Η Beyonce, το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς και το Tidal

Η Beyonce, το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς και το Tidal
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είστε συνδρομητές στο Tidal, εγώ πάντως που είμαι το απολαμβάνω και με το παραπάνω. Όταν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στις τρεις βασικές μουσικές πλατφόρμες κατέληξα σε αυτό χωρίς ενδοιασμούς. 

27 Απριλίου 2016
To Apple Music είχε κι ελληνικά άλμπουμ φάτσα-κάρτα, έμπαινα κι έπεφτα πάνω στην Peggy Zina και τον Pantelis Pantelidis. Το πλήρωσα ένα-δύο μήνες, το έκοψα. Το Spotify το premium που είχα κόπηκε τότε με τα capital controls και δεν το έβαλα ξανά. Αλλωστε υπάρχει και η free έκδοση για περίπτωση που χρειαστείς κάτι. 
 
Ώσπου ήρθε και στην Ελλάδα το Tidal. Με αξεπέραστο ήχο και με δύο (τουλάχιστον) πλεονεκτήματα. 1ον) Διαθέτει και βίντεο ενώ, 2ον), δεν περιέχει ελληνική μουσική. Κι ένα τρίτο, επειδή ανήκει στον Jay Z ανεβάζει πάρα πολλά αποκλειστικά. Ειδικά φέτος τα σάρωσε όλα. Exclusive η Rihanna στην αρχή, το ίδιο και ο Kanye West, το ίδιο τώρα και η Beyonce. Μόνο στο Tidal μπορούσες ή μπορείς να ακούσεις τα άλμπουμ. Χώρια που είναι η μόνη πλατφόρμα live streaming που έχει τη δισκογραφία του Prince. Ούτε καν στο YouTube δεν βρίσκεις επίσημα τραγούδια του Prince. 
 
Ξυπνήσαμε λοιπόν την Κυριακή το πρωί και είχαμε έτοιμο προς ακρόαση το Lemonade, το νέο άλμπουμ της Beyonce. Και σε audio και ολόκληρο το βίντεο, αυτό το καταπληκτικό φιλμ που προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο HBO και πλέον υπάρχει μόνο στο Tidal. 
 
Τρεις τέσσερις μέρες μετά, νομίζω μπορώ να το πω: το Lemonade είναι το καλύτερο άλμπουμ για το 2016 έως τώρα. Όχι πως έχουν βγει και πολλά δηλαδή, αλλά τέλος πάντων. Εντυπωσιακά καλό δισκάκι με πέντε-έξι τραγούδια που θα ακουστούν πολύ τους επόμενους μήνες. Και με πολλές συμμετοχές. Τον Kendrick Lamar στο συγκλονιστικό (και πολιτικό!) Freedom, τον James Blake στο Forward, τον The Weeknd στο 6 Inch με samples από Animal Collective παρακαλώ (το My Girls), τον Jack White (φυσικά) στο Don't Hurt Yourself (με sample από Led Zeppelin). 
 
Νομίζω πως είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε ένα τόσο καλό «μαύρο» άλμπουμ. Σούπερ. Και θα σαρώσει. Είναι σταρ η γυναίκα, πάει και τελείωσε. Χώρια που στο promotion είναι αξεπέραστη, αυτό με την ταινία στο HBO και καπάκι το άλμπουμ αμέως μετά, είναι για να διδάσκεται σε σεμινάρια διαφημιστικών γραφείων. 
 
Αν δεν ήμουν γραμμένος στο Tidal θα είχα λίγο ψιλοτρελαθεί αυτό το διάστημα. Να έχουν κυκλοφορήσει τόσα άλμπουμ, να βρίσκονται αποκλειστικά εκεί, κι εσύ να είσαι στην Apple να σου προτείνει τον Nikos Oikonomopoulos; Τα σπας έτσι, δεν τη γλυτώνουν ούτε κινητό, ούτε και υπολογιστής