Nitro 102.5: Ένα ραδιόφωνο «φάντασμα»...

Nitro 102.5: Ένα ραδιόφωνο «φάντασμα»...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θυμάστε το εγχείρημα-θαύμα της αυτοδιαχείρισης; Τότε που ο Nitro έφτασε να είναι το No 1 μουσικό ραδιόφωνο σε διάρκεια ακρόασης; Ξεχάστε το.

09 Μαΐου 2016
Από το ζενίθ στο ναδίρ λοιπόν, το Nitro Radio 102.5. Κυριολεκτικά και για δεύτερη φορά στην ιστορία του, άλλη μια «ΙΜΑΚΟ» σε επανάληψη. Ό,τι δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και επιμονή από τους εργαζόμενους μέσα σε δύο χρόνια, καταστρέφεται τώρα από τους ίδιους σε λίγους, μόλις, μήνες. 
 
Η κατάσταση στο σταθμό, ίδια και απαράλλαχτη από το περσινό καλοκαίρι. Πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον -πριν την εσωτερική «κρίση» είχε 24 εκπομπές με ισάριθμους παραγωγούς/DJ's- μόνο μουσικές (καλές, ωστόσο) ακούγονται. Τεχνικά υποβαθμισμένος, με περιορισμένη πλέον κάλυψη εντός της Αθήνας από τα FM, ενώ από το web ακούγεται με πολλά παράσιτα. Τα social media του όλα «νεκρά», twitter και instagram ανενεργά, το site του πεσμένο και στο facebook -που χάνει συνεχώς likes- ανεβαίνουν μόνο remixαρισμένα κομμάτια από τον DJ-συνιδιοκτήτη του σταθμού, Χρήστο Αντωνίου. Χώρια τα χρέη που δημιούργησε προς τρίτους το αυτοδιαχειριζόμενο εταιρικό τους σχήμα, χώρια την παρολίγον λύση και εκκαθάρισή του.
 
Φυσικά όλη αυτή η κατάσταση δεν προέκυψε από το πουθενά. Μία αφορμή για τον «εμφύλιο» ανάμεσα στους εργαζόμενους ήταν η πώληση (ή όχι) του Nitro 102.5 στον Φίλιππο Βρυώνη, ο οποίος είχε-έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς του. Οι μισοί ήθελαν να μεταβιβάσουν τα μερίδιά τους, οι άλλοι μισοί ήθελαν να συνεχίσουν ως Nitro  ή να πωληθεί αλλού. Αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί «σχίσμα» μεταξύ τους και το εγχείρημα να οδεύει προς λύση. Παρά λοιπόν τις συνολικά τέσσερις(!) προτάσεις εξαγοράς που κατατέθηκαν από ραδιοτηλεοπτικούς ομίλους και επιχειρηματίες, δεν φαίνεται «φως στο τούνελ».
 
Το απόλυτο αδιέξοδο στο ραδιόφωνο του Περιστερίου. Μία σκιά του εαυτού του, από τους ίδιους ανθρώπους που λίγα χρόνια πριν πάλευαν για να το κρατήσουν «ζωντανό»... Είναι θλιβερό.