Τα τραγούδια της εβδομάδας 16 – 22/5

Τα τραγούδια της εβδομάδας 16 – 22/5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Stone Roses επιστρέφουν μετά από 21 ολόκληρα χρόνια κι εμείς στον απόηχο ή, μήπως, τη δυσοσμία της Eurovision ακούμε το πρώτο τους νέο τραγούδι, αλλά και Band Of Horses με J Mascis και αρκετό garage και punk…

16 Μαΐου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

The Stone Roses - All For One
21 ολόκληρα χρόνια μακριά από τη δισκογραφία οι Stone Roses είχαν ήδη γίνει ένας –στημένος ή πραγματικός, άραγε;- θρύλος της βρετανικής μουσικής σκηνής. Η επιστροφή τους προαναγγελλόταν καιρό τώρα και η βιομηχανία έστησε έξυπνα το marketing plan με teasers λεμονιών και διάφορα άλλα «αυθόρμητα» κόλπα στις βρετανικές πόλεις. Εκεί που η μουσική βιομηχανία συναντά τα Lidl...
Το φορτίο του hype βαρύ για ένα συγκρότημα που στην προηγούμενη πρώτη ζωή του είχε κυκλοφορήσει μόλις δύο άλμπουμ και για μουσικούς που και στην προσωπική τους καριέρα αυτές τις δύο δεκαετίες απουσίας του γκρουπ δεν κατάφεραν να πείσουν.
Όπως κι αν έχει, πάντως, αυτή είναι η επιστροφή της χρονιάς παρότι το πρώτο τραγούδι δεν έχει να προσφέρει κάτι και σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν ακόμα και οι fans της μπάντας.




 
Nicholas Allbrook - A Fool There Was
Ο Nicholas Allbrook, αντίθετα, πρώην touring μπασίστας των Tame Impala και μέλος των αυστραλών Pond ακούγεται πολύ πιο ελκυστικός παρότι κομμάτι αναχρονιστικός. Ένα τραγούδι που θα μπορούσε να είναι γραμμένο και από τους Velvet Underground σχεδόν 50 χρόνια πριν. Μα, πότε, αλήθεια, ξεπεράστηκαν οι Velvet;


 
Alice Bag - Poisoned Seed
Η Alice Bag, σεβαστή φιγούρα της punk σκηνής του Los Angeles, μακριά από το συγκρότημά της τους Bags και στην πέμπτη δεκαετία καριέρας της εξακολουθεί να είναι οργισμένη όπως και στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Εδώ τα βάζει με την αμαρτωλή Monsanto προσπαθώντας να περάσει το δικό της μήνυμα επάνω σε ένα psychobilly ηχητικό καμβά.


 
Twin Peaks – Butterfly
Βορειότερα στις ΗΠΑ, στο Σικάγο, οι Twin Peaks μας προετοιμάζουν για ένα πολύ καλό άλμπουμ με τα πρώτα δείγματα που κυκλοφόρησαν. Το Butterfly είναι ένα δυνατό garage που παραπέμπει, παρόλα αυτά, και σε Rolling Stones.


 
King Gizzard & The Lizard Wizard - People-Vultures
Και μιας και είμαστε στην garage σκηνή να συναντήσουμε και τους αυστραλούς psyche rockers με έναν ακόμα δυναμίτη.


 
Bibi Bourelly - What If
Πίσω στις ΗΠΑ η Bibi Bourelly στις καθαρά προσωπικές της δουλειές δείχνει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που μας έδειξε στο Higher της Rihanna, που ήταν δική της σύνθεση. Προσωπική, εσωτερική, μα καθόλου απόμακρη. Από τις καλύτερες τραγουδοποιούς των ημερών μας.


 
Band Of Horses - In A Drawer
Στο Σιάτλ η μουσική εξακολουθεί να είναι μία αγαπημένη διαφυγή κι οι Band Of Horses αν και όχι ακριβώς συνεχιστές του grunge συναντούν τον J Mascis των Dinosaur Jr για ένα από τα καλύτερα τραγούδια τους μέχρι τώρα. Το πέμπτο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει 10 Ιουνίου.


 
Steve Gunn - Ancient Jules
Ο Steve Gunn, πρώην κιθαρίστας των Violators, της μπάντας του Kurt Vile, εξακολουθεί να ηχογραφεί ασταμάτητα προσωπικές του δουλειές και καλά κάνει. Πάντοτε μας λείπει μία κιθάρα που παραπέμπει στον Tom Verlaine και τους Television.


 
CC Dust - Never Going To Die
Στην Ουάσιγκτον, εν τω μεταξύ, η Mary Jane Dunphe, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες της punk σκηνής και σπουδαία περφόρμερ και leader των Vexx, συναντά την Laurent Dagnicourt για να φτιάξουν μαζί ένα, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, synth pop ντουέτο, αν και όχι τόσο συνηθισμένο και υπάκουο στις φόρμες της pop.


 
Rebolledo -  Pow Pow
Ηλεκτρονικός κι ο ήχος του μεξικάνου Mauricio Rebolledo, μα αρκετά πιο πολύπλευρος και πολυσύνθετος. Το Pow Pow κάτι μου θύμισε από την αρχή για να το ανακαλύψω, τελικώς, από το αμερικανικό Spin που μας διαφωτίζει ότι πατάει επάνω στο ριφ του The Edge of Seventeen της Stevie Nicks.