Τα άλμπουμ του 2015 #5

Τα άλμπουμ του 2015 #5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι έφτασε η στιγμή κάθε χρόνου που γινόμαστε John Cusack ή Rob Gordon, αν προτιμάτε από το Hi Fidelity με την Top Five Records και την μουσική ως καύσιμο για τα ταξίδια του μυαλού μας. Οι λίστες της χρονιάς. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της pop κουλτούρας, που όλοι αγαπούν να κατηγορούν μα λατρεύουν και να διαβάζουν κάθε Δεκέμβρη.

17 Δεκεμβρίου 2015Αυτά, λοιπόν, είναι τα 50 άλμπουμ που το Fresh ξεχώρισε για το 2015 με σειρά περισσότερο τυχαία, λιγότερο αξιολογική και αρκετά προσωπική…
Πρέπει, μάλιστα, να είναι και η μόνη που δεν περιλαμβάνει Lana Del Rey και Tame Impala.

Jamie xx - In Colour
Προσωπικό ντεμπούτο για τον Jamie Smith των xx μετά από πέντε χρόνια αναζητήσεων και δεκάδων συνεργασιών και παραγωγών. Το αποτέλεσμα; Ίσως το κορυφαίο ηλεκτρονικό άλμπουμ της χρονιάς.


 
Unknown Mortal Orchestra - Multi-Love
Πολυσυλλεκτικοί στις συνθέσεις τους και αντιφατικοί στις επιρροές τους οι αμερικανο-νεοζηλανδοί μπορεί να μην ξαφνιάζουν αυτή τη φορά, αλλά παραμένουν γοητευτικοί.


 
Kurt Vile - B’lieve I’m Goin’ Down…
Όσο κι αν κάποιοι, ειδικά στη χώρα μας, τον θεωρούν μονότονο ο Kurt Vile έχει το χάρισμα να σκαρώνει όμορφα folk τραγούδια με μπόλικη δόση country και rock.


 
Algiers - Algiers
Εγκεφαλικοί, ανατρεπτικοί, εξερευνητικοί οι αμερικανοί Algiers από την Ατλάντα είναι, ίσως, η… σκοτεινότερη έκπληξη της φετινής χρονιάς.


 
Father John Misty - I Love You, Honeybear
Δεύτερο άλμπουμ με το νέο του όνομα για τον Josh Tillman, πάλαι ποτέ μέλος των Fleet Foxes και μπορούμε να μιλάμε για ένα από τα καλύτερα folk της χρονιάς.


 
Laura Marling - Short Movie
Αν ζητούσαμε την αντιπροσωπευτικότερη folk μουσικό της αναζωογόνησης του είδους τα τελευταία 10-15 χρόνια τότε αυτή θα ήταν η Laura Marling. Λιτή, ευαίσθητη, αφηγηματική και ρομαντική με τον δικό της τρόπο.


 
U.S. Girls - Hall Free
Ντεμπούτο στην 4AD για την Meghan Remy, μα έβδομο άλμπουμ στην καριέρα της και σίγουρα από τα καλύτερά της πλημμυρισμένο από μελαγχολία.


 
FFS - FFS
Οι βετεράνοι κι οι μουσικοί απόγονοί τους μαζί. Οι Sparks συναντούν τους Franz Ferdinand σε ένα super group με τα αρχικά τους για ονομασία. Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον, εθιστικό.


 
Nadine Shah – Fast Food
Η Nadine Petra Katarina Shah, όπως είναι το πλήρες όνομά της, η αγγλίδα με την τριπλή ρίζα στην καταγωγή της (γεννημένη στην Αγγλία από πατέρα Πακιστανό και μητέρα Νορβηγίδα) επέστρεψε δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της με ένα σαφώς καλύτερο και ωριμότερο άλμπουμ. Από τους Sonic Youth και την PJ Harvey μέχρι τον Nick Cave και την Siouxsie, ο δημιουργικός της καμβάς εντυπωσιακός. Κάθε άλλο, παρά fast food…


 
Death Grips - The Powers That B
Το διπλό φετινό άλμπουμ των Death Grips από το Σακραμέντο είναι στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά άλμπουμ αφού το πρώτο δισκάκι του είχε κυκλοφορήσει online πέρυσι και, μάλιστα δωρεάν. Μιλάμε, φυσικά, για το Niggas on the Moon. Το δεύτερο και φετινό, το Jenny Death συνεχίζει στο ίδιο ύφος του πειραματικού και θορυβώδους hip-hop του τρίο.



Μέρος 4ο