Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-29 Νοεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-29 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι ενώ άλλοι βασανίζονται 17 ώρες αναζητώντας τρόπους παραπλάνησης και αποπλάνησής μας ο David Bowie σε μία ακόμα αναγέννησή του μας ταξιδεύει στο διάστημα μέσα από μια δεκάλεπτη σύνθεση, οι Foo Fighters μας χαρίζουν δωρεάν νέες ηχογραφήσεις κι η νεοφασιστική Ελλάδα κι η Ευρώπη εμπνέουν αμερικανούς δημιουργούς…

24 Νοεμβρίου 2015Το τραγούδι της εβδομάδας

David
BowieBlackstar
Δεν ξέρω αν όλο το υπόλοιπο άλμπουμ του David Bowie θα είναι ανάλογο της πρώτης αυτής ομότιτλης σύνθεσης που ο χαμαιλέοντας μας αποκάλυψε, αλλά τα 10 λεπτά του Blackstar μου αρκούν για να κάνω ακόμα ένα συναρπαστικό ταξίδι μαζί του και να εντείνουν την ανυπομονησία μου. Η αγάπη του για το διάστημα δεν έχει σβήσει, προφανώς, κι έστω κι αν δεν είναι πια ο Major Tom ούτε ο Starman ούτε ο Ziggy παραμένει ένας αξεπέραστος μουσικός δημιουργός. Το 10λεπτο Blackstar είναι μία από τις καλύτερες στιγμές του (πόσες φορές ακόμα θα το πούμε αυτό, άραγε;) εδώ και 20 σχεδόν χρόνια και καταφέρνει να σε τραβήξει από την πραγματικότητα με τον τρόπο που μόνον ο Thin White Duke ξέρει.


 


Mykki Blanco - Coke White, Starlight
Από το διάστημα ο Michael David Quattlebaum Jr. ή Mykki Blanco μας προσγειώνει στην πραγματικότητα με ένα τραγούδι πνιγμένο στον καπνό και τα παραισθησιογόνα, βυθισμένο στο σκοτάδι. Τα μηνύματα κατά του ρατσισμού κάθε μορφής σαφή και οι αναφορές της (του) στον φασισμό μέσα από τις ειδήσεις των ελληνικών καναλιών προκαλούν ανατριχίλα. Ένα χρόνο, ακριβώς, πριν τον εντοπίζαμε (διαβάστε εδώ)


 
Tendts - Our Sun
Κι από την εφιαλτική Ελλάδα του ναζισμού στην φωτεινότερη των Tendts, δύο αδελφών από την Κρήτη, που σκαρώνουν την πιο ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική χορευτική μουσική στην εγχώρια σκηνή και όχι μόνο. Η Κρήτη δεν βγάζει μόνο ερωτεύσιμα παλικάρια στα social media.


 
Foo Fighters - Saint Cecilia
Πίσω στο ροκ όπου οι Foo Fighters είναι εδώ και καιρό στο πάνθεον και καθόλου άδικα. Η μπάντα του Dave Grohl μόλις κυκλοφόρησε ένα ζωντανά ηχογραφημένο EP πέντε ζωντανών ηχογραφήσεων το οποίο, μάλιστα, διαθέτει και δωρεάν (εδώ)! Η ηχογράφηση έγινε στο φεστιβάλ Austin City Limits και μαζί τους παίζουν οι Ben Kweller, Gary Clark Jr. και Preservation Hall Jazz Band!


 
Savages - T.I.W.Y.G.
Για του Savages μιλήσαμε πάλι πρόσφατα εδώ όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο single από το δεύτερο πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους. Κι όταν λέμε πολυαναμενόμενο το εννοούμε αφού, μάλλον, μιλάμε, για έναν από τους δίσκους της επόμενης χρονιάς.


 
Johnny Borrell and Zazou - Black God
Θυμάστε τους Razorlight; Πάνε αρκετά χρόνια πια. Ο Johnny Borrell, πάντως, επιστρέφει με νέο σχήμα και ένα πολύ δυνατό τραγούδι επάνω σε carribean ρυθμούς.


 
MetricThe Governess
Εξίσου παλαιοί και οι καναδοί Metric που πλησιάζουν το κλείσιμο δύο δεκαετιών. Αυτό είναι το τέταρτο και πιο country single από το τελευταίο τους άλμπουμ Pagans In Vegas.


 
Isaac GracieLast Words
Αντίθετα με τους προαναφερόμενους ο Isaac Gracie είναι τόσο φρέσκος που ούτε δισκογραφικό συμβόλαιο διαθέτει. Είναι όμως και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νέους τραγουδοποιούς και διαβάζουμε ότι στις εμφανίσεις του συνωστίζονται στελέχη εταιριών και δημοσιογράφοι. Ο νέος Jeff Buckley; Ισως…


 
Darkstar - Through The Motions
Το ντουέτο των Darkstar συνεχίζει να ηχογραφεί ενδιαφέροντα πράγματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα ξεχωρίζοντας από τις διάφορες τάσεις της ηλεκτρονικής σκηνής. Το Foam Island κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο κι αυτή είναι μία από τις πιο δυνατές συνθέσεις του.


 
Benjamin Clementine – London
Ο Benjamin Clementine ασφαλώς και δεν είναι τόσο φρέσκος για το 2015 αφού το ντεμπούτο άλμπουμ του κυκλοφόρησε αρχές Γενάρη. Όμως, είναι ο χθεσινοβραδινός νικητής-έκπληξη του Mercury Prize κι οι έλληνες μπορούν να περηφανεύονται ότι του έδωσαν νωρίτερα από τους βρετανούς την πρέπουσα προσοχή.