Πετυχημένος ή όχι τελικά ως διευθυντής του Βήμα FM ο Βασίλης Χιώτης;

Πετυχημένος ή όχι τελικά ως διευθυντής του Βήμα FM ο Βασίλης Χιώτης;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν θα έπρεπε να απαντήσουμε μονολεκτικά, παρακολουθώντας τον τόσα χρόνια μέσα από το e-tetRadio (κι ευρισκόμενοι, διαρκώς, σε κόντρα μαζί του), η απάντηση θα ήταν «ναι». Περισσότερο «ναι» δηλαδή παρά «όχι». 

13 Μαΐου 2016
Εστησε ένα καλό ραδιόφωνο ο Χιώτης αν και μονόμπαντο πολιτικά. Όλες οι πρωινές του εκπομπές (εκτός από Αδαμόπουλο-Ξενάκη στο αξημέρωτο) είχαν έναν μόνο στόχο: τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν, είναι, τόσο το αντιΣΥΡΙΖΑϊικο μένος τους που στο τέλος καταντούν να ακούγονται γραφικά τα όσα υποστηρίζουν. Το λέγαμε και προχθές, χάνει (και) σε αξιοπιστία ένα ειδησεογραφικό ραδιόφωνο όταν παρουσιάζεται τόσο βαμμένο, πολιτικά. Δηλαδή είναι ηλίθιοι στον Real FM που έχουν από τον Τράγκα μέχρι τον Μπογιόπουλο και από τη Μακρή μέχρι την Ελληνοφρένεια, πιάνοντας στο τέλος υψηλά ποσοστά ακροαματικότητας;
 
Αν είσαι έξυπνος διευθυντής φτιάχνεις ένα πιο πλουραλιστικό ραδιόφωνο. Εκτός κι αν δεν το επιθυμεί η ιδιοκτησία. Οπότε αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις τα προστάγματά της, έστω και αν αυτά αποβαίνουν εις βάρος της... ακροαματικότητας. Εδώ, ο Χιώτης το έχασε 100%. Στα αρνητικά του επίσης και οι μόνιμοι -εβδομαδιαίοι- φιλοξενούμενοι. Πάγκαλος, Τατσόπουλος και (αραιότερα) Αδωνις. Συγγνώμη αλλά δεν κάνεις σοβαρό ραδιόφωνο με τέτοια πολιτικά πρόσωπα που δημιουργούν μόνο σαματά χωρίς την παραμικρή ουσία. 
 
Κέρδισε όμως πλήρως στις μουσικές του σταθμού, τόσο στη μουσική επιμέλεια όσο και στους παραγωγούς του. Η απογευματινή και βραδινή ζώνη του Βήμα 99.5 είναι ασυναγώνιστη (για ενημερωτικό ραδιόφωνο), η καλύτερη. 
 
Νέος διευθυντής στο σταθμό αναλαμβάνει ο Νότης Παπαδόπουλος. Η χειρότερη, δυνατή, επιλογή. Αυτός κι αν «γέρνει» πολιτικά. Δεν φαίνεται κάποια ελπίδα αντικειμενικότητας στον ορίζοντα. 
* Οι πληροφορίες μας πάντως λένε τα εξής:: το χθεσινό τραγικό λάθος του Βασίλη Χιώτη με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη, ένα λάθος που ξεπερνάει τα όρια της απρέπειας («πολιτική αλητεία» τη χαρακτήρισε το Μαξίμου) δεν έχει άμεση σχέση με την παραίτησή του που αποτελούσε μία ειλημμένη απόφαση, εδώ και καιρό - σήμερα στην αποχαιρετιστήρια  εκπομπή του στο σταθμό  αναγνώρισε δημοσίως το λάθος του (γενναίο, έστω κι αν δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς).
Αν τώρα λειτούργησε καταλυτικά το συγκεκριμένο γεγονός με το... κωλόσπιτο, δεν το γνωρίζουμε, μόνο οι Ψυχάρης και Χιώτης μπορούν να μας διαφωτίσουν που τα έλεγαν αρκετή ώρα χθες. Οι συναντήσεις των δύο ανδρών του ΔΟΛ πάντως ήταν πολλές το τελευταίο διάστημα.