O Jazz FM (σαν να) ξαναζεί

O Jazz FM (σαν να) ξαναζεί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα «βαρύ» όνομα του Αθηναϊκού ραδιοφώνου απέκτησε νέο... ιδιοκτήτη. Ως κατοχυρωμένο, εμπορικά, σήμα. 

11 Απριλίου 2016
Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου λοιπόν, ανέβηκε απόφαση που χρονολογείται από την 17η Μαρτίου 2016, στην οποία γίνεται δεκτή η αίτηση καταχώρησης του διακριτικού τίτλου «jazz FM» στον Κωνσταντίνο Γέρου. Γνωστός για τις «life style» εκδοτικές του δραστηριότητες, αλλά και στο ραδιόφωνο ως ο ιδιοκτήτης του Rock FM 96.9 από το 1994 ως το 2007. Ο σκοπός της αίτησης είναι για τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού. 

Εν τω μεταξύ αύριο -άσχετο- θα σας πούμε για έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Αττικής που σύντομα θα αλλάξει χέρια.
 
Για την ιστορία ο Jazz FM ξεκίνησε την πορεία του στα ερτζιανά το Μάρτιο του 1991, ως ένθετο στην νυχτερινή ζώνη του τότε Ηχώ FM 102.4. Σταδιακά όμως άρχισε να καταλαμβάνει όλο και περισσότερες ώρες προγράμματος, ώσπου έγινε 24ωρος ενάμιση χρόνο αργότερα, με διευθυντή τον (αείμνηστο) Κώστα Γιαννουλόπουλο. Στο πρόγραμμα προστέθηκαν και εκπομπές από πολύ γνωστά πρόσωπα του ραδιοφώνου, όπως ο Ιλάν Σολομών, ο Ζακ Σαμουήλ, ο Σάκης Τσιτομενέας, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος, ο Γιώργος Φλωράκης, ο Προκόπης Δούκας κ.ά. Το εγχείρημά του Jazz FM ήταν πρωτοποριακό για τα τότε δεδομένα του ελληνικού ραδιοφώνου, με την δημοτικότητά του να ανεβαίνει διαρκώς από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του.

Παρ' όλα αυτά όμως σταμάτησε άδοξα την πορεία του, όταν οι ιδιοκτήτες της συχνότητας την πούλησαν στον Πέτρο Κωστόπουλο και την ΙΜΑΚΟ, για να εκπέμψει -μέχρι και σήμερα- ο Nitro Radio.