Τα άλμπουμ του 2015 #3

Τα άλμπουμ του 2015 #3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι έφτασε η στιγμή κάθε χρόνου που γινόμαστε John Cusack ή Rob Gordon, αν προτιμάτε από το Hi Fidelity με την Top Five Records και την μουσική ως καύσιμο για τα ταξίδια του μυαλού μας. Οι λίστες της χρονιάς. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της pop κουλτούρας, που όλοι αγαπούν να κατηγορούν μα λατρεύουν και να διαβάζουν κάθε Δεκέμβρη.

17 Δεκεμβρίου 2015Αυτά, λοιπόν, είναι τα 50 άλμπουμ που το Fresh ξεχώρισε για το 2015 με σειρά περισσότερο τυχαία, λιγότερο αξιολογική και αρκετά προσωπική…
Πρέπει, μάλιστα, να είναι και η μόνη που δεν περιλαμβάνει Lana Del Rey και Tame Impala.

Sleater Kinney - No Cities To Love
Ακόμα ένα δυνατό άλμπουμ από τα τρία ανήσυχα κορίτσια του αμερικανικού punk. Είναι στιγμές που απορείς πού τη βρίσκουν όλη αυτή την ενέργεια.


 
Sufjan Stevens - Carrie & Lowell
Άλλος ένας αθόρυβος δημιουργός κλεισμένος, θαρρείς στον δικό του κόσμο. Ο Sufjan Stevens με ακόμα ένα όμορφο άλμπουμ που ακροβατεί στην pop και το art rock με στοιχεία από τα 70s. Ίσως είναι και εσκεμμένο το κλείσιμο του Blue Bucket of Gold κλείσιμο με αναφορά στο Nights In White Satin των Moody Blues...


 
Susanne Sundfor - Ten Love Songs
Ακόμα μία έκπληξη για φέτος η νορβηγίδα Susanne Sundfor και οι δέκα ερωτικές ιστορίες της που ταξιδεύον από την folk ως το goth και τα ηλεκτρονικά 80s.


 
Young Fathers - White Men Are Black Men
Μπορεί το δεύτερο άλμπουμ τους να μην έχει την ενθουσιώδη υποδοχή του πρώτου, αλλά το σκοτσέζικο hip-hop (δεν το λες κι ακριβώς) τρίο καταφέρνει να κάνει ένα εξαιρετικό δεύτερο βήμα.


 
Beach House - Thank You Lucky Stars
Η dream pop είναι ένα είδος που εύκολα μπορεί να γίνει βαρετό. Όμως, η ικανότητα των Beach House να σκαρώνουν όμορφες και φαινομενικά απλές μελωδίες με ενορχηστρώσεις που παρότι λιτές γεμίζουν τις ηχογραφήσεις τους σαν να παίζει πολυμελής ορχήστρα τους κάνει να ξεχωρίζουν.


 
Girl Band - Holding Hands With Jamie
Techno punk rock ίσως θα ήταν οι τρεις λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν αυτή τη δουλειά των φοβερών παιδιών από το Δουβλίνο. Μα είναι τόσα πολλά άλλα τα στοιχεία που ανακαλύπτεις στις συνθέσεις τους που, θαρρείς συμβαδίζουν με την τρέλα του τραγουδιστή τους Dara Kiely, ο οποίος πέρασε ένα μακρύ χρονικό διάστημα αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.


 
Drenge - Undertow
Μετά από ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο το 2013 τα δύο αδέλφια Loveless (Eoin και Rory) συνεχίζουν με ένα ακόμα καλύτερο δεύτερο άλμπουμ που καταφέρνει να κάνει τον εκρηκτικό χαρακτήρα της μουσικής τους λίγο πιο εγκεφαλικό.


 
Jenny Hval - Apocalypse Girl
Η νορβηγίδα μουσικός είναι ίσως, το μοναδικό αντίστοιχο της Ευρώπης στην St. Vincent. Μελωδικότερη και περισσότερο εύθραυστη, απλώς.


 
Bully - Feels Like
Οι βρετανοί έχουν τους Savage κι οι αμερικανοί απαντούν με το ντεμπούτο των Bully της Alicia Bognanno που θα μπορούσε να είναι η νέα Courtney Love σαν performer.


 
Protomartyr - The Agent Intellect
Γνήσιοι συνεχιστές της σχολής των Wire και των Pere Ubu οι Protomartyr φέρνουν το avant garde rock στη νέα χιλιετία με ένα εξαιρετικό άλμπουμ.



Μέρος 2ο        Μέρος 4ο