Πόσο ίδιες μουσικές παίζουν ο «Μελωδία 99.2» και ο «Ελληνικός 93.2»;

Πόσο ίδιες μουσικές παίζουν ο «Μελωδία 99.2» και ο «Ελληνικός 93.2»;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο ραδιοσταθμοί που υπηρετούν το ίδιο μουσικό ρεπερτόριο, ο πρώτος ο... βετεράνος από το 1991, ο δεύτερος, ο... νεοσσός, από το 2015.

08 Ιανουαρίου 2016
Στον «Ελληνικός 93.2» τη μουσική επιμελείται ο Νίκος Νικολακόπουλος (πρώην διευθυντής του Μελωδία), ενώ στο Μελωδία 99.2 ο Δημήτρης Βραχνός. Στο image τόσο ο Μελωδία όσο και ο Ελληνικός έχουν αρκετές ομοιότητες, για παράδειγμα στα «τζινγκλάκια» αλλά και στα λογότυπα, έχοντας όμως τις επί μέρους διαφορές τους, π.χ. στο ανά ώρα δελτίο ειδήσεων του Μελωδία μέσω του Σκάι 100.3 και στα αποφθέγματα μεγάλων προσωπικοτήτων που πλέον «μετακόμισαν» στον Ελληνικό.
 
Το βασικότερο βέβαια είναι η σύγκριση στη μουσική τους. Ο Μελωδία 99.2 έχοντας σχετικά πλούσιο playlist, κινείται περισσότερο στο κλασσικό έντεχνο από όλες τις δεκαετίες, με καλλιτέχνες όπως η Γιώτα Νέγκα, η Ελεονόρα Ζουγανέλη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Διονύσης Σαββόπουλος κ.ά, Αυτοί βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του airplay του. Κρατάει παράλληλα το «πάνω χέρι» στο παλιό λαϊκό τραγούδι, όσον αφορά την ποσότητα των τραγουδιών, χαρακτηριστικό που είχε αρχικά ο Ελληνικός 93.2 μέχρι και την αλλαγή στην διεύθυνσή του.

Τα νέα στούντιο του Ελληνικός 93.2 στα γραφεία της Real Group στο Μαρούσι

Το νεότευκτο μουσικό ραδιόφωνο, όντας στο ίδιο μουσικό μήκος κύματος, έχει πιο μικρό και «σφιχτό» playlist από τον Μελωδία, παρόλα αυτά επεκτείνεται και σε πιο mainstream επιλογές (στα ίδια «έντεχνα» επίπεδα όμως), με τραγούδια από Αντώνη Ρέμο, Μελίνα Ασλανίδου, Imam Baildi, Domenica, Φίλιππο Πλιάτσικα, Ορφέα Περίδη, Γλυκερία, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και άλλους, στο top των επιλογών του.
 
Να δούμε λοιπόν, πως θα πορευτούν αμφότεροι οι σταθμοί το επόμενο διάστημα, με την (επίσημη) είσοδο του Ελληνικού στον ανταγωνισμό, αυτό τον μήνα...