Τα τραγούδια της εβδομάδας (30/11-6/12)

Τα τραγούδια της εβδομάδας (30/11-6/12)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αρκετά χρόνια πίσω οι Asian Dub Foundation τραγουδούσαν για την Ευρώπη-φρούριο που σήμερα γίνεται πραγματικότητα με φράκτες να υψώνονται στα σύνορα για να αποτρέψουν την κίνηση των προσφύγων. Η M.I.A. στέκεται μπροστά στο πρόβλημα τη στιγμή που οι Έλληνες συνάδελφοί της σιωπούν…

30 Νοεμβρίου 2015Το τραγούδι της εβδομάδας
 
M.I.A. - Borders
Μπορεί οι έλληνες καλλιτέχνες να μην συγκινούνται ιδιαίτερα από το προσφυγικό δράμα ώστε να λειτουργήσουν τα δημιουργικά αντανακλαστικά τους, όμως, εκτός ελληνικών συνόρων δεν ισχύει το ίδιο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η υπέροχη, πολιτικοποιημένη και πολυτάλαντη M.I.A. αντιλαμβάνεται το δράμα σαν να ζούσε εδώ και ηχογραφεί αυτό το τραγούδι διαμαρτυρίας συνοδευόμενο από ένα εκπληκτικό βίντεο που σκηνοθετεί η ίδια. Η αμερικανίδα ακτιβίστρια μουσικός βάζει τον εαυτό της επάνω στις βάρκες που περνούν τα υδάτινα σύνορα, σκαρφαλώνει σε φράκτες και χορεύει μπροστά από ένα ανθρώπινο πλήθος που σχηματίζουν ένα πλοίο, ενώ φορά τη φανέλα της γαλλικής Paris Saint-Germain αντικαθιστώντας το logo «Fly Emirates» του σπόνσορά της με το «Fly Pirates».


 


Santigold - Who Be Lovin' Me ft ILoveMakonnen
Ένα άλλο ξεχωριστό κορίτσι, η αμερικανίδα Santi White ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το τρίτο άλμπουμ της κι αυτό είναι το πρώτο δείγμα σε συνεργασία με τον ράπερ IloveMakonnen.


 
Mike Skinner & Murkage - Tonga Balloon Gang
Στα ίδια μουσικά, αλλά όχι και εθνικά σύνορα, πάμε να συναντήσουμε τον Mike Skinner (The Streets) που συνεργάζεται με την κολεκτίβα των Murkage σε μία σειρά djing ξεχωριστών βραδιών που οργάνωσαν οι δυο τους κάτω από την ονομασία Tonga.


 
Kenny Freq - Your Cuisine
Επιστροφή στα μέρη μας για να συναντήσουμε μία καινούρια μπάντα ενός παλιού γνώριμού μας. Ο Ted Sourvinos, ιδρυτικό μέλος των Matisse και των Versace Widow επιστρέφει με το τετραμελές σχήμα των Kenny Freq με έντονες επιρροές από τα 70s.


 
Dusk feat. Greggy K - Slipping Beauty
Κι από το ιδρυτικό μέλος των Matisse στον μετέπειτα κιθαρίστα τους και νυν Echo Train Greggy K, που συναντά την Αυγή ή Dusk, όπως είναι γνωστή, σε μία αυθόρμητη συνεργασία που ηχογραφήθηκε στο στούντιο μονομιάς και μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ


 
John Cale - Close Watch
Για τον John Cale τι να πει κανείς; Τα λόγια είναι περιττά. Στα 73 του πια συνεχίζει να ηχογραφεί στο ίδιο αβανγκαρντίστικο και υψηλότατης αισθητικής ύφος. Η νέα του δουλειά, M:FANS θα κυκλοφορήσει τον Γενάρη. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ο ίδιος.


 
Travis - Everything At Once
Οι σκοτσέζοι Travis επιστρατεύουν τον ηθοποιό Daniel Bruhl για το βίντεο που συνοδεύει το νέο τους τραγούδι που μπορείτε να κατεβάσετε και δωρεάν από την ιστοσελίδα τους. Ο Daniel υποδύεται τον παρουσιαστή ενός τηλεοπτικού adventure reality κι οι Travis τους παίκτες.


 
Teen - All About Us
Κι από τη Σκωτία πίσω στην Αμερική για να συναντήσουμε τις Teen, το σχήμα των τριών αδελφών Lieberson (της Teeny, της Katherine και της Lizzie) κόρες του μακαρίτη προέδρου της Columbia Records και συνθέτη. Έντονο το άρωμα των 80s…


 
Wild Nothing - To Know You | TV Queen
Κι από την αλά 80s pop πάμε στην dream pop του κυρίου Tatum και των Wild Nothing που κυκλοφορούν την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά τους τον Φεβρουάριο.


 
Adele - When We Were Young
Κλείνουμε αυτή την εβδομάδα με το κορίτσι-θαύμα την Adele που διασώζει την μουσική βιομηχανία, καθώς το νέο της άλμπουμ 25 πούλησε 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του! Νούμερο ασύλληπτο για τα σημερινά δεδομένα, αλλά και ρεκόρ τριών δεκαετιών για τις ΗΠΑ και όλων των εποχών για την Μ. Βρετανία!