Ποιος θα ελέγχει τις μετρήσεις ακροαματικότητας;

Ποιος θα ελέγχει τις μετρήσεις ακροαματικότητας;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς τον ελεγκτή της ΑΕΜΑΡ που επιτηρεί τη διαδικασία πραγματοποιούνταν οι μετρήσεις ακροαματικότητας των ραδιοσταθμών της Αττικής τους τελευταίους μήνες. 

11 Φεβρουαρίου 2016
(ΑΕΜΑΡ = Αστική Εταιρία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, αστική εταιρία, μη κερδοσκοπική).  Αυτό σημαίνει πως ετρώθη η αξιοπιστία τους; Οχι απαραιτήτως. Ενα ζήτημα ωστόσο δημιουργήθηκε. 
 
Οπως και να ΄χει, η ΕΙΙΡΑ«Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών» - δεν είναι και πάρα πολλοί οι ιδιοκτήτες, μη νομίζετε) αποφάσισε να ορίσει μία εταιρία που θα παρακολουθεί, τρόπον τινά, τις μετρήσεις της Focus. Στην αρχή σκέφτηκαν στο προεδρείο της ΕΙΙΡΑ να προχωρήσουν σε απευθείας ανάθεση στην Κάπα Research αλλά υπήρξαν αντιδράσεις, οπότε η Ενωση των ιδιωτικών σταθμών καλεί εταιρείες δημοσκοπήσεων να καταθέσουν προτάσεις ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα. Ηδη υπάρχουν επτά προτάσεις (πιθανότατα να είναι περισσότερες μέχρι το τέλος). 
 
Και δεν είναι μόνο οι μετρήσεις ακροαματικότητας και η ποιότητά τους που απασχολεί τους ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής, είναι και όσα έρχονται το προσεχές διάστημα με τις συχνότητες και τις ραδιοφωνικές άδειες. Προσανατολίζονται στο να κρατήσουν ενιαία στάση, όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και στο ΕΣΡ αν χρειαστεί. Γιατί μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές πως ο χάρτης των συχνοτήτων είναι ήδη έτοιμος. Για ολόκληρη την Ελλάδα.