Τα τραγούδια της εβδομάδας 15-21/2

Τα τραγούδια της εβδομάδας 15-21/2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από την μελαγχολία και τον σκοτεινό ρομαντισμό του James Blake και του Jeff Buckley μέχρι το εκλεπτυσμένο και περιπετειώδες post rock των Mogwai η μουσική εξακολουθεί να είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι κι αυτές είναι οι δέκα επιλογές μας γι’ αυτή την εβδομάδα. 

15 Φεβρουαρίου 2016Τραγούδι της εβδομάδας

James Blake - Modern Soul
«Αυτό είναι ένα νέο τραγούδι μου», μας πληροφορεί σεμνά από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του BBC ο James Blake, το παιδί-θαύμα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής των τελευταίων ετών.
Την περασμένη χρονιά είχε αποκαλύψει ότι το νέο του άλμπουμ θα τιτλοφορείται Radio Silence και θα φιλοξενεί τις συνεργασίες των Kanye West και Justin Vernon. Εκτοτε, ουδέν νεώτερον…


 


Jeff Buckley - I Know It's Over
Τα λέμε και τα ξαναλέμε. Κάθε σπουδαίος μουσικός που χάνεται νωρίς γίνεται αντικείμενο κυκλοφοριών που, πιθανότατα, ο ίδιος δεν θα ήθελε ποτέ να κυκλοφορήσει. Έτσι και με τον Jeff Buckley. Τώρα, ανακαλύφθηκαν νέες ηχογραφήσεις του στα συρτάρια με διασκευές και ορισμένα εμφανώς ανολοκλήρωτα τραγούδια του όπως κι αυτό. Μα, ακόμα κι έτσι, το ταλέντο του κι η ιδιαίτερη φωνή του σε καθηλώνουν. Στο νέο αυτό άλμπουμ, λοιπόν, ο Jeff τραγουδά από Dylan, μέχρι Led Zeppelin και Smiths.


 
Little Scream - Love as a Weapon
Πίσω από το ψευδώνυμο Little Scream κρύβεται η αμερικανοκαναδέζα Laurel Sprengelmeyer από τη μεγάλη παρέα της Secretly Canadian και «κολλητή» των Arcade Fire και των National για τους οποίους είχε κάνει και φωνητικά στο περίφημο άλμπουμ τους High Violet. Πριν πέντε χρόνια, περίπου, έκανε το ντεμπούτο της με το The Golden Record και τώρα κυκλοφόρησε αυτό το τραγούδι πιθανότατα ως προπομπό της δεύτερης δουλειάς της. Μία σύνθεση περισσότερο ποπ και χορευτική, αλλά και αρκετά «ψαγμένη».


 
Mark Ronson - Summer Breaking / Daffodils ft. Kevin Parker
Ο Mark Ronson συναντά τον Kevin Parker των Tame Impala με τον οποίο συνεργάστηκαν σε δύο τραγούδια στο περυσινό Uptown Special του πρώτου κι εδώ τα ενώνουν σε ένα κοινό βίντεο.


 
Pretty Vicious - Are You Ready For Me
Ακριβώς ένα μήνα πίσω οι ουαλοί Pretty Vicious κυκλοφόρησαν  το τρίτο τους single με στιγμές που θυμίζουν και Foo Fighters και αναμένεται να είναι ένα από τα δυνατά φρέσκα ονόματα του 2016.


 
Black Mountain - Mothers of the Sun
Κι από το επιθετικό punk των Pretty Vicious πάμε πίσω στον Καναδά να συναντήσουμε μία κολεκτίβα που κινείται ανάμεσα στο hard και το stoner rock. Τέταρτο άλμπουμ για τους φυσιολάτρες Black Mountain.


 
Mount Moriah - Baby Blue
Για τους Mount Moriah είχαμε ξαναμιλήσει όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους. Η μπάντα από τη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα της δουλειά κι αυτό είναι το πρώτο δείγμα.


 
The Heavy - Since You Been Gone
Όταν ο Quentin Tarantino χρησιμοποιεί ένα τραγούδι σου σε ταινία του (The Hateful Eight) είναι σίγουρο ότι θα τραβήξεις μερικούς ακόμα προβολείς επάνω σου. Οι άγγλοι Heavy, όμως, αξίζουν και με το παραπάνω την προβολή καθώς φτιάχνουν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες soul εκτός αμερικανικών συνόρων. Το νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει την Πρωταπριλιά.


 
Kevin Morby - I Have Been To The Mountain
Τρίτο άλμπουμ και για τον Kevin Morby μέσα σε τρία χρόνια και το πρώτο δείγμα δείχνει ότι πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά μπολιάζοντας το επηρεασμένο από τον LouReed στιλ του με μία δόση Jonathan Richman.


 
Mogwai – Ether
Με νέα δουλειά επιστρέφουν κι οι Mogwai τον Απρίλιο κι αυτό είναι ένα post-rock κομψοτέχνημα που παρά τη μεγάλη του διάρκεια σε κρατάει μέχρι και το τελευταίο του δευτερόλεπτο.