Κάποιοι, πάντως, το «έφτυσαν» το Kosmos FM

Κάποιοι, πάντως, το «έφτυσαν» το Kosmos FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας από αυτούς ήταν ο Γιάννης-Μπαχ-Σπυρόπουλος που έφυγε νωρίς νωρίς, ρίχνοντάς τα μάλιστα στη νέα διοίκηση. Η άλλη είναι η Μαρία Κουτσιμπίρη. Και η οποία, αρνήθηκε την πρόταση που της έκαναν. 

20 Απριλίου 2016
«Εννοείται ότι έφυγα μόνη μου από τη ΝΕΡΙΤΟ-φωλιά», έγραψε η Μαρία Κουτσιμπίρη. «Μου προτάθηκε το 8-10 Σαββατοκύριακο, το οποίο όμως να μην είναι εκπομπή μουσικής και λόγου! Αλλά τραγουδάκια και 2-3 σαχλαμάρες για να περνάει η ώρα. Τα βιβλία που θα παρουσιάζονται από το σταθμό (σε μορφή δώρων) θα είναι από συγκεκριμένους μόνο εκδοτικούς οίκους με τους οποίους το Kosmos FM θα παίζει μπάλα... H λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Πώς μπορείς να περιορίσεις έναν δημοσιογράφο να αναφέρεται σε αυτά που μόνο θέλει ο σταθμός και που ο τσιφ δίνει το οκ; Αν έμενα θα τρέχαμε στην ΕΣΗΕΑ. Προτίμησα να μην μπλέξω, άλλωστε πάντα στην ΕΡΤ εργαζόμουν ελεύθερα...».
 
ΝΕΡΙΤΟ-φωλιά λοιπόν το Kosmos FM κατά τη Μαρία Κουτσιμπίρη. Ίσως επειδή τα ηνία του ανέλαβε ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος. Αυτός που εγκατέλειψε την ΕΡΤ για τον Αθήνα 9.84 του Τάκη Καμπύλη (με απόσπαση), αλλά μόλις έκλεισε η ΕΡΤ από τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κεδίκογλου (οπότε κι έχασε τη θέση του αυτόματα στο δημοτικό ραδιόφωνο), έσπευσε στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ για να νομιμοποιήσει το μόρφωμα. Όπως και ο Προκόπης Δούκας. Την ίδια εποχή, απέναντι, οι απολυμένοι έστηναν την ERTopen ξεκινώντας έναν δύσκολο αγώνα
 
Αυτό που (πιθανότατα να) αποτελεί θέμα είναι τα dj-sets των παραγωγών του Kosmos FM σε διάφορα μπαρ και μαγαζιά. Δεν είναι λίγο να είσαι σε ένα δημόσιο ραδιόφωνο και να το «πουλάς» για προσωπικό σου όφελος. Άλλο οι ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί και άλλο το Kosmos FM. Χώρια που η παράλληλη απασχόληση στην ΕΡΤ επιτρέπεται μόνο υπό προϋποθέσεις.