Τηλεφωνούν στην ΕΡΤ και απειλούν. Ξύπνησε και ο Θάνος Πλεύρης...

Τηλεφωνούν στην ΕΡΤ και απειλούν. Ξύπνησε και ο Θάνος Πλεύρης...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πολύ σωστή απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να εντάξει στο πρόγραμμά της ένα δελτίο ειδήσεων στα αραβικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αντιδράσεις, απειλές, μια εθνικιστική έξαρση άνευ λόγου.

24 Μαρτίου 2016
Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μαθαίνουμε γίνεται ένας μικρός χαμός από τηλεφωνήματα. Παίρνουν αγανακτισμένοι πολίτες και διαμαρτύρονται. Προφανώς αυτοί είναι καθαρόαιμοι Έλληνες και ξέρουν.
 
Ο πόλεμος ξέσπασε  (ας πούμε, πόλεμος) για ένα τρίλεπτο δελτίο ειδήσεων στην αραβική γλώσσα (στην ΕΡΤ 1) ώστε να ενημερώνονται οι πρόσφυγες. Χρηστικά που τους αφορούν, πληροφορίες για τον καιρό σε Ειδομένη και τα νησιά του Αιγαίου (εκεί που πνίγονται δεκάδες παιδάκια, αν θυμούνται αυτοί που διαμαρτύρονται) και τέτοιες, ανάλογες, ειδήσεις. Δεν λένε υπέρ του Τσίπρα και εναντίον του Μητσοτάκη, δεν ενδιαφέρει τους πρόσφυγες αν θα κλείσει η αξιολόγηση.
Κραυγάζουν λοιπόν οι Ελληναράδες. Δεν θα πληρώνουμε εμείς, λένε, την ΕΡΤ να μεταδίδει ειδήσεις στα αραβικά. Αλλά είναι τόσο ηλίθιοι που δεν ξέρουν πως πληρώνουν χρόνια τώρα μια και ο δημοτικός ραδιοσταθμός Αθήνα 9.84 έχει ξενόγλωσσα δελτία ειδήσεων.
 
Και είναι αυτός που πρώτος έβαλε και μπράβο του, ο «9.84», δελτίο ειδήσεων στα αραβικά για τους πρόσφυγες - δείτε ΕΔΩ. Από τον Σεπτέμβριο. Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν; Μήπως επειδή ο Καμίνης δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση;  
Όσο για τον Θάνο Πλεύρη, που νομίζει πως κάνει και χιούμορ, είναι και δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, τρομάρα του. Αλλά δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτε τόσους μήνες.
Κύριε Πλεύρη φορούν μαντήλα στο Δήμο Αθηναίων όταν πηγαίνετε στα δημοτικά συμβούλια, για πείτε μας;


Έχουμε μουσουλμανικό εποικισμό στον Αθήνα 9.84 του (συνομιλητή σας) Γιώργου Καμίνη κύριε Άδωνι Γεωργιάδη