Η ποίηση στο (ραδιοφωνικό) σπίτι της

Η ποίηση στο (ραδιοφωνικό) σπίτι της
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ολοήμερα αφιερώματα στα προγράμματα της ΕΡΑ (και όχι μόνο).

20 Μαρτίου 2016
Τη  Δευτέρα 21 Μαρτίου, τα πολιτιστικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γεμίζουν με ποιήματα και μουσικές. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το Τρίτο Πρόγραμμα και ο 9,58 FM της ΕΡΤ3 τροποποιούν το πρόγραμμά τους, ένεκα της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, με πλειάδα αφιερωμάτων.
 
 
08.00 Άννα Σακαλή με ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών με θέμα την μουσική, ενώ θα ακουστεί και η «Εαρινή Συμφωνία» του Μίκη Θεοδωράκη, από τον Γιάννη Ρίτσο και τον Γιώργο Κουλούκη.
10.00 Γιάννης Ευσταθιάδης - Διονύσης Μαλλούχος σε παλιότερο αφιέρωμά τους με σπάνιο υλικό από το 2005. Στην ανάγνωση των ποιημάτων ο Αχιλλέας Κυριακίδης.
17.00 Ιωάννης Παπουτσάκης με αφιέρωμα στην άνοιξη και ποιήματα από τους Διονύσιο  Σολωμό, Οδυσσέα Ελύτη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκος Καρούζος, Μίλτο Σαχτούρη, Κική Δημουλά, Βύρωνα Λεοντάρη κ.ά. Στην ανάγνωση η Ελίζα Σολωμού.
18.00 Πρεμιέρα για την νέα εκπομπή της Αφροδίτης Κοσμά, με θέμα τις ιστορίες που ταξίδεψαν μέσω αλληλογραφίας. Την αρχή θα κάνουν ιστορίες από τον Νίκο Καββαδία και τον Μ. Καραγάτση.
19.00 «Το μεθυσμένο καράβι» του Αρθούρου Ρεμπό, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη, απόδοση στα ελληνικά από την Λήδα Δημητρίου, και μουσική υπόκρουση από το La Mer του Claude Debussy.
19.15 Δίκτυο με το Δεύτερο Πρόγραμμα για την παρουσίαση από την Λήδα Δημητρίου και τον Φώτη Απέργη, της εκδήλωσης «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» σε live μετάδοση από την Στοά του βιβλίου, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.
21.15 Βίκυ Τσιανίκα με καλεσμένη την Γεωργία Βελιβασάκη, που θα τραγουδήσει ζωντανά κρητική ποίηση.
 
Από τις 9 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα, όλες οι εκπομπές του 9,58 αφιερώνουν το περιεχόμενό τους στην ποίηση.

Επίσης στο διαδικτυακό toradiofono.gr από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, στο ακέραιο κάθε ώρας, θα παρουσιάζονται ηχογραφημένα ποιήματα της Μαρίας Κουλούρη αναγνωσμένα από την ίδια, από τη νέα της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ρολόγια και άλλοι χτύποι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι.