Η κατρακύλα του Galaxy 92

Η κατρακύλα του Galaxy 92
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχει άραγε σωτηρία, για το ιστορικό μουσικό ραδιόφωνο της πόλης; Όπως είχαμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές, μεταξύ άλλων, τους τελευταίους μήνες παρατηρούνταν μια σταδιακή «καθίζηση» των ακροαματικοτήτων του Galaxy 92. 

12 Φεβρουαρίου 2016
Κι όχι μόνο από την (βραχύβια) εποχή Κωστόπουλου στην συχνότητα που επιδείνωσε -όπως φαίνεται παρακάτω- την κατάσταση, το πρόβλημα ξεκίνησε από πιο πριν. Εδώ λοιπόν, ένα γράφημα για τις επιδόσεις του Galaxy 92 τα τελευταία πέντε χρόνια, ανά διάστημα 6 μηνών περίπου. Σε αυτά μεσολάβησαν η έναρξη λειτουργίας ενός άμεσου ανταγωνιστή του (Easy 97.2), η αλλαγή του ύφους του και εκείνη του τρόπου μέτρησης της ακροαματικότητας από την Focus-Bari, που όμως δεν επηρέασε την ούτως η άλλως πτωτική πορεία του:
 
 
Ενδεικτικά της κατάστασης είναι ότι ο Galaxy είχε παγιωθεί τους τελευταίους μήνες κάτω από το 4%, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που δεν έπεφτε ποτέ κάτω του 4,5% -διαδοχικά από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο: 3,8%, 3,7%, 3,5%. Όσον αφορά τα αστάθμιστα δείγματα, την εβδομάδα που μας πέρασε από 2/2 ως 8/2 «έξυσε» πάτο, καταγράφοντας τη χαμηλότερή του επίδοση από το 2007 (τουλάχιστον). Μόλις 33 αναφορές όντας 26ος ανάμεσα σε 30 ραδιόφωνα, ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα ήταν 27ος με 38 αναφορές. Την ίδια στιγμή που την πρώτη βδομάδα του 2013 έφτανε τις 107 αναφορές, σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.
 
Είναι άραγε αναστρέψιμη η κατάσταση στον Galaxy 92; Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, έτσι ώστε ο σταθμός να ξανακερδίσει ακροατές και να επανέλθει σε επίπεδα «προ κρίσης»; Ερωτήματα που απασχολούν ήδη τους ιδιοκτήτες του σταθμού, τα αδέρφια Γεωργάκη και τον  Παρασκευά Ορφανίδη. Ακούμε πάντως κάποιες αλλαγές το τελευταίο διάστημα στον ήχο του.