Τα τραγούδια της εβδομάδας 22-28/2

Τα τραγούδια της εβδομάδας 22-28/2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολυσυλλεκτικά αν και με έντονο γυναικείο άρωμα τα τραγούδια αυτής της εβδομάδας με την FKA Twigs και την Bat For Lashes, την ARO, την St. Vincent και την επιστροφή των Lush δίπλα σε Nada Surf και τους έλληνες Kenny Freq, αλλά και τους Higher Authorities να αναβιώνουν το ψυχεδελικό garage των 60s…

22 Φεβρουαρίου 2016Τραγούδι της εβδομάδας
 
FKA twigs - Good To Love
Η Tahliah Debrett Barnett ή FKA Twigs, όπως την ξέρουμε από το 2012 όταν και κυκλοφόρησε τις πρώτες ηχογραφήσεις της, είναι ήδη μία από τις σημαντικότερες γυναίκες μουσικούς των ημερών μας. Με καταγωγή τζαμαϊκάνικη από τον πατέρα της και αγγλο-ισπανική από την μητέρα της δείχνει να συνδυάζει όλες τις κουλτούρες που κουβαλά όχι μόνο στην εμφάνισή της, αλλά και στη δουλειά της. Janet Jackson, Massive Attack, Siouxsie, David Lynch και πολλοί άλλοι συναντιούνται μέσα στη δουλειά της τόσο μουσικά όσο και οπτικά αφού η ίδια σκηνοθετεί και τα περισσότερα από τα βίντεό της.


 


Bat For Lashes - I Do
Είχε πολύ καιρό να κυκλοφορήσει δουλειά της με το γνωστό της όνομα Bat For Lashes (προηγήθηκε μία κυκλοφορία ως Sexwitch το 2014), η Natasha Khan. Μέσα σε… γαμήλια ατμόσφαιρα, λοιπόν, μας ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ για την 1η Ιουλίου με τίτλο Till Death Do Us Part, που λέει και ο παπάς στην τελετή, και ένα παράξενο ερωτικό τραγούδι.


 
ARO - Cocaine Style
Ακόμα ένα κορίτσι, η Aimée Osbourne (η κόρη του Ozzy, σωστά μαντεύετε) συμπληρώνει τα ακούσματα αυτής της εβδομάδας. Μακριά από τα γούστα της οικογένειας από μικρή αφού είχε αρνηθεί να συμμετέχει και σ’ εκείνο το παράξενο τηλεοπτικό reality με τη ζωή της οικογένειας πριν κάποια χρόνια, η ARO, όπως είναι γνωστή, κινείται σε πιο σκοτεινά μονοπάτια και μακριά από το ροκ. Το Cocaine Style, προσωπικά, θεωρώ ότι είναι η καλύτερή της ηχογράφηση ως τώρα.


 
St. Vincent - Emotional Rescue
Ας μείνουμε στα κορίτσια κι ας συναντήσουμε την St. Vincent, την πιο ιδιαίτερη όλων, χωρίς αμφιβολία που διασκευάζει εξαιρετικά το Emotional Rescue των Stones για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Luca Guadagnino, A Bigger Splash, με πρωταγωνιστές τους Tilda Swinton, Ralph Fiennes και Dakota Johnson. Στην παραγωγή, μαζί της, οι συνεργάτες του Kendrick Lamar, Sounwave και Terrace Martin.


 
Lush - Out Of Control
Είκοσι χρόνια πριν το Ladykillers ήταν ένα από τα γνωστότερα indie τραγούδια παγκοσμίως. Θα περίμενε κανείς ότι οι Lush πατώντας επάνω στην επιτυχία θα συνέχιζαν μα λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ διαλύθηκαν. Τώρα επιστρέφουν με τέσσερα νέα τραγούδια ένα εκ των οποίων και το Out Of Control.


 
Nada Surf - Cold To See Clear
Αντίθετα με τις Lush οι Nada Surf, μία από τις καλύτερες κιθαριστικές indie μπάντες της Αμερικής, συνεχίζουν να ηχογραφούν και να δίνουν συναυλίες. Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά το The Stars Are Indifferent To Astronomy επιστρέφουν με ακόμα ένα όμορφο τραγούδι προπομπό του νέου τους άλμπουμ.


 
Julian Casablancas - Run Run Run
Vinyl τιτλοφορείται η νέα σειρά του αμερικανικού HBO που καταγράφει τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’70 και για τις ανάγκες του soundtrack o Julian Casablancas διασκευάζει το κλασικό τραγούδι των Velvet Underground, της σημαντικότερης αναμφίβολα μπάντας που έβγαλε η αμερικανική μεγαλούπολη.


 
Plague Vendor – ISUA
Το punk εξακολουθεί να μας δίνει ένα μεγάλο όγκο παραγωγών κάθε χρόνο, ιδιαίτερα στην Αμερική. Όμως, οι Plague Vendor από την Καλιφόρνια έχοντας στο πλευρό τους τον σπουδαίο Alan Moulder και ηχογραφώντας για την ετικέτα της μήτρας του αμερικανικού punk, Epitaph, είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και αρκετά χρόνια από αυτή τη σκηνή. Ακούστε τους δυνατά.


 
Higher Authorities – Colour
Πώς θα σας φαινόταν αν οι Seeds ενώνονταν με τους Doors; Ο Adrian Sherwood αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της παραγωγής του ντεμπούτο άλμπουμ των Higher Authorities που είναι ακριβώς αυτό. Από τα πιο ενδιαφέροντα ακούσματα στο ξεκίνημα του 2016. Το άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από την Domino.


 
Kenny Freq - Real Love
Για τους Kenny Freq είχαμε ξαναγράψει πριν μερικούς μήνες όταν έφτασε στα χέρια μας το πρώτο τους δείγμα με δύο τραγούδια. Τώρα, έχουμε και το τρίτο με ένα βίντεο που κλείνει μέσα του και την «τρέλα» του Ted Sourvinos σε μία σύνθεση που πατάει επάνω σε ένα χαλί που θυμίζει το Baba O’Riley των Who.