Mega «ώρα μηδέν»

Mega «ώρα μηδέν»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κρίσιμες οι τελευταίες ώρες για το μέλλον του «μεγάλου καναλιού».

24 Μαΐου 2016
Σε οριακή κατάσταση πλέον το Mega, μετά και τις αποφάσεις που (δεν) ελήφθησαν στο σημερινό ΔΣ των μετόχων της Τηλέτυπος. Οι Φώτης Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν κατάφεραν να βρουν κοινά σημεία, ώστε να μπουν τα (αναγκαία πλέον) χρήματα στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 
 
Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες πως ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέσυρε την πρόταση εξυγίανσης του καναλιού, που είχε καταθέσει, οι οποίες όμως διαψεύσθηκαν στη συνέχεια. Ωστόσο σύμφωνα με ταμετέπειτα δεδομένα, οι νυν μέτοχοι -Μπόμπολας και Ψυχάρης- θα βάλουν αμφότεροι από 5 εκ. ευρώ και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος 7,5 εκ. ευρώ. Ο δε Βαρδινογιάννης αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του μέσα στη μέρα. 
 
Όπως είναι φυσικό, είναι έντονη η κινητικότητα και στις τάξεις των εργαζομένων του Mega. Νωρίτερα στις 3:30 το μεσημέρι συγκάλεσαν έκτακτη ΓΣ για να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στα τεκταινόμενα, ενώ 150 εξ αυτών «εισέβαλαν» στο γραφείο του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του καναλιού, Νίκου Πεφάνη, ζητώντας ενημέρωση για τα όσα γίνονται. Με εκείνον να τους δίνει πιθανότητες 50-50 στο να μπουν ή όχι τα συνολικά 17,5 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΜΚ.
 
Για το Mega αλλά και τους περίπου 500 -απλήρωτους επί δύο μήνες- εργαζόμενους, όλα θα «παιχτούν» στην στάση των τραπεζών στο θέμα, στο αν θα απαντήσουν θετικά ή αρνητικά στο νέο σχέδιο των μετόχων (αν αυτό τελικά κατατεθεί). Σε περίπτωση που καταπέσει και αυτή η προσπάθεια, το κανάλι (δυστυχώς) θα μετράει αντίστροφα...