Πόση δύναμη μπορεί να έχει ένα ραδιόφωνο, ακόμα και αν είναι το Νο 1 της πόλης;

Πόση δύναμη μπορεί να έχει ένα ραδιόφωνο, ακόμα και αν είναι το Νο 1 της πόλης;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλόγως. Άλλες φορές μπορεί να σταθεί καθοριστική (η δύναμή του), άλλες όχι. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, από τους καλλιτέχνες μέχρι τις συγκυρίες. 

17 Νοεμβρίου 2015
Το Νο 1 ξένο μουσικό ραδιόφωνο της πόλης (και με 2% διαφορά από το επόμενο στις ακροαματικότητες), ο «DeeJay 95.2», αποφασίζει για εμπορικούς λόγους να κόψει ένα τραγούδι από το playlist του, το Hello της Adele. Ξέρετε πως είναι κάτι τέτοια, κάποια συμφωνία που δεν έγινε, κάτι που χάλασε στην πορεία κ.ο.κ. 
 
Είναι σωστό αυτό; Προσωπικά θα έλεγα όχι, τα εμπορικά έπονται μπροστά στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το Hello σαρώνει παντού, δεν μπορείς εσύ να μην το παίζεις επειδή κάτι (σου) στράβωσε στο εμπορικό πεδίο.
 
Το κόβει λοιπόν και δεν το μεταδίδει πλέον το κομμάτι ο «DeeJay 95.2». Και; Τι συνέβη; Η αρχή της εβδομάδας σύμφωνα με το Media Inspector τη βρήκε την Adele στο Νο 1 του IFPI και στο No 16 με βάση τις μεταδόσεις (Νο 2 ξένο τραγούδι). Επομένως, δεν το επηρέασε ούτε στο ελάχιστο.
 
Βέβαια η Adele είναι ένα τεράστιο μέγεθος που τους ξεπερνάει όλους και, προφανώς, δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Αν ήταν κάποιος άλλος καλλιτέχνης υποθέτω πως η αρνητική στάση του «DeeJay 95.2» θα είχε σαφώς μεγαλύτερη σημασία.