Η ΕΡΑ φοράει τα γιορτινά της

Η ΕΡΑ φοράει τα γιορτινά της
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων, τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ και η Φωνή της Ελλάδας.

24 Δεκεμβρίου 2015
Με τις γιορτές που έφτασαν, η Ελληνική Ραδιοφωνία μας βάζει στο γιορτινό κλίμα των ημερών, μέσα από ειδικές εκπομπές και αφιερώματα. Το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα, το Kosmos FM και η Φωνή της Ελλάδας ξεκίνησαν ήδη από χθες το πλούσιο εορταστικό τους πρόγραμμα:
 
Δεύτερο Πρόγραμμα
Καθημερινά στις 9 το πρωί, μεταδίδεται σε επανάληψη μέχρι την Πρωτοχρονιά η ραδιοφωνική παιδική σειρά «Ιστορίες θαυμαστών ηρώων», της σεζόν 1980-1981. Σκηνοθεσία Γιώργος Εμιρζάς, κείμενα Κώστας Δαρλάσης, μουσική Σταμάτης Κραουνάκης. Πρωταγωνιστές οι Χρήστος Λεττονός, Γιώργος Γεωγλερής, Έρση Μαλικένζου, Γιώργος Κιμούλης, Μιμή Ντενίση κ.ά. 
Επιμέλεια: Σιδερής Πρίντεζης.
 
Τρίτο Πρόγραμμα
«Το χριστουγεννιάτικο όνειρο» του Κάρολου Ντίκενς, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου στις 11 το βράδυ, που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 25/12/1977, από την εκπομπή «Το Θέατρο».
Μετάφραση-διασκευή για το ραδιόφωνο: Χρήστος Δοξαράς.
Ραδιοσκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: Λίτσα Παρισάκη.
Επιμέλεια ήχων: Άρτεμις Τροΐζου.
Τεχνική επιμέλεια: Βασίλης Καρράς.
Παίζουν: Γιάννης Αργύρης, Μαρία Φωκά, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Μετσόλης, Βασίλης Μητσάκης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Εύα Κοταμανίδου, Δώρα Φύτιζα, Αντιγόνη Γλυκοφρίδη, Ίλιας Λαμπρίδου, Νικηφόρος Νανέρης, Θόδωρος Δημήτριεφ, Χρήστος Δοξαράς, Νίκος Βανδώρος, Πάνος Βέλλιας, Γιάννης Καλατζόπουλος, Τάκης Παναγόπουλος.
 
Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή «Σινε-μαγικές περιπλανήσεις» υπό την επιμέλεια του Γιάννη Παπουτσάκη, θα παίζει μουσικές και τραγούδια από Χριστουγεννιάτικες ταινίες, όπως οι «Μια υπέροχη ζωή», «Καλά Χριστούγεννα κ. Λόρενς», «Mπεν Χουρ», «Καλά Χριστούγεννα» του Κριστιάν Καριόν, «Holiday Inn», «Μόνος στο σπίτι» και άλλες πολλές.
 
Την ημέρα των Χριστουγέννων στην 1 το μεσημέρι, η Άννα Σακαλή παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη καντάτα του Αλεσάντρο Σκαρλάτι, «Οι πέντε προφήτες»
Σολίστες: 
Δανιήλ: Μπάρμπαρα Σλικ (σοπράνο).
Ιεζεκιήλ: Χάικε Χαλάσα (σοπράνο).
Ιερεμίας: Κάι Βέσελ (κοντρα-τενόρος).
Ησαΐας: Κριστόφ Πρεγκάρντιεν (τενόρος).
Αβραάμ: Μίχαελ Σόπερ (μπασο-βαρύτονος).
Το μουσικό σύνολο La Stagione της Φρανκφούρτης διευθύνει ο Μίχαελ Σνάιντερ.
 
«Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι» της Ιρένε Μαραντέι, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου στις 11 το βράδυ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 25/12/1979.
Ραδιοσκηνοθεσία: Δημήτρης Ποταμίτης.
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ζουγανέλης.
Τεχνική επιμέλεια: Θόδωρος Γεωργακόπουλος.
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά.
Παίζουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Κική Ρέππα, Νανά Νικολάου, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Στέλιος Χαλικιαδάκης, Γιώργος Γεωργίου, Μαρίνα Ταβουλάρη, Λάζαρος Θερμιώτης, Τάσος Δήμας.
 
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ο Ζαχαρίας Σώκος θα φιλοξενήσει στο στούντιο του Τρίτου τους ποιητές Νίκο Μοσχοβάκο, Γιάννη Σκληβανιώτη και Γιώργο Σερκεδάκη, σε μια ειδική Χριστουγεννιάτικη εκπομπή με ποίηση και τραγούδια.
 
Kosmos FM
11:00 - 14:00, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Ιωσήφ Βάγγερ και ο Κώστας Μυλωνάς διαλέγουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορες εκτελέσεις, σε ένα εορταστικό πρόγρααμμα με εκπλήξεις και δώρα.
 
16:00 - 18:00 την ίδια μέρα, θα μεταδοθεί ειδικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα μέσα από το Ethnic Folk δίκτυο της EBU, με κάλαντα και τραγούδια των Χριστουγέννων. Στην επιμέλεια και την παρουσίαση η Ειρήνη Γιανναρά.
 
Την ημέρα των Χριστουγέννων στις 10 το πρωί, ειδική γιορτινή εκπομπή από τον Άγγελο Σταθόπουλο, ενώ στο ίδιο μοτίβο και η εκπομπή του Γιώργου Νερούτσου, από τις 3 ως τις 6 το απόγευμα, με τραγούδια και ευχές.