Αρωμα Χριστουγέννων από την Diageo Hellas και τον Ελληνα World Class bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλο

Αρωμα Χριστουγέννων από την Diageo Hellas και τον Ελληνα World Class bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα Χριστούγεννα αναζητούμε το καλύτερο! Επικρατεί μια αίσθηση γενναιοδωρίας και θέλουμε να προσφέρουμε μοναδικές συγκινήσεις στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μια καλή ευκαιρία αποτελούν οι εορταστικές συναντήσεις σε σπίτια φίλων. 

30 Δεκεμβρίου 2015
Τα World Class Spirits, μία σειρά από τα κορυφαία premium και εκλεπτυσμένα spirit στον κόσμο, σας δίνουν τη δυνατότητα να γίνετε οι απόλυτοι ήρωες της παρέας αυτές τις γιορτές! Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Είναι πολύ απλό: μέσα από 2 εξαιρετικά γευστικές συνταγές εορταστικών punch, με την υπογραφή του δικού μας Έλληνα World Class Bartender, Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, που έφτασε μια ανάσα από την κορυφή του mixology παγκοσμίως εκπλήσσοντας κριτές και επαγγελματίες του κλάδου με τις δεξιότητές του.
 
Το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό του κλάδου διεθνώς, που στόχο έχει να μεταμορφώνει και να εξελίσσει την εμπειρία της γεύσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις για την κουλτούρα των cocktail και διοχετεύοντάς τις στα καλύτερα bars παγκοσμίως. Βασικός κορμός της διοργάνωσης είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προβολής, μέσω συνεργασιών με gurus του κλάδου, με top bar στον κόσμο και με media, γεγονός που κάνει το World Class των Reserve Brands της Diageo τον θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.


 
Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομά της προέρχεται από τη συνένωση δύο λέξεων, της λατινικής λέξης Dia που σημαίνει ημέρα και της λέξης Geo που προέρχεται από την ελληνική γαία, και αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρείας: «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα».

Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Cliquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται στη χώρα μας.
 
Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να κάνετε τα εορταστικά σας κεράσματα με παγκόσμια αύρα και καλωσορίστε με τον καλύτερο τρόπο το 2016!

 
Bulleit Coco Milk Punch Hot
 
250 ml Bulleit Bourbon whiskey,
250 ml κρέμα καρύδας,
250 ml γάλα,
80 ml σπιτικό σιρόπι κάσιους,
8 dash Abbots bitters,
1 stick βανίλια,
2 stick κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας μαζί με το σιρόπι από κάσιους, την βανίλια και την κανέλα για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Bulleit Bourbon whiskey. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Για το σιρόπι κάσιους: Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε 100 γρ. κάσιους και τα αφήνουμε για 3 ώρες μέσα σε 500 ml καυτό νερό μαζί με ένα ψιλοκομμένο στικ βανίλιας. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους με το νερό και διαλύουμε με 450 γρ. ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά να διαλυθούν τα κάσιους και ύστερα σουρώνουμε πολύ καλά.
 
Zacapa Xmas punch
 
230 ml Zacapa Rum,
100 ml φυσικό χυμό λεμόνι,
200 ml πουρέ μήλο αχλάδι,
100 ml spiced Xmas syrup,
10 dash Creole bitters,
250 ml ginger beer threecents,
τριμμένο μαύρο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά, εκτός από την ginger beer, μαζί με μεγάλα κομμάτια πάγου και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε προσεκτικά την ginger beer, ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας τα κομμάτια από μήλο, αχλάδι και πορτοκαλί, καθώς και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με τα φρούτα από το μπολ.
Για το Spiced Xmas syrup: 200 ml μαύρη ζάχαρη, 100 ml νερό, φλούδες 1 πορτοκαλί, φλούδες 1/2 λεμόνι, 3 γαρίφαλο, 2 κανέλας, λίγο πιπέρι, αλάτι, 2 μπαχάρι. Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στους 70 βαθμούς και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο.
Πουρές αχλάδι μήλο: 100 γρ. αχλάδια, 100 γρ. μήλα, 20 γρ. ζάχαρη, 50 ml νερό, λίγο αλάτι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για 20 λεπτά, τα περνάμε από μπλέντερ ή multi και είναι έτοιμο.