Τα τραγούδια της εβδομάδας 9 – 15/5

Τα τραγούδια της εβδομάδας 9 – 15/5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέσα σε μια φεγγαροπισίνα βουτάμε αυτή την εβδομάδα για να χαθούμε στον κόσμο των Radiohead, μα να συναντήσουμε και τους Red Hot Chili Peppers, τον James Blake, την Laura Mvula, τον The Boy, τους De La Soul και κάθε τι νεώτερο ή παλαιότερο που αφήνει το ίχνος του στο μουσικό σύμπαν…

09 Μαΐου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Radiohead – Daydreaming
A Moon Shaped Pool… Ένας ονειρικός τίτλος για ένα θριαμβευτικό comeback της πιο ενδιαφέρουσας μουσικής παρέας που μας συνοδεύει μέχρι σήμερα από το 90 και μετά. Οι Radiohead επέστρεψαν με ένα μοναδικό τρόπο, όπως συνηθίζουν, υψηλής αισθητικής ακόμα και γι’ αυτό το απαραίτητο, δυστυχώς, μάρκετιγκ. Το e-tetradio είχε γράψει από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Burn The Witch, αλλά και την προηγούμενη, μυστηριώδη, που το συγκρότημα εξαφάνισε όλα τα διαδικτυακά του ίχνη πριν επανέλθει με ένα μικρό κομψοτέχνημα για τις ημέρες μετριότητας που διανύουμε.
Το Daydreaming είναι το δεύτερο δείγμα από το άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε. Χαρακτηρίζεται κι αυτό από το βαρύ, νωχελικό και απόμακρο ύφος που μας είχαν συνηθίσει στις τελευταίες τους δουλειές, αν και λιγότερο πειραματικό και τα έγχορδα, που, όπως και στο Burn The Witch χρωματίζουν μοναδικά και ξαφνιάζουν παραπέμποντας στις μεγάλες ημέρες των Beatles.




 
James Blake – Radio Silence
Εξίσου θριαμβευτική, όμως, είναι και η επιστροφή του James Blake για την οποία είχαμε ξαναγράψει πρόσφατα. Εδώ, ένα ακόμα δείγμα με την παρέα του Justin Vernon ή Bon Iver, αν προτιμάτε…


 
Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities
Οι Peppers δεν μπορούν να μας ξαφνιάσουν εύκολα πια μα αυτό σε τίποτα δεν μειώνει την αξία τους. Στο 11ο άλμπουμ τους, The Getaway, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου καλούν τον Nigel Godrich για να κάνει μερικά από τα μαγικά του που εκτόξευσαν και τους Radiohead. Κι αυτό είναι ένα τραγούδι από αυτά που είχαν πολλά χρόνια να βγάλουν.


 
Catfish and the Bottlemen – 7
Μετά την αποχώρηση του ιδρυτικού μέλους τους, Billy Bibby οι βρετανοί έπαιξαν σε αρκετές συναυλίες επί ένα χρόνο, γράφοντας και παρουσιάζοντας νέα τραγούδια. Τώρα, έφτασε ο καιρός να τα μαζέψουν και να κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους, The Ride.


 
Sundara Karma – Loveblood
Βρετανοί κι οι Sundara Karma, παρά το σανσκριτικό τους όνομα. Sundara σημαίνει όμορφο ή ευγενές. Ο ήχος τους κάθε άλλο παρά έχει σχέση με το όνομα. Πώς θα ακούγονταν οι Arcade Fire αν συνεργάζονταν με τον Springsteen;


 
Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling
Ο Justin Timberlake θα είναι μία από τις φωνές στο νέο animation της DreamWorks με τον τίτλο Troll και αυτό είναι το τραγούδι της ταινίας που εδώ στο βίντεο το ακούνε παρέα με όλο το καστ της ταινίας.


 
Laura Mvula - Phenomenal Woman
Σ’ έναν όχι και τόσο λαμπερό κόσμο όσο αυτός της αμερικανικής pop και του Justin Timberlake, μα αρκετά συναρπαστικό και πολύχρωμο, η Laura Mvula, μία από τις σημαντικότερες γυναίκες της νέας soul που ανθεί στη Βρετανία εδώ και μερικά χρόνια ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ της, The Dreaming Room, μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο της του ’13, Sing to the Moon.


 
De La Soul – TrainWreck
Και αφού μπήκαμε σε ένα πολύχρωμο κόσμο, ας συναντήσουμε και τους De La Soul που μετά από 12 χρόνια δισκογραφικής απουσίας επιστρέφουν τον Ιούνιο με ένα άλμπουμ χρηματοδοτημένο από τους fans τους μέσω Internet. Μαζί τους θα βρούμε και τους Usher, Pete Rock, Roc Marciano, Estelle, Damon Albarn, David Byrne, 2 Chainz και Little Dragon. Ανυπομονούμε.


 
The Boy - Αγνός Γκάλης
Την ερχόμενη Δευτέρα, όμως, επιστρέφει κι ο The Boy, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς της χώρας μας. Αυτό είναι το πρώτο δείγμα από το Έτοιμοι Ένα με το γνώριμο και μοναδικό στιχουργικό του στυλ.


 
Joey Purp – Photobooth
Ο Joey Purp πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ μεγάλο όνομα στο χώρο της ραπ. Παρά το εξαιρετικό του ραπάρισμα και τις επιρροές του από την soul και τον James Brown. Είναι, βλέπεις, αυτή η διάθεσή του να κινηθεί μακριά από φόρμες και εύκολους ρυθμούς που τον κάνει να απευθύνεται σε ένα μικρότερο κοινό.