Πήγαμε, είδαμε Pavlovs Dog: Ακμαίοι στο Κύτταρο

Πήγαμε, είδαμε Pavlovs Dog: Ακμαίοι στο Κύτταρο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν από αυτά τα live, τα φτιαγμένα για τους fans. Οι Pavlovs Dog  εμφανίστηκαν το Σάββατο στο Κύτταρο αφήνοντάς μας με ένα «μπράβο» για την αντοχή τους στο χρόνο αλλά και δημιουργώντας μας μία σχετική μελαγχολία για τα περασμένα μεγαλεία.

30 Μαΐου 2016
Της Ζωής Νικολάου
Φωτογραφίες Αλεξάνδρα Κατσαρού
 
Από το ’75 και το Pampered Menial, έχουν αλλάξει πολλά και σαφώς δεν ήταν η συναυλία που θα τραβούσε πολύ κόσμο. Παρόλ’ αυτά το Κύτταρο γέμισε, ακόμα και με την απαγόρευση του καπνίσματος που ανακοινώθηκε στην είσοδο για την αποφυγή επιβάρυνσης της φωνής του David Surkamp! Εκείνος καθ’ όλα ακμαίος και παρά τις αναμενόμενες δυσλειτουργίες της φωνής του –είναι και 64 ετών αισίως- τα έδωσε όλα στη σκηνή. Πλαισιωμένος από νέους μουσικούς, μια φοβερή βιολίστρια, μια κιθαρίστρια αλά Janis Joplin, τον drummer και τον μπασίστα με την μπαντάνα κατάφερε να αποδώσει τα περισσότερα κομμάτια των Pavlov's Dog μαζί με την Sara Surkamp. Βέβαια, στο Julia, στο τέλος της συναυλίας, η κούρασή του ήταν εμφανής. 
 
Τι μένει λοιπόν; Η εποχή των «λουλουδιών» έχει περάσει, τα τότε περισσότερο ενεργά μέλη της γέρασαν αλλά κρατούν ακόμα τη γοητεία της ανεμελιάς τους και, το σημαντικότερο, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τους νέους μουσικούς να δώσουν το δικό τους στίγμα στην εποχή · κρατώντας τα παλιά όχι σαν ξεπεσμένα είδωλα αλλά σαν έμπειρους μέντορες. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι «νέοι».