Refugees Welcome

Refugees Welcome
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ραδιομαραθώνιος ενημέρωσης από την ΕΡΑ, απευθείας από τη Λέσβο

11 Νοεμβρίου 2015
Σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προβαίνει η ΕΡΑ, με σκοπό την ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έτσι λοιπόν, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, το Πρώτο Πρόγραμμα «μετακομίζει» στα στούντιο της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, εκπέμποντας μέρος του προγράμματός της από τη Μυτιλήνη
 
Πιο συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, οι εκπομπές του Πρώτου θα βγαίνουν από την Λέσβο. Η θεματολογία τους θα είναι προσαρμοσμένη στα τοπικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, έχοντας καλεσμένους φορείς που δραστηριοποιούνται στην παροχή βοήθειας και φροντίδας των προσφύγων, τοπικοί άρχοντες και ειδικοί του θέματος. Ενώ παράλληλα θα προβάλλονται και δράσεις ενίσχυσης του δικτύου βοήθειας για τους πρόσφυγες, από την διεύθυνση ραδιοφωνίας και το «Κέντρο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τον Πολίτη» της ΕΡΤ. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ραδιοεφημερίδα (2 με 3), η οποία θα γίνει με την βοήθεια των δημοσιογράφων της περιφερειακής ΕΡΑ κι απεσταλμένους δημοσιογράφους, από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
 
Το ειδικό αυτό πρόγραμμα θα μεταδοθεί πανελλαδικά αλλά και διεθνώς από το Πρώτο, όλες τις περιφερειακές ΕΡΑ, τη Φωνή της Ελλάδας και (τηλεοπτικά) από την ΕΡΤ 1. Ενώ υλικό από το πρόγραμμα, θα σταλεί στην EBU για να διανεμηθεί στους κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης. Για την πρωτοβουλία θα επιστρατευτούν όλα τα social media της ΕΡΤ, αλλά και το ειδικό microsite www.ert4refugees.gr.