Κατάσχεση των μηχανημάτων της ERTopen στην Πάρνηθα

Κατάσχεση των μηχανημάτων της ERTopen στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλει.

08 Δεκεμβρίου 2015
Την εκ νέου διακοπή του σήματος της ERT Open από τους 106.7, επιχείρησαν-παρουσία εκπροσώπου της ΕΕΤΤ αλλά και εισαγγελέα-  οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μετέβησαν στο κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, όπου βρίσκονται τα μηχανήματα του ραδιοσταθμού. Γενικώς η ΕΕΤΤ κάνει επιχειρήσεις στα κέντρα εκπομπής αυτές τις μέρες. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου !! Αστυνομικές δυνάμεις με εισαγγελέα και εκπρόσωπο της ΕΕΤΤ έχουν ανεβεί στην Πάρνηθα, στο Κέντρο Εκπομπής της ERTopen για να κατασχέσουν για άλλη μια φορά τα μηχανήματά της.
Μετά την πρώτη κατάσχεση στα Τουρκοβούνια, τις διώξεις του Προέδρου Π. Καλφαγιάννη και του ταμία Δ. Κούνη και τη δικαιολογία ότι ήταν παράνομη η εκπομπή από εκεί και ότι το 106,7 έχει άδεια εκπομπής μόνο από την Πάρνηθα, δικαιολογήσαμε κι εμείς τα αδικαιολόγητα, μιας που εκείνη τη στιγμή της κατάσχεσης ορκιζόταν η κυβέρνηση.
Σήμερα και τα δύο αυτά έχουν ξεπεραστεί.
Περιμένουμε να δούμε ποια δικαιολογία θα βρεθεί, ώστε να φιμωθεί η φωνή του μοναδικού αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που άλλαξε την ιστορία του συνδικαλιστικού γίγνεσθαι και είχε μεγάλη συμμετοχή στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου.
Η δικαιολογία που θα προβληθεί, ότι δήθεν εκπέμπαμε παράνομα (χωρίς άδεια), είναι αίολη από τη στιγμή που όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με αποφάσεις του 4ου τμήματος και της ολομέλειας του ΣτΕ, εκπέμπουν χωρίς άδεια. Η όποια κατάσταση «νομίμων» ραδιοφωνικών σταθμών σε λειτουργία από το ΕΣΡ, που επικαλείται η ΕΕΤΤ, δεν έχει ισχύ. Αν δεχθούμε όμως για λόγους εργασίας ότι έτσι είναι, τότε πώς λειτουργεί ο σταθμός του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη ; (ενώ υπάρχει ήδη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός - ΕΡΤ3), με τι άδεια ; Με τι συνθήκες εργασίας ; Πώς γίνεται η χρήση της άδειας της Helexpo ; Πώς έγινε ειδησεογραφικός ο σταθμός ; κλπ. Υπάρχει κάποια απάντηση σε όλα αυτά κύριοι της ΕΕΤΤ ; Με ποιο καθεστώς λειτουργείτε ; Έχετε νομιμοποίηση ; Εσάς έχει καταγγείλει για παράνομες πράξεις ο αρμόδιος υπουργός στον εισαγγελέα ; Προσθέστε στον κατάλογό σας ότι και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει ανάλογα με αγωγές.
Βέβαια δεν εναντιωνόμαστε στη λειτουργία κανενός ραδιοφωνικού σταθμού, ούτε κατά των εργαζομένων σε αυτούς, αλλά έλεος πιά ! με την ψευδεπίγραφη νομιμότητα που επικαλείται η ΕΕΤΤ.».
 
Θυμίζουμε ότι η συχνότητα του πρώην Φιλία FM, παρόλο που είναι ακόμα εκχωρημένη στην ΕΡΤ (μετά τη Βουλή), μέχρι στιγμής δεν αξιοποιείται από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με την ERT Open να «αναπληρώνει» το κενό στη συχνότητα.