Τα τραγούδια της εβδομάδας 13-19/6

Τα τραγούδια της εβδομάδας 13-19/6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το θηλυκό στοιχείο κυρίαρχο στη σημερινή μας λίστα με Kelsey Lu, Amy Klein, Deap Vally. Όμως, είναι η συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών στο πρόσωπο της νεοζηλανδής Aaradhna αυτή που φαντάζει χαρακτηριστικότερη των καιρών μας και γεννά ελπίδες…

13 Ιουνίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Aaradhna - Welcome To The Jungle
Η Aaradhna δεν είναι η μουσικός που θα συναντήσεις στα τσαρτ, παρότι στην πατρίδα της τη Νέα Ζηλανδία κάνει μεγάλη επιτυχία. Η Ευρώπη σε μιαν άλλη εποχή, όχι και τόσο μακρινή, θα ήταν ίσως ανοιχτή να την υποδεχθεί και να την αναδείξει ακόμα και σε σούπερ σταρ. Μα, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στους Ευρωπαίους ούτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους, πόσω μάλλον να αποδεχθούν ένα κορίτσι μισή Ινδή και μισή Σαμοανή.
Η μουσική της καταφέρνει να παντρέψει στοιχεία από τις κουλτούρες και των δύο με την αγάπη της για την soul, που το 2008 την έκανε να κυκλοφορήσει και το Sweet Soul Music και να διασκευάσει και ένα τραγούδι των Jackson 5. Σε λίγο καιρό επιστρέφει με την τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά της που θα φέρει τον τίτλο Brown Girl. Από εκεί το πρώτο δείγμα. Ένα τραγούδι που χαρακτηρίζεται από τα φωνητικά της και τα ρυθμικά μέρη βγαλμένα, θαρρείς, από την παράδοση των Σαμοανών.




 
Kelsey Lu – Dreams
Κοντά στα μονοπάτια της Aaradhna κι η Kelsey Lu από τη Νέα Υόρκη που παντρεύει αριστοτεχνικά την ηλεκτρονική μουσική με την r&b, σκαρώνοντας ονειρικές, ατμοσφαιρικές συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από το τσέλο της και τα χαρακτηριστικά φωνητικά της.


 
Wall – Milk
Κι από τον γυναικείο θρήνο στο ξέσπασμα των νεοϋορκέζων Wall, γνήσιων τέκνων της punk σκηνής της αμερικανικής μεγαλούπολης.


 
Amy Klein – Valerie
Κι απ’ τη Νέα Υόρκη, στο γειτονικό New Jersey για να συναντήσουμε την Amy Klein, πρώην μέλος των Titus Andronicus. Το τραγούδι προέρχεται από το προσωπικό της άλμπουμ, Fire, το οποίο μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο εδώ.


 
Deap Vally - Smile More
Μεταφερόμαστε στις δυτικές ακτές όπου οι καλιφορνέζες Deap Vally επιστρέφουν με ένα πραγματικό δυναμίτη, προπομπό του νέου τους άλμπουμ Femejism, που θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.


 
Merchandise - Flower of Sex
Ο ήλιος της Florida, μάλλον, δεν είναι και τόσο φιλικός για τους Merchandise, αφού το νέο τους τραγούδι, Flower of Sex, είναι ένα σκοτεινό, σχεδόν goth, ποίημα που παραπέμπει στις ημέρες δόξας των Sisters Of Mercy και των Mission.


 
Alex Cameron - Take Care of Business
Κι αφού βουτήξαμε στο παρελθόν των 80s και σε πιο σκοτεινούς κόσμους σας συναντήσουμε και τον αυστραλό Alex Cameron που ισορροπεί ανάμεσα στον παράξενο ρομαντισμό των Shriekback και το αφηγητικό ύφος του Nick Cave. Διόλου τυχαία, στο -αλά David Lynch- βίντεο θυμίζει αρκετά τον Nick επί σκηνής.


 
Sam Coomes - Stride On
Ο Samuel J. Coomes, ίσως είναι άγνωστος στους περισσότερους. Οι Quasi, όμως, το πειραματικό ντουέτο του με την πρώην σύντροφό του Janet Weiss (Sleater Kinney, Black Flag), είναι ίσως γνωστότεροι. Μετά από αρκετό καιρό περιήγησής του στα στούντιο και τις συναυλίες άλλων ως session μουσικός αποφάσισε να κυκλοφορήσει την πρώτη του προσωπική δουλειά με το όνομά του.


 
Cities Aviv - Melanin Drop
Ο πειραματισμός, όμως, δεν λείπει κι από την ραπ σκηνή. Ο Gavin Mays ή Cities Aviv, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτής της σκηνής.


 
Usher – Crash
Ο Usher μάλλον αδιάφορος για πειραματισμούς μένει πιστός στις φόρμες της r&b και της soul. Το Crash είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχει γράψει τον τελευταίο καιρό. Κρίμα, πραγματικά, που στην Ελλάδα περνά απαρατήρητος αυτός ο σούπερ σταρ της μαύρης μουσικής.