Σε κάθε περίπτωση η ΕΡΤ δεν είναι η απαξιωμένη ΝΕΡΙΤ που υπηρετήσατε

Σε κάθε περίπτωση η ΕΡΤ δεν είναι η απαξιωμένη ΝΕΡΙΤ που υπηρετήσατε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακροατές του Τρίτου προγράμματος εναντίον της διεύθυνσης, εναντίον του διευθυντή προγράμματος του Τρίτου Διονύση Μαλούχο.

17 Ιουνίου 2016
Αφορμή για την οργισμένη αντίδρασή τους η ματαίωση της συναυλίας στη μνήμη Μάνο Χατζιδάκι - διαβάστε ΕΔΩ. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή τους: 
 
Από την περασμένη εβδομάδα είδαμε και ακούσαμε πολλά διαφημιστικά τρέιλερ για τη συγκεκριμένη συναυλία και την, Τρίτη, 14.6.2016, στην πρωινή εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος αφού ακούσαμε για τους  συντελεστές της συναυλίας κλπ, στο τέλος ανακοινώθηκε ότι δυστυχώς η συναυλία αυτή δεν θα γίνει για «τυπικούς λόγους».  Και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο fb του Τρίτου, διαβάσαμε το εξής: «Με λύπη ανακοινώνουμε τη ματαίωση για τυπικούς λόγους δικαιωμάτων, της αυριανής (15/6) μεσημεριανής συναυλίας για τα 22 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι που είχε οργανώσει το Τρίτο και είχαν προσφερθεί να συμμετέχουν εξέχοντες καλλιτέχνες και συνεργάτες του (Ντόρα Μπακοπούλου, Αλίκη Καγιαλόγλου, Θόδωρος Κοτεπάνος, Ηλίας Λιούγκος, Βασίλης Λύκος, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Δάφνη Πανουργιά)». 
 
Δηλαδή οι «τυπικοί λόγοι» της πρωινής εκπομπής έγιναν, μέχρι το απόγευμα, «τυπικοί λόγοι δικαιωμάτων»!  Δηλαδή την ευθύνη της ματαίωσης της συναυλίας την ρίχνετε στον κ. Θεοφανόπουλο-Χατζιδάκι ο οποίος ήθελε να ερωτηθεί για τη συναυλία όπως είναι το σωστό; Αν κύριε Μαλούχε δεν γνωρίζετε πως οργανώνονται τα αφιερώματα και οι συναυλίες γενικά αλλά κυρίως στο Τρίτο Πρόγραμμα και στην ΕΡΤ, τότε δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου. 
 
-Εν πολλοίς μας καλύπτει και η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.-
 
Αν δεν γνωρίζετε ότι τα έργα του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι έχουν δικαιώματα, τότε δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου.
Αν δεν μπορείτε να σκεφθείτε την ευθύνη που αναλαμβάνει το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΤ, με την δική σας απόφαση να πραγματοποιήσετε τέτοιου είδους συναυλία, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τα δικαιώματα, τότε δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου.  
Αν τα γνωρίζετε όλα αυτά και παρόλα αυτά ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να πραγματοποιηθεί  η συγκεκριμένη συναυλία, αντί να ενημερώσετε και να ζητήσετε την άδεια από τον κάτοχο των δικαιωμάτων των έργων του Χατζιδάκι, τότε όχι μόνο δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου, αλλά προφανώς υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία σας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση γενικότερα. 
 
Γιατί η ενσυνείδητη επιλογή σας να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συναυλία, χωρίς να έχετε λάβει τις σχετικές άδειες, δείχνει πρόθεση να εκθέσετε το Τρίτο Πρόγραμμα, τη Διοίκηση της Ραδιοφωνίας και της ΕΡΤ, τα Μουσικά Σύνολα και τη Χορωδία –μέλη της οποίας συμμετείχαν- γεγονός που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου, αλλά προφανώς υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία σας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση γενικότερα. 
 
Αν πάλι, αγνοώντας προκλητικά ΟΛΕΣ τις συμβουλές των μουσικών παραγωγών που είναι γνώστες του θέματος και εσείς επιλέξατε να κάνετε το  δικό σας  και να εκθέσετε το Τρίτο Πρόγραμμα, τη Διεύθυνση τη  Ραδιοφωνίας και τη Διοίκηση της ΕΡΤ, τότε δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου.  
 
Αν υπάρχει οποιαδήποτε (και πάντως απαράδεκτη με επαγγελματικούς ραδιοφωνικούς όρους Τρίτου Προγράμματος κατά τη γνώμη μας) δικαιολογία περί πίεσης χρόνου κλπ, σας θυμίζουμε ότι στην Ελληνική Ραδιοφωνία υπάρχουν αρκετοί  μουσικοί παραγωγοί οι οποίοι είναι γνώστες των θεμάτων -και από μεριά σας είναι σε μαύρες λίστες- και τους οποίους δεν «χρησιμοποιείτε» γιατί μένετε στο στενό κύκλο της παρέας σας, τότε δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου. Η αδυναμία σας κύριε  Μαλλούχε να αντιληφθείτε ότι ραδιοφωνικά, η διαχείριση του θέματος εκ μέρους σας θα οδηγούσε σε μοιραίες ακυρώσεις, όπως αυτή της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2016, δείχνει ότι δεν μπορείτε να είστε συντονιστής του Τρίτου. 
 
Σε κάθε περίπτωση η ΕΡΤ δεν είναι η απαξιωμένη ΝΕΡΙΤ που υπηρετήσατε. 
 
Ειλικρινά ντρεπόμαστε που έγινε από το Τρίτο η συγκεκριμένη ακύρωση. Ντρεπόμαστε ως άνθρωποι και ως ακροατές του Τρίτου Προγράμματος. Ντρεπόμαστε για την εικόνα που δώσατε για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ντρεπόμαστε και για κάποιους δύσμοιρους ακροατές οι οποίοι όπως και εμείς τρέξαμε να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας στη συναυλία και ποιος ξέρει με ποιόν τρόπο ειδοποιήθηκαν να μην υποστούν ταλαιπωρία ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ντρεπόμαστε για τα όσα υποτιμητικά ακούμε για το Τρίτο και τους εργαζόμενους σε αυτό, από χθες Τρίτη, από την ώρα της αναγγελίας της ματαίωσης της συναυλίας. 
 
Κύριε Διονύση Μαλούχο, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που προκύπτουν από τη θέση του Συντονιστή του Τρίτου Προγράμματος, για τη συγκεκριμένη ακύρωση της συναυλίας της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2016 στις 13.00. Την επιστολή μας αυτή θα την κοινοποιήσουμε και στη Διοίκηση της ΕΡΤ, για να καθοριστεί η περαιτέρω  παρουσία σας στη θέση του Συντονιστή του Τρίτου Προγράμματος.  
 
Λυπούμαστε ειλικρινά και ελπίζουμε να μην αναλάβουν δράση οι γνωστοί «βαλτοί» ακροατές που όλως τυχαίως στηρίζουν τις επιλογές σας και εναντιώνονται σε όσους δεν ανήκουν στο περιβάλλον σας. Άλλωστε οι ακροατές του Τρίτου γνωριζόμαστε σαν μια οικογένεια. Το Τρίτο Πρόγραμμα δεν είναι ιδιοκτησία σας. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες!
 
Γιάννης Αθανασιάδης, Μυρτώ Διαλεγμένου και πολλοί φίλοι. Αμετανόητοι   ακροατές του Τρίτου