Τα τραγούδια της εβδομάδας 6 – 12/6

Τα τραγούδια της εβδομάδας 6 – 12/6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν συμβαίνει πολύ συχνά ένα συγκρότημα να επιστρέφει με δεύτερο δίσκο 16 ολόκληρα χρόνια μετά το ντεμπούτο του, όπως οι αυστραλοί Avalanches που σημαδεύουν αυτή την εβδομάδα. Μαζί και οι ABC στο remake του The Lexicon Of Love και η PJ Harvey που αύριο θα ανέβει στη σκηνή του ελληνικού Release festival…

06 Ιουνίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
The Avalanches - Frankie Sinatra
Πιθανώς να μην υπάρχει προηγούμενο ενός μουσικού ή συγκροτήματος να κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του με διαφορά 16 ολόκληρων χρόνων από το ντεμπούτο του. Όμως, οι αυστραλοί Avalanches, κάθε άλλο παρά για συνηθισμένα πράγματα μας προϊδέασαν το 2000 με το Since I Left You. Ένα άλμπουμ που ταρακούνησε τα νερά της χορευτικής και ηλεκτρονικής μουσικής τότε και την έβγαλε έξω από τα κλαμπ, περνώντας την στα mainstream ραδιόφωνα.
Μετά από αρκετές περιπέτειες, λοιπόν, επιστρέφουν ως τρίο και μία σύνθεση βασισμένη σε ένα παλιό calypso κομμάτι της δεκαετίας του ’40, το Bobby Sox Idol του Wilmoth Houdini (ίσως γι’ αυτό σε κάποια σημεία να σας θυμίσει και τον  C. W. Stoneking που επηρεάστηκε από τον ίδιο μουσικό). Από κάτω θα μπορέσετε να ακούσετε και την ηχογράφηση του Houdini.
Μαζί τους, οι τρεις αυστραλοί, έχουν τους αμερικανούς ράπερ Danny Brown και MF Doom. Το άλμπουμ τους με τίτλο Wildflower και εκτός των δύο προαναφερόμενων θα φιλοξενεί τις συνεργασίες των Father John Misty, Toro Y Moi, Jennifer Herrema, Camp Lo, Biz Markie, Warren Ellis και Jonathan Donahue. Η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 8 Ιουλίου.




 


ABC - Viva Love
Μία σπουδαία επιστροφή, όμως, είναι και αυτή των βρετανών ABC που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’80 με το ποπ διαμάντι Lexicon Of Love. Ο Martin Fry, αυτός που κρύβεται στην ουσία πίσω από το υποτιθέμενο συγκρότημα, είχε σιωπήσει για οκτώ χρόνια. Στο The Lexicon Of Love II συναντά και πάλι την  Anne Dudley των Art Of Noise (όπως και στο πρώτο)η οποία υπογράφει τις ενορχηστρώσεις με εκείνα τα ξεχωριστά έγχορδα. Καλώς ήρθες και πάλι, Martin.


 
Angel Olsen – Intern
Η Angel Olsen είναι μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας folk σκηνής και το αποδεικνύει και με το παραπάνω σ’ αυτή τη νέα της σύνθεση. Μία διαμαρτυρία σκοτεινή και ρομαντική ενάντια στη ρουτίνα.

 

Beck – Wow
Επιστροφή και για τον Beck με νέο τραγούδι και άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Ρυθμικός και περισσότερο ηλεκτρονικός από ποτέ.


 
PJ Harvey – The Orange Monkey
Το The Hope Six Demolition Project κυκλοφορεί ήδη εδώ και κάποιο καιρό. Όμως, αύριο, η PJ επισκέπτεται τη χώρα μας στα πλαίσια του Release Festival και πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το βίντεο του The Orange Monkey σε σκηνοθεσία, φυσικά, του Seamus Murphy. Το βίντεο έχει γυριστεί στο Αφγανιστάν.


 
Mechanimal - Thistlemilk
Για τους Mechanimal έχουμε ξαναμιλήσει. Το νέο τους βίντεο είναι για ένα από τα πιο βατά τραγούδια που έχουν γράψει αφού το Thistlemilk βλεφαρίζει στην synth pop.


 
Mai Lan – Technique
Μετά τη συνεργασία της με τους M83 η γαλλίδα παραγωγός ηχογραφεί μία δική της σύνθεση που ασχολείται με τον εθισμό μας στο Internet. Το βίντεο είναι ιδιαίτερα τολμηρό.


 
Death Grips (feat. Les Claypool) - More Than The Fairy
Οι Death Grips δημιουργούν το δικό τους hip-hop μακριά από τις ιστορίες πλουτισμού και αχαλίνωτου σεξ των περισσότερων εμπορικών ονομάτων της ραπ σήμερα. Εδώ συναντούν τον Les Claypool των Primus για ένα ακόμα πειραματικό, βιομηχανικό και θορυβώδες δείγμα.


 
The Claypool Lennon Delirium - Bubbles Burst
Όμως, οι συνεργασίες του Les Claypool δεν σταματούν εδώ αφού τον συναντάμε και στους The Claypool Lennon Delirium, τη συνεργασία του, δηλαδή, με τον Sean Lennon. Ο δίσκος τους, Monolith of Phobos, μόλις κυκλοφόρησε και από εκεί το πρώτο βίντεο για το τραγούδι που αναφέρεται στη σχέση του Sean με τον Michael Jackson και τον χιμπατζή του, τον περίφημο Bubbles, στη δεκαετία του ’80.


 
Kinky Boots - Just Pee (Where You Wanna Pee)
Δεν πάει πολύς καιρός που η ΛΟΑΤ κοινότητα των ΗΠΑ ξεσηκώθηκε ενάντια στον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας και τον περίφημο "bathroom bill". Πολλοί μουσικοί, μάλιστα, ακύρωσαν και τις συναυλίες τους στην πολιτεία διαμαρτυρόμενοι. Τώρα, η Cyndi Lauper έρχεται να ταράξει τα νερά ανακοινώνοντας συναυλία της εκεί, δηλώνοντας την υποστήριξή της στην οργάνωση Equality North Carolina για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων. Και για να το κάνει πιο ξεκάθαρο, έγραψε νέους στίχους σε ένα τραγούδι από την παράσταση Kinky Boots του Broadway. Απολαύστε το.