Όταν έφτασαν στο ταμείο, η Φατίμα έβγαλε χρήματα για να πληρώσει η ίδια

Όταν έφτασαν στο ταμείο, η Φατίμα έβγαλε χρήματα για να πληρώσει η ίδια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι φιλοξενεί εδώ και 15 μέρες μια Σύρια πρόσφυγα με τα δύο της μωρά. Τη Φατίμα που εγκλωβίστηκε στη χώρα μας, ενώ ο άντρας της είναι στη Γερμανία. 

19 Μαρτίου 2016


Της Έλενας Μηλιώτη (από το facebook)
 
Χρειάστηκε να φιλοξενηθεί γιατί και η ίδια και τα μωρά, 2 και 3 ετών, ήταν πολύ άρρωστοι και εξουθενωμένοι. Τώρα, 15 μέρες μετά, είναι όλοι πολύ καλά. 
 
Σήμερα η φίλη που τη φιλοξενεί, πήγε με τη Φατίμα στο σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ψωνίσουν ο,τι χρειάζεται για να μαγειρέψουν φαγητό συριακό για να νιώσουν τα παιδάκια της μα και η ίδια λίγο καλύτερα. Όταν έφτασαν στο ταμείο, η Φατίμα έβγαλε χρήματα για να πληρώσει η ίδια, παρότι πολύ φτωχιά. Από τους Κούρδους της Συρίας, ούτε ντουλάπια δεν είχε στην κουζίνα της στο σπίτι στην πατρίδα. Η φίλη εννοείται ότι δεν δέχτηκε να πληρώσει η Φατίμα. Οι ταμίες στο σούπερ μάρκετ έκλαιγαν, το ίδιο και ο κόσμος που ήταν στο ταμείο. Οι δύο γυναίκες έχουν αναπτύξει μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα σχέση μητέρας- κόρης. Η μια 73 ετών και η Φατιμα 34. Η Φατιμα τη φωνάζει «μάμα» και τον σύζυγο της φίλης «πάπα». Τα παιδιά, τους φωνάζουν «παππού» και «γιαγιά».
 

Χθες, οι δύο αυτές γυναίκες άκουσαν στις ειδήσεις το μοιρολόι του Σύριου πρόσφυγα μπρος στη θάλασσα, κι έπεσαν η μια στην αγκαλιά της άλλης κι έκλαιγαν και θρηνούσαν.