Τα τραγούδια της εβδομάδας 30/5 – 5/6

Τα τραγούδια της εβδομάδας 30/5 – 5/6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Strokes που σημάδεψαν την περασμένη δεκαετία με το ντεμπούτο τους, επιστρέφουν, ενώ παλαιοί ήρωες των 90s σαν τον Evan Dando και των 00s σαν τον Paul Banks των Interpol αναγεννιούνται μέσα από συνεργασίες και οι Wild Beasts και Jenny Hval μας προετοιμάζουν για πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες…

30 Μαΐου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

The Strokes – Drag Queen / Oblivius / The Threat Of Joy
Το τραγούδι της εβδομάδας είναι στην πραγματικότητα ένα EP με τρεις νέες συνθέσεις των Strokes και ένα remix. Μπορεί η παρέα του Julian Casablancas να μην κατάφερε να ανταποκριθεί στην έκρηξη του ντεμπούτο τους, που για τους περισσότερους είναι και το άλμπουμ της περασμένης δεκαετίας, όμως, αυτό δεν μειώνει στο παραμικρό την αξία τους. Έτσι, η επιστροφή τους, είναι πάντοτε μία μεγάλη είδηση για τον μουσικό χώρο.
Ο Julian Casablancas, συνεχίζοντας και την παράλληλη περιπέτεια του με τους The Voidz, ακούγεται ξανά ανανεωμένος και οι αγαπημένες κιθάρες του συγκροτήματος, σήμα κατατεθέν πια, το ίδιο χορταστικές. Το EP κυκλοφορεί επίσημα στις 3 Ιουνίου και θα έχει τον τίτλο Future Present Past.



The Threat Of Joy

Oblivius


TSP – Splinters
Σαφώς παλαιότερος ο Evan Dando, πάλαι ποτέ leader των Lemonheads, μετά την επιτυχημένη, εμπορικά τουλάχιστον, περιπέτειά του στα 90s πειραματίζεται με την folk. Εδώ συναντιέται με τους Willy Mason και Marciana Jones που ως TSP (The Sandwich Police).  Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν κι αυτοί την πρώτη τους δουλειά.


 
Wild Beasts - Get My Bang
Η παρέα του Hayden Thorpe δεν έχει πάψει να εξελίσσεται από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας που μας πρωτοσυστήθηκαν ως Wild Beasts με τα δύο εξαιρετικά πρώτα άλμπουμ τους. Στα επόμενα δύο ξεκίνησαν να προσθέτουν ολοένα και περισσότερα ηλεκτρονικά μέρη και τώρα έρχονται να ολοκληρώσουν τη μεταμόρφωσή τους έχοντας και τη βοήθεια του παραγωγού της St Vincent. Το Get My Bang είναι, ίσως, ό,τι καλύτερο ηχογράφησαν σε αυτή τη δεκαετία.


 
Son Lux - Cage of Bones
Οι Son Lux με τον Ryan Lott, δεν είχαν και πολλά να ψάξουν ώστε νε τελειοποιήσουν τον ήχο τους, μετά το εξαιρετικό περσινό Bones. Έτσι, στο Stranger Forms EP βρισκόμαστε ξανά να ταξιδεύουμε στα σκοτεινά ηχητικά τοπία τους. Το Cage Of Bones διαθέτει κι ένα ιδιαίτερο βίντεο που κριτικάρει τον τρόπο εισβολής της τεχνολογίας στη ζωή μας.


 
The Raveonettes – Scout
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, δανοί Raveonettes, πρωτοτυπούν με το δικό τους τρόπο κυκλοφορώντας αντί ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ ένα νέο τραγούδι κάθε μήνα μέχρι και το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Και το πέμπτο από αυτά, το Scout είναι και το καλύτερο ως τώρα. Ένα έξυπνο garage pop με ολίγο ταξιδιάρικο χαρακτήρα.


 
Jenny Hval - Female Vampire
Αν θα αναζητούσαμε ένα από τα χαρακτηριστικότερα πρόσωπα της μουσικής της δεκαετίας μας η Jenny Hval θα έβαζε σίγουρα σοβαρή υποψηφιότητα. Απόμακρη, μα και ερωτική με τον δικό της τρόπο. Εσωτερική και έντονα πνευματώδης, αλλά και προκλητική. Μετά από δύο πολύ καλές δουλειές έρχεται μέσα στη χρονιά με την τρίτη της περιπέτεια βουτηγμένη στο αίμα και τις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’70. Blood Bitch ο τίτλος του άλμπουμ και Female Vampire το πρώτο σκοτεινό ποπ διαμάντι από αυτήν.


 
Gordi - Nothing's As It Seems
Η Sophie Payten, η αυστραλέζα που κρύβεται πίσω από το όνομα Gordi αναμένεται να είναι ένα από τα πρόσωπα αυτής της χρονιάς με το ντεμπούτο της στην Jagjaguwar. Κοντά στον ήχο των καλλιτεχνών της εταιρίας, συνδυάζει την folk με την ηλεκτρονική και την ποπ μουσική για να ντύσει την ιδιαίτερη ερμηνεία της.


 
Jessie Ware - Till The End
Κι αφού μπήκαμε στα χωράφια των ερμηνευτριών ας συναντήσουμε και την Jessie Ware που προσφέρει μία σύνθεσή της για την ρομανική κομεντί Me Before You, βασισμένη σε ένα βιβλίο που όπως αποκάλυψε η ίδια είχε διαβάσει από πριν.


 
Flume feat. Beck - Tiny Cities
Το Skin on Friday, η νέα δουλειά συνεργασιών του αυστραλού Flume αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες και ήδη έχουμε ακούσει ολόκληρο το άλμπουμ σε streaming. Η συνεργασία με τον Beck είναι σίγουρα μία από τις ξεχωριστές στιγμές της.


 
Banks & Steelz feat. Ghostface Killah - Love + War
 Πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται ένα όχι και τόσο ταιριαστό ζευγάρι αν μιλάμε με όρους μουσικών σκηνών. Δύσκολα θα μπορούσες να φανταστείς τον Paul Banks των Interpol και τον RZA των πάλαι ποτέ ένδοξων Wu Tang Clan να ηχογραφούν μαζί. Το πρώτο δείγμα αυτού του παράδοξου, λοιπόν, είναι το Love+War, με τη συνδρομή του Ghostface Killah στα φωνητικά σε ένα ηχητικό χαλί που παίζει με τη soul και την latin rock.