Ένας μοναδικός ολοκαίνουργιος Φοίβος Δεληβοριάς

Ένας μοναδικός ολοκαίνουργιος Φοίβος Δεληβοριάς
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν ξέρω αλλά μου μοιάζει σαν να είναι το καλύτερο άλμπουμ του Φοίβου, το «Καλλιθέα» που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από την Inner Ear. Και σίγουρα είναι το πιο αυτοβιογραφικό, αν και δεν υπάρχει δίσκος του που να μην είναι αυτοβιογραφικός.

11 Νοεμβρίου 2015
Άκουσα τα τραγούδια του με προσοχή. Υπήρχε -πάντα υπάρχει- λόγος. Αποκρυπτογραφώντας τα διακρίνεις όλη την Ελλάδα από τη δεκαετία του 80 μέχρι και σήμερα. Σαν να ήθελε να κάνει έναν απολογισμό ο Δεληβοριάς, να βρίσκεται και αυτός σε ένα μεταίχμιο όπως όλοι μας, σαν να σκέφτηκε να συγκεντρώσει τα απομεινάρια μίας προηγούμενης εποχής.  Τα συναισθήματα, τις χαρές και τις λύπες, τις μνήμες που (δεν;) υποχωρούν. Μίας εποχής από το χθες (μόλις) και η οποία φαντάζει τόσο μα τόσο μακρινή
 
Και έφτιαξε ένα handmade δισκάκι, από εκείνα που σπάνια κυκλοφορούν πια. Ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να στο διηγηθεί ο ίδιος ο Φοίβος πίνοντας μαζί σου ένα ποτήρι κρασί σε μία παρέα. Οι αναμνήσεις μας είναι το παρελθόν μας και η καταφυγή σε αυτό ίσως και να αποτελεί τη λύση για πολύ κόσμο (μια και μέλλον δεν φαίνεται να έχει;). Προσωπικά πάντως με το παρελθόν δεν θέλω να έχω την παραμικρή σχέση.



Μου άρεσε και για έναν ακόμα λόγο: το «Καλλιθέα» σε αιχμαλωτίζει σιγά-σιγά, λεπτό προς λεπτό, τραγούδι με τραγούδι. Εντάξει, τι να λέμε, ο Φοίβος έβγαλε δίσκο που... λιώνεις να ακούς (κι εσύ και ο δίσκος). 

Την παραγωγή υπογράφει ο Χρήστος Λαϊνάς, ένας μικρός θεούλης. Ο Φοίβος θα παίξει στο Gagarin το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και νομίζω πως ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, με τον κατάλληλο δίσκο, στον κατάλληλο χώρο