φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους σημαντικότερους νέους εκφραστές της. Κι όταν στο πλευρό του έχει παραγωγούς όπως οι Matthew Burnett και Jordan Evans (βλ. Drake) και ο ίδιος διαθέτει άφθονο ταλέντο δύσκολα θα αποτύχει. Soul, blues, gospel και έντονο δραματικό στοιχείο… Προσέξτε τον!


 
Coldplay - Adventure Of A Lifetime
Πάει καιρός που οι Coldplay έχουν γίνει ένα αδιάφορο σχήμα που απλώς γεμίζει στάδια. Το νέο τους τραγούδι δεν αλλάζει κάτι, αλλά η συμμετοχή των Beyonce, Noel Gallagher και Tove Lo στο αναμενόμενο άλμπουμ τους, A Head Full Of Dreams, μάλλον θα τους βοηθήσει να κρατηθούν εμπορικά.


 
Pill – Hot Glue
Αντίθετα με τους κουρασμένους και παραφουσκωμένους Coldplay οι Pill ακούγονται φρέσκοι, οργισμένοι και πολύ ζωντανοί. Το νέο όνομα της εταιρίας Mexican Summer θυμίζει πολύ τους Romeo Void ελαφρώς πιο… αγριεμένους και τρελούς.


 
Oneothrix Point Never – Sticky Drama
Κι αφού μιλάμε για τρέλα ιδού και ένα αυθεντικό δείγμα. Ο αμερικανός Daniel Lopatin, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στον δικό του κόσμο. Τελευταίο δείγμα το Sticky Drama με ένα παράξενο φιλμάκι σε δύο μέρη να το συνοδεύει.




 
Φοίβος Δεληβοριάς - Ο Ξένος
Κι από τα πειραματικά ταξίδια στον ρεαλισμό του Φοίβου Δεληβοριά, ενός από τους πιο ενδιαφέροντες τραγουδοποιούς που έχει αναδείξει η ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Το νέο του άλμπουμ θα έχει τον τίτλο Καλλιθέα και θα κυκλοφορήσει στις 23 Νοέμβρη.