Music 89.2: Το ραδιόφωνο των «μαθητών» (και όχι μόνο)

Music 89.2: Το ραδιόφωνο των «μαθητών» (και όχι μόνο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εδώ και μήνες πλέον, το ραδιόφωνο του Βίκτωρα Ρέστη βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων της μαθητιώσας νεολαίας.

17 Μαΐου 2016


Και συγκεντρώνει τέτοιο ποσοστό στην κατηγορία αυτή, όσο δεν συγκεντρώνει κανένα άλλο ραδιόφωνο σε καμία άλλη ηλικιακή ομάδα. Όλες αυτές οι επιδόσεις, από ένα ραδιόφωνο που δημιουργήθηκε από... σπόντα και χωρίς σαφή στόχευση ως προς το πρόγραμμά του. Ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου 2010, όντας ένα ραδιόφωνο που έπαιζε non stop ξένες επιτυχίες από όλες τις δεκαετίες, στα πρότυπα του Kiss 92.9. Έτσι πορεύτηκε για πολύ λίγο όμως, καθώς μετά το λουκέτο στον Hot FM 104.6 τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, άλλαξε το ρεπερτόριό του σε mainstream επιτυχίες του σήμερα. 
 
Δεν ήταν λίγοι ωστόσο εκείνοι που τον κατηγορούσαν για αντιγραφή. Κανένα πρόβλημα, όλο και ανέβαινε, άρχιζε μήνα με τον μήνα να «ξεκολλάει» από τις τελευταίες θέσεις κερδίζοντας ακροατές. Σε σημείο που ξεπέρασε το 6%, κυνηγώντας μια θέση στην δεκάδα. Για ένα διάστημα ήταν πολύ κοντά στο να ξαναγίνει αθλητικό ραδιόφωνο, όντας στο peak του μάλιστα, καθώς ο ΟΤΕ TV ήταν σε συζητήσεις για την απόκτησή του. Σταδιακά από το 2013 άρχισε να προσθέτει και εκπομπές, συνεχίζοντας έτσι μέχρι και σήμερα, ως δεύτερος «πόλος» των ραδιοφώνων του είδους.
 
Σήμερα κινείται σε ακροαματικότητες σταθερά άνω του 5%, με αρκετές εκπομπές στο πρόγραμμά του. Το (πολύ καλό) πρωινό 7-10 με τον Νικόλα Ράπτη και την Αντιγόνη Βιντιάδη, οι οποίοι διανύουν την δεύτερη σεζόν τους στον σταθμό, το επίσης πρωινό 10-1 της (νεοεισερχόμενης) Λυδίας Παπαιωάννου, το καθημερινό Top 15 με την Άντζυ Καραγιάννη και το 6-9 του Σπύρου Μαργαρίτη, που μετακινήθηκε στο απογευματινό πρόγραμμα μετά από δύο σεζόν στο πρωινό.
 
Παρά την πρωτιά του μόνο στο κοινό 13-17, δείχνει πως έχει διείσδυση και στα υπόλοιπα νεανικά κοινά, με πλασαρίσματα στην πρώτη δεκάδα. Και με προοπτικές εξέλιξης...