Τελικά «έφαγε φτύσιμο» το απεργοσπαστικό booksjournal του Ηλία Κανέλλη;

Τελικά «έφαγε φτύσιμο» το απεργοσπαστικό booksjournal του Ηλία Κανέλλη;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απεργιακή ενημέρωση: Πολλοί διαφωνούν με την απεργία της ΠΟΕΣΥ, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δηλαδή - και το e-tetRadio μαζί τους. Αλλά ουδείς σχεδόν από τους δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ ή μη, σκέφτηκε να βγει να τη «σπάσει». Να πάει ενάντια στη συλλογική απόφαση του Σωματείου ακόμα και αν αυτή (η απόφαση) είναι έωλη και τραγική.

25 Απριλίου 2016



Παράδειγμα, ο Σωτήρης Ξενάκης, ο οποίος μπαίνει απευθείας και με εύστοχο τρόπο στην ουσία. 

Μόνο ένας σκέφτηκε (όχι να σπάσει την απεργία, αλλά) να μετατρέψει το... λογοτεχνικό περιοδικό του σε απεργοσπαστική πλατφόρμα ζητώντας κείμενα και ειδήσεις. Ο Ηλίας Κανέλλης στο booksjournal, στην έντυπη έκδοση του οποίου χρηματοδότης ήταν «σε έναν μικρό βαθμό», όπως έχει γράψει ο ίδιος δηλαδή, το Φεστιβάλ Αθηνών του Γιώργου Λούκου. Εμμέσως, φυσικά. Οι αμοιβές του, ως υπεύθυνος για εννιά συνεχόμενα έτη του free press του Φεστιβάλ, όπως έχει γράψει ο ίδιος επαναλαμβάνουμε. «κατέληγαν εξ ολοκλήρου στην έκδοση για να καλύψουν μέρος του κόστους της έντυπης έκδοσης», του απεργοσπαστικού, σήμερα, Book's Journal. 
 
Ιδού τι έγραψε: «Προσωπικώς, δηλώνω έτοιμος να λάβω μέρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και να σπάσει η καταστροφική πρωτίστως για τους Έλληνες πολίτες απεργία των ΜΜΕ (αλλά και για τους δημοσιογράφους). Και για αρχή, δηλώνω ότι η ιστοσελίδα του περιοδικού που εκδίδω θα είναι ανοιχτή και, εκτός από αναλύσεις, θα φιλοξενεί και την τρέχουσα ειδησεογραφία». Και συνεχίζει: «Καλώ τους δημοσιογράφους μέλη των Ενώσεων ή μη που, επωνύμως, θέλουν να δημοσιεύσουν οτιδήποτε, να υποβάλουν τα γραπτά τους. Δεν πάει άλλο». Να πάει να κάνει εκπομπή και στον Αθήνα 9.84 ο Ηλίας Κανέλλης, να διεκδικήσει  κι εκεί το δικαίωμά του να σπάσει την απεργία.
 
Το θέμα όμως δεν είναι ο συγκεκριμένος αλλά ποιοι και πόσοι δημοσιογράφοι του έδωσαν ή θα του έδιναν κείμενα. Πρέπει να έφαγε «φτύσιμο» μάλλον γιατί δεν είδαμε κάποιον να αρθρογραφεί στο site, εκτός από έναν σκηνοθέτη, έναν δικηγόρο κι έναν κύριο ακόμα που δεν γνωρίζουμε. Γιατί δεν γράφει τότε ο ίδιος ο Κανέλλης ένα άρθρο; Τι περιμένει; Ας το ανεβάσει σήμερα που είναι ημέρα απεργίας. Οχι απεργιακό άρθρο αλλά ειδησεογραφία. Έχει τα κότσια; 

«Πάντως μόνο από τους δημοσιογράφους βλέπω να υπάρχει κάθε φορά η απαίτηση να σπάσουν την απεργία του σωματείου τους, τόσο καιρό δεν έχω δει ποστ "σπάστε την αποχή" προς δικηγόρους, ούτε θυμάμαι κάτι σχετικό για άλλο κλάδο», έγραψε από την πλευρά της η Τζίνα Μοσχολιού
 
Και ο Βασίλης Νέδος της Καθημερινής το θέτει πολύ σωστά (περάσαμε σε άλλο πλαίσιο, τώρα).
Όπως και ο Κώστας Εφήμερος στο The Press Project φυσικά.

Τη δική μας άποψη ως e-tetRadio τη διαβάσατε ΕΔΩ το Σάββατο και είναι σαφής: «Το e-tetRadio θα απεργεί πάντα όταν θα υπάρχει απεργία στα ΜΜΕ. Δεν πρόκειται να τη σπάσει ποτέ. Ποτέ. Οι απεργοσπάστες ανέκαθεν ήταν η χειρότερη φάρα». Την επαναλάβαμε και στο Twiiter μας. 
Όσο για το τι λέει ο κόσμος για την απεργία μας, ιδού ένα δείγμα (ελπίζουμε μόνο να μην είναι η άποψη της μεγάλης-μεγάλης πλειοψηφίας):
«Ναι ο δημοσιογραφικός κλάδος είναι δυσφημισμένος και όχι άδικα. Αλλά η απεργία όσο μάταιη δυστυχώς κι αν είναι, είναι μια διαμαρτυρία που αφορά τους πάντες και έχει σοβαρότατο λόγο, την ισοπέδωση κάθε δικαιώματος του κλάδου. Διαφωνώ απολύτως με το timing, αλλά τη σέβομαι» γράφει και η (δική μας) Ναταλί Χατζηαντωνίου.