Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2015 #2

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2015 #2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει, στον χώρο του ραδιοφώνου, με την ματιά του e-tetRadio.

22 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ
 
- Εκτός Hit 88.9 η Ελένη Ντούκνη, η μέχρι τότε ραδιοφωνική παρτενέρ του Δημήτρη Μηλιόγλου στο πρωινό 7-10, με τη Μαρία Κωνσταντάκη να την αντικαθιστά, λίγες μέρες αργότερα. Παράλληλα, πήραν «μετάθεση» για τον ομόσταβλο Red 96.3 τα ωριαία δελτία ειδήσεων του Γιώργου Βράτσου.
- Θέμα προκύπτει με τις συμβάσεις των παραγωγών και διευθυντών του Δεύτερου Προγράμματος, οι οποίες δεν ανανεώνονται από τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Πέτρο Μάη.
- Ανανεώνεται ο Republic 100.3 της Θεσσαλονίκης, με νέο πρόγραμμα, νέους παραγωγούς και καινούριο διευθυντή τον Επαμεινώνδα Κυπαρισσάκη, της Groovy Garden.
- Τέλος εποχής για τα FM στην Νορβηγία, η οποία περνάει από το 2017 στο ψηφιακό ραδιόφωνο και τα DAB.
- Το επόμενο βήμα για την αυτοδιαχείριση του Ξένιου 94.3, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι-ιδιοκτήτες του, συστήνωντας την εταιρία «Ράδιο Αττικής Πρώτο Πλάνο ΙΚΕ» που θα διαχειριστεί στο εξής την συχνότητα.
- Σταματάει τις εκπομπές της, μετά από 7 μήνες, στον 105.5 Στο Κόκκινο η Όλγα Λασκαράτου, καθώς δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες του ραδιοσταθμού.

 
ΜΑΪΟΣ
 
- Προσπάθειες για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στα Μέγαρα, που φιλοξενούσαν πομπούς μεσαίων, μέχρι το καλοκαίρι του 2013 οπότε και λεηλατήθηκαν από αγνώστους.
- Εμπλουτίζει σταδιακά το ρεπερτόριό του και με ξένα mainstream τραγούδια ο Δρόμος 89.8.
- Νέο πρόγραμμα για το Κανάλι 1 90.4, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 28 χρόνια λειτουργίας του.
- Διαγωνισμό για νέους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμά του, από τον Ρυθμό 94.9.
- Ειδικό web radio μόνο με τραγούδια του Αντώνη Ρέμου, λανσάρει μέσω του site του ο Λάμψη 92.3.
- Ο Λάμπης Ταγματάρχης ως διευθύνων σύμβουλος και ο Διονύσης Τσακνής ως πρόεδρος, αναλαμβάνουν τις τύχες της νέας (και υπό σχεδιασμό) ΕΡΤ.
- Εμπλουτίζουν τα προγράμματά τους, λίγο πριν το τέλος της σεζόν, αρκετοί ραδιοσταθμοί. Στον Βήμα 99.5 ξεκινά εκπομπές τα ΣΚ με τον Δημήτρη Καμπουράκη η Φωτεινή Πιπιλή, στο Μέντα 88 ο Θανάσης Λάλας τα πρωινά του Σαββάτου, στο Love Radio 97.5 και το πρωινό του η Ευγενία Σαμαρά. Στην ίδια ζώνη του Mad Radio 106.2 η Μαίρη Αργυριάδου, αντί της Αντιγόνης Βιντιάδη, οι Αργύρης Ντινόπουλος και Στάθης στον Real FM τα μεσημέρια, ο Μένιος Φουρθιώτης τα Σαββατοκύριακα στον Λάμψη 92.3 και ο Δημήτρης Παπανώτας με την Ελένη Τσολάκη, στον Alpha 98.9.
- Εισβολή της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου, με σκοπό την εκκένωσή τους, λίγο μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Σύμφωνα με την ERTopen, την καταγγελία έκανε από τον προηγούμενο μήνα η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.
- Την ιδέα για σύσταση ραδιοφωνικού σταθμού από την... Αστυνομία, πρότεινε μέσω δηλώσεών του ο (τότε) υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., Γιάννης Πανούσης.
- Νέος διευθυντής στον Σπορ FM 94.6 ο Γιώργος Κοσμάς, προερχόμενος από την Live Sport και το site Sdna.gr. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εντάσσει στο πρόγραμμα του σταθμού δύο νέες εκπομπές (Βασίλης Βέργης-Σάββας Λιβάνιος και Άρης Ασβεστάς).
- On air απειλή για αυτοκτονία, ακροατή του Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή του Κωστή Ραπτόπουλου. Η απόπειρα απετράπη, με την συμβολή του παραγωγού, των ανθρώπων του σταθμού και άλλων ακροατών.
- Σάλος στους ακροατές του Pepper 96.6 από σχόλια των Γιάννη Νένε και Ματούλας Κουστένη, κατά των φαρμακοποιών (όπως υποστηρίζουν). Με επιστολή του εκ μέρους του σταθμού, ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν ο διευθυντής του σταθμού, Γιώργος Μουχταρίδης.
- Εκτός Hit 88.9 από τον επόμενο μήνα ο Νίκος Μυλωνάς, μέχρι πρότινος διευθυντής του και εκείνος που έστησε τον σταθμό, τον Ιανουάριο του 2014. Την θέση του στο «τιμόνι» του Hit παίρνει ο Γιάννης Στάθης, προερχόμενος από τον όμιλο ΑΝΤ1.

