Ο Νίκος Χατζηνικολάου, τότε, νέος, στον Αθήνα 9.84

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, τότε, νέος, στον Αθήνα 9.84
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βγήκε ένα βιβλίο, ένα πλούσιο λεύκωμα 430 μεγάλων σελίδων που παρουσιάζει το σύνολο σχεδόν της ιστορίας της ραδιοφωνίας στην Ελλάδα - από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και τα web radio της εποχής μας, με κείμενα, φωτογραφίες, σκίτσα, ραδιόφωνα, συνεντεύξεις, γεγονότα, γραφήματα, παλιές διαφημίσεις (σχετικές) και άλλα πολλά. 

22 Μαρτίου 2016
Συγγραφέας του ο (αρθρογράφος, κριτικός θεάτρου, παραγωγός κ.ά.) Γιώργος Χατζηδάκης, λέγεται «Ω, Αγιε Αιθέρα» (εκδόσεις Polaris, για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς) και αποτελεί το θαυμάσιο αποτέλεσμα μίας κοπιαστικής εργασίας, πολλών ετών. Ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε την έρευνα το 1988, από τόσο πίσω δουλεύει για το συγκεκριμένο λεύκωμα.
 
Για πρώτη φορά λοιπόν «παρουσιάζεται ολοκληρωμένη και εικονογραφημένη η ιστορία της ραδιοφωνίας στη χώρα μας γραμμένη από έναν παθιασμένο λάτρη του μέσου, που συμμετείχε και ο ίδιος δημιουργικά στην πορεία της», σημειώνει η Σοφία Στάικου στον πρόλογο της έκδοσης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς. «Το ραδιόφωνο έχει διαδραματίσει ιδιαίτερο και σημαντικό κοινωνικό, ενημερωτικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο στην κοινωνία μας. Με την έκδοση φωτίζονται οι πτυχές της επίδρασης αυτής, παρουσιάζεται η ιστορία της ραδιοφωνίας στην Ελλάδα». Έτσι είναι, όντως.
 
Νομίζουμε πως αυτό το λεύκωμα είναι ταμάμ για το e-tetRadio - μας πρόλαβε, το είχαμε βάλει στα σκαριά. Anyway, no problem. Αξίζει νομίζω να το αγοράσετε όλοι όσοι αγαπάτε το ραδιόφωνο
 
Από φωτογραφικό υλικό πάντως, όπως βλέπετε κι εσείς, άλλο τίποτε. Στην «Εφημερίδα του Συντακτών Σαββατοκύριακου» έχουμε ετοιμάσει ένα μεγάλο δισέλιδο αφιέρωμα στο λεύκωμα, στο ένθετο Νησίδες