Τα τραγούδια της εβδομάδας – επιστροφές (1-7 Φλεβάρη)

Τα τραγούδια της εβδομάδας – επιστροφές (1-7 Φλεβάρη)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εδώ στη ρωγμή του χρόνου που τραγουδούσε κι ο Νίκος Παπάζογλου αποχαιρετούμε παλιούς καλούς φίλους και υποδεχόμαστε τους εξίσου μοναδικούς συνεχιστές. PJ Harvey, Last Shadow Puppets, Iggy Pop, Pet Shop Boys, Underworld, Kanye West και άλλοι προσπαθούν να καλύψουν το κενό από τις βαριές απώλειες των τελευταίων ημερών…

01 Φεβρουαρίου 2016Τραγούδι της εβδομάδας

PJ
Harvey – The Wheel
Εδώ και μήνες η PJ Harvey, η σημαντικότερη ίσως, γυναίκα του ροκ αυτή τη στιγμή, μας κρατούσε σε μία γλυκιά αγωνία για τη νέα της δουλειά. Κι ακόμα έχουμε δύο και πλέον μήνες μέχρι την κυκλοφορία του ένατου άλμπουμ της, The Hope Six Demolition Project, που βγαίνει στις 15 Απρίλη. Ένα ακόμα βαθιά πολιτικό άλμπουμ για την ανήσυχη Polly Jean.
Το  Wheel είναι το πρώτο πλήρες δείγμα από εκεί με ένα βίντεο γυρισμένο στο Κόσοβο μιας και όπως λέει η ίδια «όταν γράφω ένα τραγούδι βλέπω ολόκληρο το σκηνικό… κι ήθελα να μυρίσω τον αέρα, να νιώσω το χώμα και να συναντήσω τους ανθρώπους των χωρών που με γοήτευσαν».


 


The Last Shadow Puppets - Bad Habits
Η δεύτερη μεγάλη επιστροφή για το 2016 μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είναι άλλη από αυτή των Last Shadow Puppets, της συνεργασίας, δηλαδή, του Alex Turner και του Miles Kane. Το The Age of the Understatement μας κυρίευσε με το πρώτο άκουσμα το 2008. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και τώρα…


 
Kanye West - No More Parties In L.A. ft. Kendrick Lamar
Τρίτη μεγάλη επιστροφή. Ο σημαντικότερος μαύρος μουσικός των ημερών μας, ο Kanye West παρέα με τον Kendrick Lamar που για πολλούς έβγαλε το άλμπουμ της χρονιάς για το 2015.


 
Iggy Pop - Break Into Your Heart
Τέταρτη επιστροφή… Το «κακό» παιδί του ροκ, ο Iggy λίγο μετά τον θάνατο του φίλου του David Bowie επιστρέφει με ένα, επιτέλους, ροκ άλμπουμ παρέα με τον Josh Homme των Queens Of The Stone Age και των Eagles Of Death Metal.


 
Santigold - Chasing Shadows
Τέσσερα χρόνια μετά το εξαιρετικό δεύτερο άλμπουμ της L.E.S. Artistes, η Santi White ανήγγειλε την κυκλοφορία του τρίτου της με τον τίτλο 99cents.


 
Pet Shop Boys - Inner Sanctum
Κι άλλη επιστροφή… Οι Pet Shop Boys έρχονται να διδάξουν πώς γίνεται η εκλεπτυσμένη electropop με τον τρόπο που μόνον αυτοί γνωρίζουν και δίδαξαν.


 
Underworld - I Exhale
Κάπως έτσι εξακολουθούν να ηχογραφούν και οι Underworld και το I Exhale είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του αστείρευτου ταλέντου τους.


 
Sivert yem - Sleepwalking Man
Κι ερχόμαστε να συναντήσουμε και τον κύριο Hoyem που συνεχίζει μακριά από τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Madrugada. Όχι και τόσο μακριά, τελικά…


 
Flying Lotus – FUCKKKYOUUU
Ο Flying Lotus συνθέτει κι ο Eddie Alcazar σκηνοθετεί μία ταινία μικρού μήκους σε μία εφιαλτική ατμόσφαιρα…


 
LUH - I&I
Κλείσιμο με τον κύριο Ellery James Roberts και το νέο του δημιουργικό όχημα μετά τους WU LYF. Με την ετικέτα-εγγύηση της Mute οι LUH, ακούγονται παράδοξα αισιόδοξοι μέσα σε μία μαύρη εποχή.