 
ΙΟΥΝΙΟΣ
 
- Επαναλειτουργεί κι επίσημα στις 11 του μήνα, ακριβώς 2 χρόνια μετά το βίαιο λουκέτο, η ΕΡΤ. Χρέη προσωρινού διευθυντή ραδιοφωνίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Γιουκάκης, ενώ γίνονται αλλαγές στους επικεφαλής όλων των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ. Παράλληλα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι της ERTopen, ενώ «ξαναζωντανεύουν» στις παλιές τους συχνότητες η ΕΡΑ Σπορ και η Φωνή της Ελλάδας.
- Αναστάτωση στους ακροατές του Kosmos FM στην περιφέρεια. Οι ανα την Ελλάδα συχνότητές του επέστρεψαν στην ΕΡΑ Σπορ της νέας ΕΡΤ, με αποτέλεσμα την έντονη  διαμαρτυρία των ακροατών του Kosmos.
- Λίγες μέρες μετά την ΕΡΤ και δυόμισι χρόνια από τότε που κατέβασε διακόπτες, επανέρχεται στον αέρα και ο Best 92.6, με δοκιμαστικό μουσικό πρόγραμμα, υπό την ευθύνη πλέον των εργαζομένων του.
- Βγαίνει στον αέρα ο Ελληνικός 93.2 των Χατζηνικολάου-Κουρή, στη θέση του Orange, με πιλοτικό μουσικό πρόγραμμα παίζοντας παλιά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.
- Την πρόθεσή του να αναστείλλει (αρχικά) την λειτουργία του Troll Radio, γνωστοποιεί ο Γιάννης Κουλουκάκος. Ο σταθμός είχε βραβευτεί το 2013 ως το web radio της χρονιάς.
- Την επιστροφή του στο ραδιόφωνο, ανακοινώνει μέσω δηλώσεών του στην τηλεόραση ο Πέτρος Κωστόπουλος, αναλαμβάνοντας την διεύθυνση και το playlist του Galaxy 92.
- Τη δική της «ραδιοφωνική μπάντα», φτιάχνει μέσω μιας νέας υπηρεσίας της η Google, προσφέροντας την δυνατότητα πολλαπλών επιλογών στους χρήστες της, ως προς το πρόγραμμα που θέλουν να ακούσουν.
- Πανικός στα ραδιόφωνα από τα περίφημα «capital controls», με τις διαφημιστικές εταιρίες να αποσύρουν σωρηδόν τις χορηγίες τους, με την ραδιοφωνική αγορά να βρίσκεται σε κίνδυνο.