Ροκ για τα μπουζούκια: τo playlist του Rock FM «έφαγε» τον David Bowie

Ροκ για τα μπουζούκια: τo playlist του Rock FM «έφαγε» τον David Bowie
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είσαι ο Νο 1 ροκ ραδιοσταθμός της πόλης αλλά τη μέρα που πεθαίνει ο David Bowie για σένα είναι απλώς... Δευτέρα. Άλλωστε πόσοι είναι οι θάνατοι που σημαδεύουν το ροκ, πάρα πολλοί, καθημερινό το φαινόμενο, έτσι δεν είναι;

12 Ιανουαρίου 2016
Χθες λοιπόν ο Rock FM απέδειξε πως δεν είναι ροκ ραδιόφωνο. Μία μουσική κονσέρβα είναι με ροκ περιτύλιγμα και τίποτε παραπάνω. Ούτε ροκ αισθητική διαθέτει, ούτε ροκ συνείδηση, ούτε ραδιοφωνικά αντανακλαστικά δεν έχει σε τελική ανάλυση. Όλη τη μέρα χθες (αν δεν μας ξέφυγε κάτι) έπαιξε μόνο δύο ή τρία κομμάτια από David Bowie όλα κι όλα! Μέχρι και ο Sfera 102.2 έβαλε David Bowie, αλλά ο γιαλαντζί «ροκ» Rock FM όχι. Την πιο σημαντική ημέρα για το ροκ τις τελευταίες δεκαετίες (όπως και η μέρα που πέθανε ο Cobain) και ο... ροκ σταθμός της πόλης δεν άλλαξε το γαμώ-playlist του. 
 
Δεν είναι έτσι το ροκ, δεν είσαι ροκ ραδιόφωνο όταν τη μέρα που φεύγει ξαφνικά από τη ζωή ο Bowie εσύ δεν αλλάζεις το πρόγραμμά σου. Ροκ για τα μπουζούκια, ροκ για τις μεγάλες πίστες της παραλιακής.  

Λίγο καλύτερος ήταν ο Red 96.3, «ξύπνησε» και αυτός από το μεσημέρι και μετά, αφού προηγήθηκαν διάφορα επικριτικά σχόλια στο facebook

update: Από τον Rock FM μας λένε πως μετέδωσαν πολύ περισσότερα τραγούδια, απλώς αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τις λίστες του Media Inspectorμόνο τέσσερα κομμάτια όλη τη μέρα. Και σημειώνουν πως έπαιζαν κι έκαναν και αναφορές στον αέρα. Δεν έχω λόγο να τους αμφισβητήσω, ειλικρινά, απλώς δεν καταλαβαίνω πως τα κομμάτια δεν καταγράφηκαν μόνο στο δικό τους σταθμό (σε αντίθεση με τα άλλα ραδιόφωνα).