Τα τραγούδια της εβδομάδας 21-27/3

Τα τραγούδια της εβδομάδας 21-27/3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Natasha Khan φτιάχνει ένα πρωτότυπο θεατρικό μελό άλμπουμ, η Anohni και η PJ Harvey ξύνουν την επιφάνεια των παγκόσμιων κοινωνικών προβλημάτων και μια παράξενη ορχήστρα διασκευάζει το Blue Monday με ακουστικά και άκρως ρετρό όργανα…

21 Μαρτίου 2016To tραγούδι της εβδομάδας

Bat For Lashes - In God's House
Για την Natasha Khan γράψαμε πάλι πριν λίγο καιρό εδώ όταν παρουσίασε το πρώτο δείγμα από το νέο της concept άλμπουμ με τίτλο The Bride που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου. Τώρα, επανέρχεται με το δεύτερο δείγμα, ένα εξαιρετικό τραγούδι που χαρακτηρίζεται από την σπαρακτική της ερμηνεία επάνω σε ένα electropop μοτίβο.
Το άλμπουμ έχει ως κεντρικό θέμα έναν γάμο που δεν έγινε ποτέ καθώς ο γαμπρός σκοτώθηκε με το αυτοκίνητό του ενώ πήγαινε στην εκκλησία. Όσο κι αν ακούγεται μελό ως θέμα είναι σίγουρο ότι η Natasha το βλέπει με τη δική της ιδιαίτερη ματιά. Μάλιστα, η περιοδεία της για την παρουσίασή του θα γίνει αποκλειστικά σε εκκλησίες κι η ίδια καλεί το κοινό να πάει ντυμένο επίσημα, σα να πήγαινε σε μία πραγματική γαμήλια τελετή.




Anohni – Drone Bomb Me
Πριν λίγο καιρό γράψαμε και για την ANOHNI και το ντεμπούτο άλμπουμ της. Το Drone Bomb Me είναι ένα ρομαντικό και πολιτικό τραγούδι ενάντια στη βία και το δεύτερο δείγμα που μας προσφέρει.


 
PJ Harvey - The Community Of Hope
Πολιτικό και το νέο τραγούδι της PJ Harvey που μετά το Κόσοβο, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια που επισκέφθηκε στο βίντεο του The Wheel (διαβάστε εδώ) ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον και στην γκετοποιημένη, στην πραγματικότητα, περιοχή Ward 7 της αμερικανικής πρωτεύουσας εστιάζοντας στα προβλήματα των μειονοτήτων. Η γκόσπελ χορωδία που τραγουδάει «they’re gonna build a WalMart here” καταθέτει την πικρή αλήθεια.


 
M83 – Solitude
Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να ακούς ένα ηλεκτρονικό σχήμα σαν τους Μ83 του Anthony Gonzalez να ηχογραφούν μία μπαλάντα που θα μπορούσε να ντύνει ηχητικά το άνοιγμα μιας ταινίας του James Bond. Όμως, το νέο τραγούδι τους σε κατακτά με την απλότητά του.


 
Greater Pyrenees - Homemade Blood
Πίσω από τους Greater Pyrenees κρύβεται ο Sean Kirkpatrick που μια δεκαετία σχεδόν πίσω τον γνωρίσαμε με τους Colour Revolt. Εδώ, μοιάζει να τα καταφέρνει αρκετά καλύτερα με ένα εξαιρετικό δείγμα folk rock.


 
Anna Wise – BitchSlut
H Anna Wise ήταν το κορίτσι που συνόδευε τον Kendrick Lamar στο These Walls από το τελευταίο του άλμπουμ. Ίσως η μέχρι τώρα εμπειρία της από τις πολλές συμμετοχές να την οδήγησε να γράψει κι αυτό το τραγούδι. “I, I know what kind you are/ If I say no, I’m a bitch/ Say yes, I’m a slut” φωνάζει κατάμουτρα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο με ένα τραγούδι που θα μπορούσε να γίνει και φεμινιστικός ύμνος της εποχής.


 
Xiu Xiu – Falling
Το Falling ήταν το τραγούδι που σημάδεψε την τηλεοπτική σειρά Twin Peaks του David Lynch στη δεκαετία του ’90. Τώρα, το σχήμα του Jamie Stewart διασκευάζει αυτό το μικρό διαμάντι του Angelo Badalamenti που τραγούδησε σφραγίζοντάς το η Julee Cruise, μέσα από ένα άλμπουμ με διασκευές της μουσικής της σειράς.


 
Orkestra Obsolete play Blue Monday using 1930s instruments
Με αφορμή τα 33α γενέθλια της κυκλοφορίας του Blue Monday των New Order το BBC έστησε ένα ιδιαίτερο όσο και παράξενο project. Η Orkestra Obsolete διασκευάζει το περίφημο classic της δεκαετίας του ’80 χρησιμοποιώντας όργανα παλαιότερων δεκαετιών μέχρι και την δεκαετία του 30! Από μουσικό πριόνι μέχρι theremin και κρυστάλλινα ποτήρια! Δείτε εδώ στη σελίδα του BBC την παρουσίαση και την ιστορία κάθε οργάνου


 
Margo Price - Hands of Time
H Margo Rae Price θεωρείται το νέο αστέρι της αμερικανικής country και του Nashville και σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της. Midwest Farmer's Daughter ο τίτλος του και η ηχογράφησή του έγινε στο Sun Studio. Η Emmy Lou Harris συναντά την Loretta Lynn θα ήταν η ετικέτα που θα μπορούσαμε να βάλουμε.


 
Sturgill Simpson - "Sugar Daddy"
Ο Sturgill Simpson, αντίθετα, ξεκίνησε πολύ πιο αθόρυβα την καριέρα του στο ίδιο μουσικό είδος κυκλοφορώντας μόνος του τα δύο πρώτα του άλμπουμ. Όμως, η επιλογή του από το Martin Scorsese να ανοίγει με αυτό του το τραγούδι τους τίτλους της πολυσυζητημένης νέας τηλεοπτικής σειράς Vinyl του μεγάλου σκηνοθέτη και λάτρη της μουσικής, ήταν αυτή που έπαιξε ρόλο στην υπογραφή συμβολαίου με την ιστορική Atlantic.