Τα τραγούδια της εβδομάδας 25/4-1/5

Τα τραγούδια της εβδομάδας 25/4-1/5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εβδομάδα σημαδεύεται από τον αναπάντεχο χαμό του Prince, του σημαντικότερου μουσικού από το ’80 και μετά. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται κι η μουσική δεν σταματά. Θυμόμαστε και συνεχίζουμε να ζούμε με τη σπουδαία κληρονομιά του Prince ακούγοντας και τον Tom Odell…

26 Απριλίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Tom Odell - Wrong Crowd
Όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2012 ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς κι ένα χρόνο μετά, με το ντεμπούτο άλμπουμ του, άρχισε να κερδίζει βραβεία (Brits, Ivor Novello), αλλά και κριτική αποδοχή.
Κι είναι καλό να υπάρχουν νέοι τραγουδοποιοί στα χνάρια του Elton John μιας και τα τελευταία χρόνια ολοένα και λιγόστευαν.
Η επιστροφή του νεαρού άγγλου που θυμίζει λίγο τον Paul Young όταν τραγουδάει αναμένεται τον Ιούνιο με το δεύτερο άλμπουμ του που θα έχει τον τίτλο του τραγουδιού που φιλοξενούμε σήμερα.




 
Garbage – Empty
Επιστροφή και για τους Garbage που ποτέ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ούτε και να αγγίξουν αυτά που έκαναν στα 90s με τα δύο πρώτα άλμπουμ τους. Η Shirley Manson, ο Butch Vig και η παρέα τους επιστρέφουν, λοιπόν, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απουσίας.


 
The Julie Ruin - I Decide
Οι Julie Ruin δεν κουβαλάνε πίσω τους την ίδια ιστορία. Φρέσκο σχήμα, μόλις στο δεύτερο άλμπουμ τους από όπου το I Decide είναι το δεύτερο δείγμα.


 
The 1975 - A Change Of Heart
Δεύτερο άλμπουμ και για τους βρετανούς 1975 που είναι ένα από τα φετινά hype του μουσικού βρετανικού Τύπου. Η ιδιαιτερότητά τους; Να ανακατεύουν synth pop με r&b και indie δημιουργώντας ταυτόχρονα μία αρκετά νοσταλγική ατμόσφαιρα.


 
Big Deal – Avalanche
Οι Big Deal βρίσκονται πια στο τρίτο τους άλμπουμ όπου, αν κρίνουμε από το Avalanche αποφασίζουν να κάνουν τον ήχο τους ακόμα πιο άμεσο και σκληρό.


 
Hope Sandoval and the Warm Inventions - Isn't it True
Η Hope Sandoval καταφέρνει να δίνει τη δική της ταυτότητα σε όποια συνεργασία κι αν κάνει (και είναι αρκετές αυτές) λόγω της ιδιαίτερης φωνής της. Τώρα τη συναντάμε δίπλα στους Warm Inventions…


 
Tanita Tikaram - The Way You Move
Και μέσα σε τόσα νέα ονόματα να και η Tanita Tikaram που επέστρεψε το 2012 έπειτα από μία σχεδόν δεκαετία απουσίας. Τέσσερα χρόνια μετά ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ.


 
Gruff Rhys - I Love EU
Και μιας και πιάσαμε τα παλιά, ας συναντήσουμε και τον Gruff Rhys που αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει θέση υπέρ της ΕΕ λίγο πριν το αναμενόμενο δημοψήφισμα των βρετανών. Πιθανώς, λίγες ημέρες στην Ελλάδα να τον έπειθαν να δει τα πράγματα διαφορετικά, όμως, στην Guardian εξηγεί τους (ελαφρώς αφελείς, θα έλεγα) λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την ενέργεια. Διαβάστε τους εδώ.


 
Let's Eat Grandma - Deep Six Textbook
Πώς μπορείς να μην προσέξεις ένα σχήμα με τέτοιο όνομα; Αν και, τελικά, ανακαλύπτεις ότι τα δύο κορίτσια (16 και 17 ετών, μόλις) από το Νόριτς έχουν μία ονειρική διάθεση στις αιθέριες ποπ συνθέσεις τους όπως αυτή που θυμίζει αρκετά την Kate Bush.


 
The Game - Rest in Purple feat. Lorine Chia
Η εβδομάδα σημαδεύτηκε αναμφίβολα από τον αναπάντεχο χαμό του Prince, του σημαντικότερου, ίσως, μουσικού από το ’80 και μετά. Ο ράπερ The Game πρόλαβε και σκάρωσε ένα τραγούδι αφιέρωμα στον Πρίγκηπα συρράπτοντας τίτλους τραγουδιών του. Ταυτόχρονα, το διαδίκτυο γέμισε με βίντεο που μέχρι σήμερα ο ίδιος απαγόρευε να βγουν ενώ δεν υπήρξε μουσικός που να μην αφιερώσει ένα μέρος της εμφάνισής του σ’ αυτόν. Εμείς, αντίθετα, φιλοξενούμε εδώ ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την εμφάνιση του Prince σε ένα πάρτυ του Saturday Nigt Live με όλη την αφρόκρεμα της μουσικής σκηνής. Let’s Go Crazy…