Σφάζονται οι promoters στην ποδιά μας

Σφάζονται οι promoters στην ποδιά μας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κοίτα να δεις, εκεί που πιστεύαμε πως η φτώχεια (μας) θα σταθεί εμπόδιο στα συναυλιακά, ξαφνικά πλημμυρίζουμε με ανακοινώσεις ονομάτων. Και δη, σπουδαίων. Τρία από αυτά μάλιστα είναι Α Εθνικής.  

25 Φεβρουαρίου 2016
Είναι και τρεις οι promoters που δραστηριοποιούνται στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να λειτουργεί προς όφελος όλων μας (που θα έλεγαν και οι... νεοφιλελεύθεροι). Η Didi Music του Λώρη με έδρα το μακρινό Terra Vibe, το Fuzz του Δασκαλόπουλου με το Release Festival και η Detox με το Ejekt με έδρα, οι δύο τελευταίες, την πλατεία Νερού στο Φάληρο. Καμία σχέση οι δύο χώροι, η Μαλακάσα είναι να μας... κλαις για το ταξίδι που πρέπει να κάνουμε, στον άλλον πας σε 10 λεπτά ακόμα και με το τραμ
 
Ακόμα και οι Tindersticks που έρχονται στην «κλειστή» Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 25 και 26 Μαϊου για ένα σόου για καθήμενους, στα καλοκαιρινά live συγκαταλέγονται. 
 
Η αρχή πάντως και ημερολογιακά γίνεται με τον Beirut την 1η Ιουνίου (Release). Καλός ο ίδιος, καλή και η μπάντα του. Συνέχεια στον ίδιο χώρο στις 3/6 με τον Parov Stelar που σιγά-σιγά γίνεται... James, που σιγά-σιγά γίνονται... Scorpions κ.ο.κ. Βαριέμαι, ασυστόλως.
 
Δύο μέρες μετά έρχεται το 1ο μεγάλο live του καλοκαιριού, οι Last Shadow Puppets, στου διαόλου τη μάνα (μετάφραση: στο Terra Vibe). Τους είχα παρακολουθήσει τότε στην πρώτη τους περίοδο, στο Βερολίνο, μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης. Μαγεία. Ελπίζω να είναι το ίδιο καλοί και τώρα. Να δούμε και τι δίσκο θα βγάλουν βέβαια (το πρώτο τους single δεν μου άρεσε). Μαζί τους οι Dropkick Murphys και Turbonegro - αδιάφοροι, πολλά χρόνια τώρα.
 
Δύο μέρες πάλι μετά (7 Ιουνίου) φτάνει η ώρα για μία μεγάλη υπόκλιση. Η PJ Harvey για 4η φορά στην Ελλάδα (update: Ή μήπως για 5η;)  και, θεωρώ, πως δεν πρέπει να λείψει κανένας μας. Στην πλατεία Νερού και το σκηνικό θα θυμίζει πολύ 90's. Όπως και αυτό στις 13 Ιουνίου, στο ίδιο μέρος, με τους Sigur Ros. Πιο εγκεφαλικοί οι Ισλανδοί απευθύνονται ωστόσο στο ίδιο κοινό πάνω-κάτω. Χάσιμο. Όσοι ήταν στους Βράχους τότε (πότε;) μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Δύο κολλητά live, γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν μας, αξίζει από κάθε άποψη η φάση.
 
Η συνέχεια είναι με τους Editors και τους James στις 8 Ιουλίου (ΕΔΩ). Η απόλυτη βαρεμάρα της επανάληψης. Ξανά, μανά. Δεν αποκλείεται άλλωστε μέχρι τότε να μας έρθουν, ενδιάμεσα, για μία ακόμα φορά. Οπότε μη βιάζεστε. 
 
Ακολουθεί το απόλυτο must της καλοκαιρινής σαιζόν. Οι Muse στις 23/7 στην πλατεία Νερού στο Φάληρο. Κανονικά αυτό το live θα έπρεπε να γίνει στο ΟΑΚΑ, δεν ξέρω όμως κατά πόσο το ελληνικό κοινό θα τους τιμήσει όπως θα έπρεπε. Ετοιμαστείτε για ένα οπτικοακουστικό θέαμα από τα λίγα. Είναι από τα πιο εμπορικά -συναυλιακά- ευρωπαϊκά ονόματα, από τα μεγάλα ροκ γκρουπ των σταδίων. 
 
Κλείνουμε με τους Clutch (24/8), μετά τις διακοπές πλέον, στο Gazi. Κλειστός χώρος, τρεις χιλιάδες κόσμος, εξασφαλισμένο sold out. Κι αυτό αξίζει αρκεί να έχεις αντοχές βέβαια.