Σήμερα ακούμε Μάνο Χατζιδάκι

Σήμερα ακούμε Μάνο Χατζιδάκι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κλείνουν 22 χρόνια από το θάνατό του. 

15 Ιουνίου 2016
Και οι παραγωγοί του Τρίτου παρουσιάζουν αφιερώματα, είτε σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση, είτε σε επανάληψη από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. 
 
09:00
Αφιέρωμα με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι σε στιγμιότυπα,  σκέψεις και απόψεις για την Τέχνη και άλλα ζητήματα της εποχής.
Παραγωγή-παρουσίαση: Γιάννα Δημητριάδου.
Συντονισμός αρχειακού υλικού: Χρυσούλα Γιαγά.
 
13:00
Ο Μεγάλος Ερωτικός δεν μένει πια εδώ... Έφυγε για πάντα στις 15 Ιουνίου 1994
Βάση της εκπομπής, η δεκαπεντάλεπτη ομιλία του συνθέτη σε μουσική εκδήλωση, στην Εθνική Πινακοθήκη το 1986 -με κύριο σκοπό την ενίσχυση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας -και με θέμα «Η λιποθυμία των λέξεων πάνω σε πέντε γραμμές», την άρρηκτη σχέση δηλαδή στίχου και μουσικής, όπως οφείλει να διαθέτει κάθε σοβαρό τραγούδι. Με τη χαρακτηριστική φωνή του ο Μάνος Χατζιδάκις έρχεται  να μας θυμίσει βασικές αξίες και να μας συγκινήσει με την ευαισθησία των τραγουδιών του, όσων επέλεξε ο Γιώργος Ευσταθίου να «διακόπτουν» την αφήγηση, προς επιβεβαίωση των λόγων του.
Παραγωγή-παρουσίαση: Γιώργος Ευσταθίου.
 
17:00 
Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι εδώ
Ο Γιάννης Παπουτσάκης, στο πλαίσιο της εκπομπής «Σινε-μαγικές περιπλανήσεις», παρουσιάζει ένα ωριαίο αφιέρωμα στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκ.
 
23:15
Αναζητώντας τη σκιά του Μάνου Χατζιδάκι στους διαδρόμους και στα στούντιο του Τρίτου…
Η εκπομπή «Πού πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια;» ψάχνει τις επιβιώσεις της Χατζιδακικής ουτοπίας και ανακαλύπτει τη συνέχεια του Χατζιδακικού έργου σήμερα και τη διαχρονική του αξία, μέσα από τα λόγια του, τις μουσικές του και ανέκδοτα τραγούδια του.  
Παραγωγή-παρουσίαση: Μενέλαος Καραμαγγιώλης