Τα τραγούδια της εβδομάδας 16 – 22 Νοεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 16 – 22 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι σημαδεύει την εβδομάδα κι οι Eagles Of Death Metal γίνονται άθελά τους τραγικοί πρωταγωνιστές. Η μουσική κοινότητα θρηνεί κι αυτή τα θύματά της και ήδη άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα τραγούδια ως αντίδραση. Mos Def και Thundercat απαντούν μουσικά κόντρα στη φρίκη…

16 Νοεμβρίου 2015Το τραγούδι της εβδομάδας

Eagles Of Death Metal – Save A Prayer

Μια παράξενη σημειολογία; Παρασκευή και 13, στη σκηνή του παριζιάνικου Bataclan οι Eagles Of Death Metal, κι οι νότες του Kiss The Devil διακόπτονται από τον τρομακτικό ήχο των πυροβολισμών. Ακολούθησε το μακελειό με τις δεκάδες νεκρών, ανάμεσά τους κι ο υπεύθυνος για το merchandise της μπάντας.
Την επόμενη κιόλας ημέρα κάποιοι fans του συγκροτήματος ξεκίνησαν καμπάνια για να ανεβάσουν τη διασκευή του συγκροτήματος στο Save A Prayer των Duran Duran στο Νο 1 του καταλόγου πωλήσεων, που δεν ξέρω πόση σημασία έχει για τα θύματα και την ίδια την μπάντα μα οι καιροί που ζούμε είναι καταναλωτικοί και υποθέτουμε η εταιρία τους δεν θα χάσει ευκαιρία. Ελπίζω, η μπάντα να αντιδράσει.


 


Thundercat – Paris
Ο Stephen Bruner ή Thundercat, που τον μάθαμε πρόσφατα κι από τη συνεργασία του με τον Kendrick Lamar στο καταπληκτικό φετινό To Pimp A Butterfly αντέδρασε άμεσα στα νέα της επίθεσης ανεβάζοντας μία σύνθεσή του, φόρο τιμής στα θύματα…


 
Yasiin Bey - NO Colonial Fiction
Όσο για τον Yasiin Bey, που δεν είναι άλλος από τον γνώριμό μας Mos Def τα πράγματα ήταν περισσότερο πολιτικά. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να ανεβάσει το NO Colonial Fiction την αμέσως επόμενη ημέρα με τον 12χρονο Tamir Rice, που δολοφονήθηκε πέρυσι στο Cleveland από αστυνομικό, τραγική φιγούρα στο εξώφυλλο. «Όλα συνδέονται μεταξύ τους», εξηγεί ο ίδιος.


 
Missy Elliott - WTF (Where They From) ft. Pharrell Williams
Επιστροφή στην μουσική… κανονικότητα με την σπουδαία Missy Elliott να παρουσιάζει κάτι καινούριο μετά από πολύ καιρό. Το WTF (Where They From) είναι ακόμα ένα εξαιρετικό δείγμα hip-hop από αυτά που μόνον η ίδια ξέρει να σκαρώνει. Ο Pharrell Williams το σημαδεύει με τα φωνητικά του.


 
Unknown Mortal Orchestra - Necessary Evil
Όσο για τους Unknown Mortal Orchestra δεν θα φαντάζονταν ότι το νέο τους single από το τελευταίο τους άλμπουμ θα ακουγόταν τόσο επίκαιρο…


 
Nocturnal Sunshine - It’s Alright
Η Maya Jane Cole ακούγεται εξίσου επίκαιρη με το σκοτεινό της dubstep-house και κρυμμένη πίσω από αυτό το οξύμωρο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο μας χαρίζει μία παράξενη σύνθεση που φέρνει στο νου τον Aphex Twin.


 
Wrekmeister Harmonies - Night of Your Ascension
Εφιαλτικό μπορείς να χαρακτηρίσεις και τον ηχητικό κόσμο των πειραματικών Wrekmeister Harmonies που συνεργάζονται με τον David Yow των Jesus Lizard o οποίος πρωταγωνιστεί και στο αρκούντως αιματηρό βίντεο.


 
Baroness – Shock Me
Και μετά το οπτικοακουστικό σοκ στους Baroness που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το τέταρτο άλμπουμ τους αφού ξεπέρασαν το δυστύχημα που είχαν πριν τρία χρόνια όταν το λεωφορείο με το οποίο περιόδευαν χτύπησε εννέα ανθρώπους. Μαζί τους, δύο νέα μέλη. Ο Nick Jost στο μπάσο και τα πλήκτρα κι ο Sebastian Thompson στη ντραμς.


 
Chromatics – Girls Just Wanna Have Some
Οι αμερικανοί Chromatics συνεχίζουν την αγαπημένη τους συνήθεια να διασκευάζουν κλασικά χιτ, κυρίως από τα 80s, κι εδώ μεταμορφώνουν την τεράστια επιτυχία της Cyndi Lauper…


 
Polica – Lime Habit
Ανάλογου ύφους και οι συμπατριώτες τους Polica, οι οποίοι παντρεύουν με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο την synthpop με το rock.